Ερώτηση Γιάννη Ραγκούση για τον Διοικητή της ΕΥΠ

Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος.
Ο Πρωθυπουργός στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ότι στη θέση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) διορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S Secure Solutions SA.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α.Τσίπρας, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών αιτιάσεων για το συγκεκριμένο διορισμό, επανειλλημένα ζήτησε να απαντήσετε αν αληθεύει πως στερείται των απαιτούμενων από το νόμο πρωταρχικών προϋποθέσεων, καθώς οι τίτλοι σπουδών, που ισχυριστήκατε ότι κατέχει, ενδεχομένως δεν είναι αναγνωρισμένοι από το ΔΟΑΤΑΠ, όπως ορίζει η παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 3469/2008 (ΦΕΚ Α’ 39).

Κ. Πρωθυπουργέ ερωτάσθαι:
1.Θα δώσετε στη δημοσιότητα τους τίτλους σπουδών του νέου Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και τις πράξεις αναγνώρισής τους από το ΔΟΑΤΑΠ ή έχετε ήδη προχωρήσει από αρχές Αυγούστου σε έναν εν γνώσει σας παράνομο διορισμό;
2.Εξακολουθεί να ισχύει η προσωπική, ρητή σας δέσμευση προς τη Βουλή των Ελλήνων ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξετε την ισχύουσα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ήταν και παραμένει δική σας νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών;

Γιώργος Αρβανιτίδης για τη ΔΕΗ
Αυξήσεις στη ΔΕΗ: Μία αυτοεκπληρουμενη προφητεία με την υπογραφή της ΝΔ /////
«Αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη ΔΕΗ. Καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα, που επιβαρύνουν τους πολίτες. Υιοθετεί τις καταστροφικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διώχνει τους καλοπληρωτές πελάτες με την μείωση της έκπτωσης συνέπειας. Είναι πολύ λίγοι για τόσο μεγάλα θέματα» δήλωσε μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης

Κατά την τοποθέτηση του Γιώργου Αρβανιτίδη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, κατά τα προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές, και σήμερα, η κυβέρνηση ανακοινώνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τα περί «ίσα βάρκα-ίσα νερά» και μη αρνητικής επίδρασης για τους καταναλωτές με αντιστάθμισμα την μείωση του ΦΠΑ κ του τέλους ΑΠΕ είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Παράλληλα, η κυβέρνηση διώχνει από τη ΔΕΗ τους καλοπληρωτές πελάτες, με την μείωση της έκπτωσης συνέπειας και δεν ανατρέπει τις απαράδεκτες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ανούσιες κοκορομαχίες και αλληλοκατηγορίες, απαξιώνοντας καθημερινά και ο δυο με τις δηλώσεις και τις αποφάσεις τους την μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της χώρας, τη ΔΕΗ. Μια ΔΕΗ, η οποία όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και εθνική συνεννόηση για να βρει τον νέο ρόλο της στην εποχή ενεργειακής μετάβασης που ζούμε. Ένας ρόλος που δεν θα μας τον υποδείξουν γνωστοί-άγνωστοι σύμβουλοι και πολυεθνικές, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται ότι αναμένει η κυβέρνηση. Αλλά θα είναι πολιτική απόφαση με βάση τα εθνικά συμφέροντα. Δημόσιος έλεγχος, προστασία εργασιακών δικαιωμάτων, μη αύξηση των τιμολογίων και σημαντική στροφή σε ΑΠΕ είναι το τετράπτυχο που προτείνουμε εμείς.

Για 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο Λευκάδας 
Σύμβαση έργου βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων
Υπεγράφη χθες, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, η σύμβαση του έργου με τίτλο: «πιλοτική δράση «εμαυτιων» διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος 2ου και 3ου δημοτικού σχολειού Λευκάδας», προϋπολογισμού 50.000€.
Με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος του 2ου- 3ου Δημοτικού σχολείου Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθεί η ασφαλτική επίστρωση του αύλειου χώρου που φιλοξενεί τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ του σχολικού συγκροτήματος, η οποία έχει φθαρεί. Θα δοθούν οι κατάλληλες κλίσεις για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων και η επέκταση του δικτύου ομβρίων και θα επιστρωθεί με νέα ασφαλτική στρώση.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση και βελτίωση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με την κατασκευή ελαστικοσυνθετικού τάπητα πάχους 3 – 4 mm, πάνω στον νέο ασφαλτοτάπητα εξωτερικών γηπέδων αθλοπαιδιών εγκεκριμένου από την ITF.
Τέλος θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του εξοπλισμού, ώστε τα εν λόγω γήπεδα να καταστούν λειτουργικά και να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.

Απόφαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο συνέδριο
Στη συνεδρίασή της η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον οδικό χάρτη για το επόμενο συνέδριο του Κόμματος, που επιδιώκει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά ενός ιστορικού συνεδρίου συνέχειας και τομής.
Παράλληλα η Π.Γ. αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ και συνδιαμόρφωσης της πορείας μαζικοποίησης και ανασυγκρότησής του, σε όλες και όλους όσοι πορευτήκαν μαζί τα τελευταία χρόνια και δώσαμε τη μάχη των τελευταίων εκλογών στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Ειδικότερα, -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- αποφασίστηκε η συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή των μελών της Κ.Ε. αλλά και στελεχών από το ευρύτερο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, καθώς και προσωπικοτήτων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Στο πλαίσιο της ΚΟΕΑ θα συγκροτηθούν τρεις υποεπιτροπές: Προγράμματος, Διακήρυξης και Οργανωτικής Ανασυγκρότησης.

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας για την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων στην οργανωτική λειτουργία του Κόμματος.
Ακόμα, η έναρξη καμπάνιας νέων εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από 1η Οκτωβρίου. Εγγραφές σε κεντρικά σημεία / περίπτερα ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.
Ανοιχτές Συνελεύσεις Μελών για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ρόλο στην έναρξη της καμπάνιας στο Φεστιβάλ της Νεολαίας στις 27 Σεπτεμβρίου.
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα συνεδριάσει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τα παραπάνω ζητήματα.
Τέλος, σε σχέση με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών εκτιμήθηκε πως επιχειρείται η στοχοποίηση συνολικότερα του Κόμματός μας στο πρόσωπο του γραμματέα του Κόμματος. Η απάντησή μας σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι η διασφάλιση μιας ανοιχτής, δημοκρατικής και με όρους συντροφικής αλληλεγγύης, συζήτησης για την πορεία του Κόμματός μας.

Προτεινόμενα για εσάς