Ευχαριστήριο μήνυμα του ΚΕΘΕΑ ΉΠΕΙΡΟΣ προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων

Το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Άρη Μπαρτζώκα, καθώς και τη διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης υδάτινων πόρων www.ydata.eu για τη θετική απόκριση τους στο αίτημά μας για συνεργασία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Η κοινή μας δράση αφορά στην επισύναψη μιας εικόνας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, εντός των e-mails αποστολής των ηλεκτρονικών λογαριασμών ύδρευσης, μέσω των οποίων λαμβάνουν τον λογαριασμό τους οι καταναλωτές που είναι εγγεγραμμένοι στη διαδικτυακή πλατφόρμα www.ydata.eu.
Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης, το ευρύ κοινό θα διευκολυνθεί, ώστε να επικοινωνήσει με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και να ζητήσει πληροφορίες για οποιοδήποτε ζήτημα εθισμού από ουσίες (νόμιμες και παράνομες) και εξαρτητικές συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, προβληματική χρήση διαδικτύου) είτε αφορούν τους ίδιους είτε πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
Εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιφέρει η διαχείριση της πανδημίας COVID-19, η συγκεκριμένη δράση αίρει τα εμπόδια της επικοινωνίας και φέρνει σε επαφή τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια με τις υπηρεσίες που μπορούν να την προσφέρουν

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 23/03/2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας
Με δικό της κανάλι στο you tube

Το κανάλι της ΠΣΕ στο YouTube θα αρχίσει τη λειτουργία του στις 21η Μαρτίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00΄.
Το πρώτο βίντεο – έναρξη της λειτουργίας του αφορά τη μετάδοση της εκδήλωσης «Πίτα του Ηπειρώτη 2021» που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2021.
Καλούνται όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων-μελών της ΠΣΕ, κάθε Ηπειρώτης και Ηπειρώτισσα να παρακολουθήσει την έναρξη της λειτουργίας του Καναλιού.
Ο σύνδεσμος είναι: https://www.youtube.com/channel/UCfzjf52bQNrscsSOuZxSLeA
Το όνομα του καναλιού: “Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας”.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΡΙΖΟΥ
Για τον θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Γκέτση, ο τέως Νομάρχης Άρτας Λάμπρος Ρίζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Γκέτση. Υπήρξε ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, με πλούσια και πολύχρονη δημοσιογραφική δράση, μαχητής της πένας, για την ανάδειξη ζητημάτων και προβλημάτων της περιοχής μας και για τη διεκδίκηση λύσεων για αυτά.
Πάνω απ’ όλα, όμως, ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος, από αυτούς που έχουμε ανάγκη, τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Κυνηγούσε παράνομα στους Χουλιαράδες
Ένα άτομο που κυνηγούσε παράνομα στους Χουλιαράδες, σε περίοδο απαγόρευσης, συνέλαβε επ’ αυτοφώρω κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, έπειτα από σχετικές πληροφορίες και καταγγελία που έγινε για παράνομη άσκηση θήρας, κλιμάκιο της Θηροφυλακής μετέβη σε περιοχή της ΤΚ Χουλιαράδων του Δ. Βορείων Τζουμέρκων όπου εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα, χρησιμοποιώντας σκύλους.
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή κατέσχεσε το αεροβόλο όπλο, με το οποίο ασκούσε θήρα και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία. Επίσης, στο άτομο που συνελήφθη, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, από την ΕΛ.ΑΣ για παραβίαση των μέτρων που ισχύουν για τις μετακινήσεις, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Δημοπρατείται το έργο “Βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας”
Στη δημοπράτηση του έργου “Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Μύτικα Δήμου Πρέβεζας” προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Intereg Eλλάδας -Ιταλίας 2014-2020 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 2.875.000 ευρώ, ενώ ημέρα λήξης της υποβολής προσφορών είναι η 15η Απριλίου. Της δημοπράτησης του έργου προηγήθηκε ένας μεγάλος κύκλος προετοιμασίας που αφορούσε μελέτες, εγκρίσεις αλλά και την νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Το αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα σήμερα εξυπηρετεί 35 αλιευτικά σκάφη (επαγγελματικά και μη) και μικρά σκάφη αναψυχής τη θερινή περίοδο με μικρά λειτουργικά βάθη σε ότι αφορά στο κρηπίδωμα καθώς και με προβλήματα ελλιμενισμού το χειμώνα σε περιόδους πνοής ισχυρών ανέμων και των εξ αυτών δημιουργούμενων κυματισμών που προσβάλλουν την περιοχή. Οι προτάσεις αυτές προσφέρουν ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών καθόλη τη διάρκεια του έτους και αυξάνουν τη δυναμικότητα του καταφυγίου.
Η νέα ενδεικτική δυναμικότητα ανέρχεται σε 97 σκάφη, αλιευτικά και αναψυχής.

Αποτελέσματα ελέγχων στην Ήπειρο
Για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (74) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(69) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
•20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
•10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
•23 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
•16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
-(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
•2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
•2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
•1 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών
Για την πορεία της πανδημίας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε, στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών υπάρχουν 184 ενεργά κρούσματα, 43 συμπολίτες νοσηλεύονται και 141 βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία.
«Είναι ένας μεγάλος αριθμός, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε σε τοπικό επίπεδο», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Ανέφερε επίσης ότι οι δομές υγείας ακόμη αντέχουν. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις ΜΕΛ και 11 στις ΜΕΘ ενώ στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις ΜΕΛ και τρεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σημείωσε τέλος ότι ένα 30% δεν προσήλθε για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Προτεινόμενα για εσάς