Επίσκεψη του Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση στα Ιωάννινα

Ομιλία σε Πολιτική Εκδήλωση με θέμα «Η ακρίβεια και οι επιπτώσεις στην κοινωνία»
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η ακρίβεια και οι επιπτώσεις στην κοινωνία, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 20:30, στην πλατεία Μαβίλη, με ομιλητή τον Αλέξη Χαρίτση Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Καλούμε τα μέλη και του φίλους του κόμματος καθώς και τους συμπολίτες και συμπολίτισσες να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Ο Αλέξης Χαρίτσης, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής και πρώην Υπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς και το συνολικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής:
12:00 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και με στελέχη της υπηρεσίας.
14:00 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.
14:45 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων.
18:30 Συνάντηση με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων.
19:30 Περιοδεία στην αγορά της πόλης.
20:30 Ομιλία στην πλατεία Μαβίλη.

Στην Άρτα ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος
Εγκαίνια των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους να παραβρεθούν, δίνοντας δυναμικό παρών, επιβεβαιώνοντας και δυναμώνοντας την ανοδική μας πορεία, για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο Γραμματέας Αλέξανδρος Σερέτης και η Εκπρόσωπος Τύπου Μάρω Νάκα, καθώς την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων Γραφείων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Άρτας στην πλατεία Κιλκίς. Θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία του Γραμματέα του Κινήματος Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022»
Κώστας Μπάρκας: Αναφορά για τον έμμεσο αποκλεισμό των πολύτεκνων οικογενειών

Αναφορά στους συναρμόδιους Υπουργούς κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας για τον έμμεσο αποκλεισμό των πολύτεκνων οικογενειών από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, όπως το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).
Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά του κ. Μπάρκα, τα προστατευόμενα μέλη δεν λαμβάνονται υπόψη, ενώ είχε ήδη επισημανθεί και ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, πως χιλιάδες οικογένειες, μέσα στις οποίες και οι τρίτεκνες, έχουν μείνει εκτός προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού. Δεν υπήρξε, από πλευράς κυβέρνησης, καμία πρόνοια για την εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων για τις πολύτεκνες οικογένειες, που να καλύπτουν το δικαίωμα και την ανάγκη μας για διακοπές (μεταφορές, εστίαση , διαμονή).

ΚΚΕ: η κοροϊδία του PowerPass
Σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σχετικά με το Power Pass, αναφέρονται τα εξής: «Μετά την κοροϊδία του PowerPass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή – ακόμη μεγαλύτερη – κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για “ανακούφιση” και “αποκατάσταση αδικίας”. Η εκτίναξη της ενεργειακής ακρίβειας, που ο κύριος Μητσοτάκης την εμφανίζει σαν να είναι περίπου “φυσικό φαινόμενο”, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής της “απελευθέρωσης” της ενέργειας, της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” και των υπέρογκων φόρων, στην οποία “διακρίθηκαν” όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτό και η πραγματική “αποκατάσταση της αδικίας” βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η διοίκηση Μητσοτάκη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει ακόμη την αυτοδύναμη κυβερνητική ευθύνη για τις τύχες της χώρας και του λαού μας. Τα όσα άκρως ανησυχητικά και επιεικώς ανερμάτιστα και απαράδεκτα σχεδιάζονται – με αποκλειστική ευθύνη της – στα μέτωπα της ακρίβειας και της ενέργειας, έρχονται να συνδυαστούν με τον επιπόλαιο, τυχοδιωκτικό και επιδερμικό τρόπο αντιμετώπισης των εθνικών μας θεμάτων.
Και εξηγούμαστε:
Μετά την κοροϊδία του «power pass» και τα ψίχουλα ζητιανιάς που μοίρασε «στους πολίτες» – αφού πρώτα έγδαρε και λήστεψε κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό μαζί με τα Golden boys της ΔΕΗ και τους χρυσοκάνθαρους ολιγάρχες της «Μαξίμου ΑΕ» – ήρθε και η κοροϊδία δήλωση του Πρωθυπουργού ότι πρόκειται για «κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση». Η δυσβάστακτη ακρίβεια όμως και η ωμή ληστεία με τους λογαριασμούς ενέργειας(που συνεχίζεται), έχουν μια συγκεκριμένη πολιτική σφραγίδα και αυτή γράφει: Κυβέρνηση της ΝΔ υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ καλεί την διοίκηση Μητσοτάκη να συναισθανθεί τις ευθύνες της απέναντι στην ιστορία και το λαό μας και να συνέλθει – έστω και τώρα που ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική θητεία της. Πριν να είναι αργά, για όλους μας.
Γιατί πράγματι «έχουμε πόλεμο» – όπως είπε στη δήλωση του ο Πρωθυπουργός – αλλά πρωτίστως έχουμε πόλεμο με τους εφιάλτες κάθε πολιτικής απόχρωσης, την σήψη και παρακμή που ξεκινάει «από ψηλά» και τελικά με την χειρότερη όψη των εαυτών μας.»

Παράταση προθεσμίας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022
Για πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, κατόπιν συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποφάσισε να δοθεί τρίμηνη παράταση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, της πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για το έτος 2021.
Σημειώνεται ότι η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ καταβάλλεται μέχρι την 31 Μαρτίου του επόμενου έτους αναφοράς, ενώ είχε ήδη δοθεί μία αρχική παράταση μέχρι την 30/06/2022 με σχετική ΚΥΑ (454/99082/12-04-2022).

Ρεκόρ αιτήσεων για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΔΥΠΑ
Ενστάσεις μέχρι τη Δευτέρα για Αρτα και Ηγουμείτσα
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.grΦέτος υποβλήθηκαν συνολικά 3.137 αιτήσεις, σημειώνοντας αριθμό-ρεκόρ και καταγράφοντας αύξηση +37% συγκριτικά με πέρσι.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς – κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των προσωρινών πινάκων, εντός τριών(3) ημερών και συγκεκριμένα από το Σάββατο 16 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Οι ενστάσεις υποβάλλονται απευθείας στους ΒΝΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με συνημμένα δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ΒΝΣ ΔΥΠΑ για την Ήπειρο είναι:
Άρτας 26810 74345 [email protected]
Ηγουμενίτσας 26650 28549 [email protected]

Παλιανθρωπιά: λιποθύμησε στο δρόμο και την έκλεψαν!
Μία 82χρονη γυναίκα στην Άρτα από την κούραση και την ζέστη λιποθύμησε στη μέση του δρόμου. Μία 25χρονη που έτρεξε να την βοηθήσει, τελικά την… έκλεψε!!!
Η νεαρή αντί να βοηθήσει την ηλικιωμένη σε επίδειξη αδιανόητης απανθρωπιάς, άνοιξε την τσάντα της και της πήρε τα δύο πορτοφόλια με το ποσό των 80 ευρώ.
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε στις 15-07-2022 το πρωίστην Άρτα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένη που είχε λιποθυμήσει, αφαίρεσε από την τσάντα της δύο πορτοφόλια, που περιείχαν -80- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 16 ημέρες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου 2022. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.
Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου.