Ευχαριστήριο

Η οικογένεια του κεκοιμημένου Μητροπολίτη Περιστερίου… ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην ανθρώπινη θλίψη μας και παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία. Η παρουσία τόσων ανθρώπων υποδηλώνει- μεταξύ των άλλων- τη ήθος, την προσφορά και την ανυπόκριτη αγάπη του προς το θεό. Ο Μητροπολίτης… με τη σεμνή, λιτή και ελεήμονα ζωή του πρόσφερε αγάπη, συμπόνια, κατανόηση σε όλους όσους ζήτησαν τη βοήθειά του και ακόμη και σε εκείνους που ανήμπορους συνάντησε στο δρόμο του. Στο δρόμο του θεού που πάντα ακολουθούσε πιστά και αγόγγυστα.

Έζησε τη γήινη ζωή του και έφυγε πλήρης ημερών με καθαρή και γαληνεμένη στη συνείδησή του και αυτό όλοι του το αναγνωρίζουν. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που έφερε τόσους ανθρώπους από διάφορες περιοχές, διάφορες κοινωνικές ομάδες, διάφορες αφετηρίες.
Και πάλι η οικογένεια ευχαριστεί θερμά όσους με τον όποιο τρόπο συμμετείχαν στη θλίψη μας και οπωσδήποτε αυτούς που παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία.
εκ της οικογενείας
Ευάγγελος Χαρμπής

Ο Δήμος Αρταίων δίνει 188.070,00 € για… πολιτιστικές εκδηλώσεις
Ο Δήμος Αρταίων διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τις δαπάνες ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεών του με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει της τιμής συνολικού προϋπολογισμού188.070,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (5.000,00 € για το έτος 2019 και τα 183.070,00 € για το έτος 2020). Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέχρι την Τετάρτη 04-12-2019 ώρα 15:00 μ.μ., στην Ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ν. 4155/13 (ΦΕΚ/Α/29-5-2013), στο άρθρο 11 της Υ.Α. Π1/2390/2013 (ΦΕΚ/Β/2677/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)», τον 4412/2016. Ο αριθμός του συστήματος Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. είναι ο 81857. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 10-12-2019 ώρα 10:00 π.μ. ημέρα Τρίτη.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας, Παντελής Κωλέτσος επισκέφτηκε την Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης όπου και συζήτησε με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Χαλκιάδων, Καλαμιάς, Αγ. Σπυρίδωνα και Ρόκκα αλλά και με κατοίκους πάνω σε θέματα που αφορούν την περιοχή.

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη η ( α’ φάση ) των εργασιών κατασκευής γηπέδου Μπάσκετ – Βόλεϊ στη Σκουληκαριά ! Θα ακολουθήσει η ( β’ φάση ) μέσω πίστωσης που εξασφάλισε ο Δήμος και στην οποία θα περιλαμβάνονται : Η κατασκευή του αγωνιστικού χώρου με σντικραδασμικό, χυτό χρωματιστό υλικό σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και η περίφραξη των αθλητικών χώρων !

Η διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα 
Σε καμία αλλαγή του ονόματος του Ζαππείου Μεγάρου δεν πρόκειται να προβεί το υπουργείο Οικονομικών.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Απ. Βεσυρόπουλος στην αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, με αφορμή το κοινό υπόμνημα του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Μελετών, του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και της Ένωσης Πολιτών Ιωαννίνων, με το οποίο εξέφραζαν την αγωνία τους για τυχόν μετονομασία του Ζαππείου Μεγάρου σε Ολύμπιον.
Στην απάντησή του προς τον Σταύρο Καλογιάννη, ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ανώνυμη εταιρεία, με τις με από 5-6-2015 και 5-6-2019 αιτήσεις της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ζήτησε ερμηνεία του περιεχομένου της βούλησης του διαθέτη Ευαγγέλη Ζάππα με βάση την από 30-11-1860 διαθήκη του, θεωρώντας ως επωφελέστερη αξιοποίησή της, τη μίσθωση και εκμετάλλευση όλων των χώρων του Ζαππείου Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου, τη δημιουργία και εκμετάλλευση Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, τη λειτουργία Ολυμπιακού Πάρκου, τη διαχείριση των δικαιωμάτων Ολυμπιακής κληρονομιάς, τη δημιουργία Ολυμπιακού λαχείου και την ανά 4ετία διοργάνωση σύγχρονων Ολυμπίων Αγώνων με την ονομασία “Κλασσικοί Ολυμπιακοί Αγώνες” (…) Σε κάθε περίπτωση, οι ανωτέρω προτάσεις περί επωφελέστερης αξιοποίησης της καταλειφθείσας περιουσίας δε διαλαμβάνονται στην διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου ερμηνεία, δεν μπορεί να αποδοθεί, ομοίως ούτε η αλλαγή του ονόματος του Ζαππείου Μεγάρου».

Υδατοδρόμιο στη λίμνη Παμβώτιδα 
Θετική εμφανίστηκε η πλειοψηφία των παρατάξεων του Δήμου Ιωαννιτών, στη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα και την άρση όποιων εμποδίων υπάρχουν από το θεσμικό πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τις επαφές που υπήρξαν με τους εκπροσώπους εταιρίας που θέλει να επενδύσει στον τομέα αυτό.
Την διαφορετική τους άποψη κατέθεσαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση», κάνοντας λόγο για ικανοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ είπε πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να επιτευχθεί η αδειοδότηση, με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί από τη βουλή ο νέος νόμος. Παράλληλα, σημείωσε πως το υδατοδρόμιο «δεν είναι των αστών», τονίζοντας τη συμβολή του στην μετακίνηση ιατρικών περιστατικών.

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στην Ήπειρο 
Ελέγχους για την φοροδιαφυγή και για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου, που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Α.Α.Δ.Ε.
Από τις υποθέσεις, που ολοκληρώθηκαν, προκύπτει εντοπισμός σημαντικού ύψους φοροδιαφυγής από αδήλωτες πωλήσεις μέσω διαδικτύου, και στην Ήπειρο.
Από έρευνα σε προσωπική εταιρεία με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο ειδών πληροφορικής μέσω διαδικτύου, προέκυψαν, κατά τις χρήσεις 2016, 2017 και 2018, αδήλωτες πωλήσεις συνολικής αξίας 1,08 εκ. ευρώ ως εξής:
– Μη εκδόσεις 5.288 αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 1,036 εκ. ευρώ.
– Ανακριβείς εκδόσεις 4.504 αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 44.200 ευρώ.
Στην Ήπειρο, επίσης από έρευνα σε νομικό πρόσωπο με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017 προέκυψε η μη έκδοση 1.643 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών διαφήμισης, συνολικής αξίας 72.000 ευρώ ενώ, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2016 έως 2018.

Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ)
Ελκώδης Κολίτιδα & Νόσος Crohn
Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20.00 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης « Σκουφάς » διοργανώνει ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
20.00 20.15 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Ευάγγελος Χαρμπής
-Πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κ. Ευαγγελία Ανδρέου
-Πρόεδρος Συλλόγου « Σκουφάς » κ. Νικόλαος Μπανταλούκας
20.15 21.30 ΟΜΙΛΙΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΙΑΣ
-Επιδημιολογία, παθογένεια και κλινική εκδήλωση των ΙΦΝΕ, Γεώργιος Μπάμιας
-Βασικές αρχές φαρμακευτικής θεραπείας, Ευανθία Ζαμπέλη
-Βασικές αρχές χειρουργικής θεραπείας, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου
21.30 22.00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Γαστρεντερολόγων
Κοντογιάννης Μιχαήλ Κυριάκος
Κουρτέσας Δημήτριος
Κώστας Νικόλαος
Μάλλιος Γεώργιος
Μητσέλος Ευάγγελος
Σκούρας Σπυρίδων

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Αλβανίας
«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους. Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη συνάντηση που είχε απόψε με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ)–Ομόνοια και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ).
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ–Ομόνοια κ.κ. Βασίλης Χάγιος και Γιώργος Τζομάκας, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ΔΕΕΕΜ–Ομόνοια κ. Φρέντυ Μπελέρης και η αν. Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΕΕΜ–Ομόνοια κυρία Άννα Τσίμου.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ομόνοιας, τον Πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στελέχη τους. Κάναμε μια ευρεία επισκόπηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και συζητήσαμε για τη θέση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, η οποία υφίσταται απαράδεκτες δοκιμασίες αυτή την περίοδο της Ιστορίας, που έχουν σχέση με τα περιουσιακά της δικαιώματα, με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, με την εκπαίδευση. Όλα αυτά οφείλουμε ως Ελλάδα να τα επισημαίνουμε και να υποστηρίζουμε την προστασία αυτών των δικαιωμάτων που η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να μην εννοεί να σεβαστεί.
Ξέρουμε τη σημασία που έχει για την Αλβανία η ευρωπαϊκή της προοπτική και η Ελλάδα είναι αποφασισμένη, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από τον Πρωθυπουργό αλλά και από το Υπουργείο Εξωτερικών, να μη αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους. Η Αλβανία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων που προανέφερα».
Τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την εποικοδομητική συζήτηση και τη στήριξή του στα δίκαια της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, σημειώνοντας: «Σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και λόγω της καταγωγής σας ως Ηπειρώτη».

Για τις ιχθυοκαλλιέργειες συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Μάκη Βορίδη
Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με εκπροσώπους του κλάδου
Ζητήματα που χρήζουν επίλυσης με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και εκπρόσωποι του κλάδου με τον Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η επιτάχυνση της διαδικασίας χωροθέτησης των επιχειρήσεων υδατοκαλλιεργειών – που περιλαμβάνει και την κήρυξη της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας -, η προβολή και η πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, η βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και η ενίσχυση του κλάδου μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027. Τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου εκπροσώπησαν ο κ. Γιάννης Χεκίμογλου από την Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Καλλιεργητών, ο κ. Απόστολος Τουραλιάς από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και ο κ. Αντώνης Χαχλάκης από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

Προτεινόμενα για εσάς