ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Επαναλειτουργία Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας υποδέχεται ξανά το κοινό στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους ευθύνης της, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, έχοντας λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας εργαζομένων και επισκεπτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλούς χρήσης.

-Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
Θερινό ωράριο λειτουργίας: 08:30-15:30 (Τρίτη κλειστό)
Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας επισκεπτών: 30 άτομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810 71700, 26810 21191.
-Μουσείο Παρηγορήτισσας
Θερινό ωράριο λειτουργίας: 08:30-15:30 (Τρίτη κλειστό)
Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας επισκεπτών: 8 άτομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810 28692.

-Κάστρο Άρτας
Θερινό ωράριο λειτουργίας: 08:00-17:00 (Τρίτη κλειστό)
-Δυτική Νεκρόπολη Αμβρακίας
Σε συνεννόηση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

-Βυζαντινοί Ναοί Άρτας
Σε συνεννόηση με το Μουσείο Παρηγορήτισσας
Κατά την είσοδο στα Μουσεία και κατά την περιήγηση σε αυτά είναι υποχρεωτική η τήρηση των ελάχιστων αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των επισκεπτών (1,5μ. σε εξωτερικούς χώρους και 2μ. σε εσωτερικούς χώρους).
Η ροή της κίνησης των επισκεπτών θα εποπτεύεται από το φυλακτικό προσωπικό για την αποφυγή συνωστισμού.
Θα εφαρμόζεται αυστηρά ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας επισκεπτών ανά χώρο.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τις τους επισκέπτες, τους ξεναγούς και το προσωπικό των Μουσείων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για περαιτέρω πληροφορίες, Γραφεία Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας: 2681024636

Παράταση αδειοδότησης πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ανακοινώνεται στους κατόχους υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων , ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4691 του 2020 (ΦΕΚ 108 Α΄/9-6-2020) δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2020:
Α) Για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης αδειών εγκατάστασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, που λειτουργούν σε θέσεις που τηρούν τις προβλεπόμενες από το νόμο 4056/2012 αποστάσεις.
Β) Για την υποβολή αιτήσεων έκδοσης αδειών διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών, που λειτουργούν σε θέσεις που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες από νόμο 4056/2012 αποστάσεις.
Στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν υφιστάμενες πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν την 12/3/2012 πλησίον ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, βιομηχανιών και βιοτεχνιών υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μη, ποταμών συνεχούς ροής, επαρχιακών και εθνικών δρόμων, οικισμών ανεξαρτήτως αριθμού κατοίκων και πόλεων. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι εφικτό να αδειοδοτηθούν για όσο διάστημα συνεχίσει η λειτουργία τους από τον ίδιο ιδιοκτήτη και δεν μεταβιβάζονται στην περίπτωση που μεταβιβασθεί η εκμετάλλευση.Η ανωτέρω προθεσμία είναι δεσμευτική και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, διότι η ύπαρξη άδειας νόμιμης λειτουργίας σταυλικών εγκαταστάσεων θα καταστεί δεσμευτική για τη λήψη των επιδοτήσεων και την πώληση προϊόντων στο μέλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανάλογα με την περίπτωση καθώς και για λεπτομέρειες επί της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Άρτας και στο τηλέφωνο 2681364425 (κ. Σιούλα), γραφείο 26, 2ος όροφος.

ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας: Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση και εκλογές

Μετά τη χθεσινή ενημερωτική συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία της ομάδας μας, με τη συμμετοχή μελών αλλά και απλών φίλων – φιλάθλων της Άρτας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορισει την ημερομηνία για τη Γενική Συνέλευση και εκλογές, που θα διεξαχθουν στις 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00 στα γραφεία της ομάδας στην οδό Ορλάνδου και Τζουμέρκων στη πόλη της Άρτας.

Το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υποδέχεται τις πτήσεις εξωτερικού

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, συναντήθηκε ενόψει της επίσκεψης του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, με την διοίκηση της Fraport και παρέδωσε στον γενικό διευθυντή επιχειρησιακής λειτουργίας κ. Ηλία Μαραγκάκη και τον Αερολιμενάρχη Γιάννη Βογιατζή τις μάσκες του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης που θα φορούν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου με το χαρακτηριστικό σήμα της Θεσσαλονίκης.
Η νέα εποχή μετά τη καραντίνα, βρίσκει το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναβαθμισμένο και με τους εργαζόμενους να υποδέχονται τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού με ασφάλεια και με το πιο «φιλόξενο πρόσωπο της πόλης».

Δήμος Ηγουμενίτσας

Συνάντηση για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα
Την Πέμπτη 11.06.2020 ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μαζί με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης λιμένα, στη περιοχή του Δρεπάνου αλλά και των λοιπόν περιοχών, που δεν απαιτούνται για τις δραστηριότητες του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο βέλτιστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την άμεση ολοκλήρωση του αποχαρακτηρισμού με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Ηγουμενίτσας μας.

Ο Δήμος Ιωαννίνων ευχαριστεί την Ελένη Δημοπούλου

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, με αφορμή την αποχώρησή της, απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες στην Ελένη Δημοπούλου για την προσφορά της στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Η Ελένη Δημοπούλου έβαλε την σφραγίδα της στην εξωστρέφεια του θεάτρου και συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων καλλιτεχνικών δράσεων.
Το ΔΗΠΕΘΙ θα συνεχίσει να έχει τον πήχη ψηλά. Θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή και θα κάνει ότι είναι εφικτό για να αποτελέσει την σκηνή ολόκληρης της Ηπείρου.

Προτεινόμενα για εσάς