Εταιρεία Alzheimer Άρτας

Διημερίδα ενημέρωσης του κοινού για την άνοια και δωρεάν εξέτασης μνήμης

Παρασκευή 6 Μάϊου 2022
Ώρα 9.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Σάββατο 7 Μάϊου 2022
Ώρα 9.00 – 15.00
Σκουφά 79, Δημοτικά Καταστήματα

Η καθηµερινότητα για κάποιον που πάσχει από κάποια µορφή άνοιας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Με βάση διεθνή στοιχεία, ένας στους δύο πάσχοντες δεν νιώθει µέρος της κοινότητας στην οποία ζει, γεγονός που οφείλεται στα βιολογικά εµπόδια που βάζει η ίδια η ασθένεια σε συνδυασµό µε τα εµπόδια που βάζει η κοινωνία: µη προσβάσιµοι χώροι, έλλειψη ενηµέρωσης υπαλλήλων ιδιωτικού και δηµόσιου τοµέα σχετικά µε τη νόσο και τη διαχείρισή της, απουσία κατάλληλων υποδοµών για τη διευκόλυνση των συµπολιτών µας στην άσκηση των κοινωνικών τους δικαιωµάτων, κ.ά.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της άνοιας, η Εταιρεία Alzheimer Άρτας σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Ιατρείο Μνήμης και Νοητικών λειτουργιών Γ.Ν. Άρτας, διοργανώνουν διημερίδα ενημέρωσης του κοινού για την άνοια και δωρεάν εξέτασης μνήμης την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στα Δημοτικά Καταστήματα Άρτας (Σκουφά 79). Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer Δρ. Παρασκευή Σακκά, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου «Εταιρεία Alzheimer Άρτας» καθώς και το προσωπικό του Ιατρείου Μνήμης του Γ.Ν. Άρτας.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν το κοινό για την άνοια και τη συχνότερη μορφή της· τη νόσο Alzheimer, τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες από το Ιατρείο Μνήμης και από την Εταιρεία Alzheimer Άρτας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θέσει σχετικές ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2681361293
Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε Email στη διεύθυνση: [email protected]