Επαναξιολόγηση εγκεκριμένων αιτήσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αρταίων

Ανοιχτή η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων 
Ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει το κοινό ότι, από τις 2-9-2019 έως και τις 27-9-2019, το Κοινωνικό Παντοπωλείο- Παροχής Συσσιτίου και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αρταίων θα προβούν στη διαδικασία επαναξιολόγησης των ήδη εγκεκριμένων αιτήσεων των Κοινωνικών Δομών.
Επίσης υπενθυμίζουμε πως η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων για τις Κοινωνικές Δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου-Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι ανοιχτή και μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να ενταχθεί να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα κριτήρια ένταξης και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα μπορείτε να ενημερωθείτε στο site του Δήμου Αρταίων www.arta.gr στο ειδικό banner (εικονίδιο) του Κοινωνικού Παντοπωλείου/Παροχής Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου ή να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους υπαλλήλους στα τηλέφωνα 26810 24897 (e-mail: [email protected]) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο/Παροχή Συσσιτίου και 26810 24326 (e-mail : [email protected]) για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ορκίστηκαν οι 47 νέοι υπάλληλοι του Δήμου Ιωαννιτών
Στο δυναμικό του Δήμου Ιωαννιτών εντάχτηκαν και επίσημα από σήμερα οι 47 νέοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω του διαγωνισμού 3Κ/2018.
Οι νέοι υπάλληλοι ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Κωνσταντίνου Μπαμπασίκα και από Δευτέρα πιάνουν δουλειά.
Ο Δήμαρχος αφού τους υποδέχτηκε τους ευχήθηκε καλή αρχή στα νέα τους καθήκοντα, τονίζοντάς τους ότι η υπηρεσία που αναλαμβάνουν είναι πολύ σημαντική και έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων όσων ζουν ή επισκέπτονται το Δήμο Ιωαννιτών.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
Ανακοινώνεται ότι σήμερα και για όλη την εβδομάδα (έως 08 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ, θα είναι τα ακόλουθα:
Σήμερα Τρίτη (03-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο –
Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Τετάρτη (04-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Πέμπτη (05-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Παρασκευή (06-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι –Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (07-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία-Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την υπερτροφή Αρώνια
Μία γνωριμία με το φυτό Αρώνια και τους καρπούς της μας καλεί να κάνουμε στο αγρόκτημά του «Αλέtree», που βρίσκεται στη Γαβριά Άρτας, ο παραγωγός Αλέξανδρος Τσιώλης. Καθημερινά από τις 2 Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες, το «Αλέtree» θα περιμένει τους επισκέπτες του (πρωί και απόγευμα) για να γνωρίσουν από κοντά το φυτό Αρώνια, να δουν πως γίνεται η συγκομιδή του καρπού της και να γευτούν αυτή την υπερτροφή με τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες.
Στο «Αλέtree» καλλιεργείται αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους η Αρώνια, εδώ και τέσσερα χρόνια και αποτελεί το μοναδικό αγρόκτημα στην περιοχή της Άρτας. Τα προϊόντα που παράγουν μέχρι τώρα είναι αποξηραμένος καρπός και αρωματισμένος οίνος.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 698 4810 428 ή αναζητήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/aletreefruits/
Λίγα λόγια για την Αρώνια
Η Αρώνια συγκαταλέγεται στις υπερτροφές (superfoods). Είναι ένα θαμνώδες φυτό που μεγαλώνει σε υγρά εδάφη. Το φυτό δίνει τα πρώτα του άνθη τον Απρίλιο με Μάιο και ο καρπός του ωριμάζει Αύγουστο με Σεπτέμβρη, ανάλογα και με το κλίμα της εκάστοτε περιοχής. Ο καρπός είναι ένα είδος μούρου (berry) που καταναλώνεται κυρίως φρέσκος ή αποξηραμένος και σε χυμούς. Λόγω της μεγάλης του στυπτικότητας χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, σάλτσες, παγωτά, σιρόπια, κρασιά, τσάι ακόμα και σε παιδικές τροφές.

Γιατί το λέμε superfood;
•Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις
•Μειώνει τα επίπεδα του στρες
•Είναι επωφελής για εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματικές παθήσεις κ.α.
•Βοηθάει στην καταπολέμηση ασθενειών του ουροποιητικού συστήματος.
•Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, έχοντας την ικανότητα να μειώνει την χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση
•Βελτιώνει την μνήμη (στην νόσο Alzheimer) και την όραση.
Ο καρπός της περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, K, P.

Προτεινόμενα για εσάς