Ε. Λιακούλη στο νομοσχέδιο για τα ζώα

« Η Κυβέρνηση έβαλε πέντε λύκους και ένα πρόβατο, να αποφασίσουν …τί θα φάνε για δείπνο!»

«To πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για ζώα, μοιραία βρέθηκε να συζητείται στη Βουλή την Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, την ώρα που σας καταγγέλλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όλη η κοινωνία, οι πολίτες, οι θεσμικοί φορείς και τα κόμματα», τόνισε εισαγωγικά, στην τοποθέτησή της, η βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, εισηγήτρια στην Ολομέλεια, για το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών φορέων και οργανώσεων.

«Αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα, ότι το νομοσχέδιό σας έχει απέναντι όλη την κοινωνία, εκτός ίσως μιας εκλεκτής μερίδας ημετέρων σας, με την οποία επιλέξατε να συνδιαλέγεστε και για πρώτη φορά στα χρονικά, η ακρόαση φορέων αποτέλεσε για μας μια συγκλονιστική εμπειρία. Φορείς που μίλησαν για «θεσμική απρέπεια», που τους κλείσατε την πόρτα κατάμουτρα, που αμφισβητήσατε την επιστημοσύνη τους και μάλιστα φτάσατε μέχρι του σημείου να μιλάτε για «συντεχνιακές επιδιώξεις» και «προσωπικούς ανταγωνισμούς».

Η κ.Λιακούλη στον κεντρικό άξονα της εισήγησής της στην Ολομέλεια, έθεσε τα 5 κύρια ζητήματα του Κινήματος Αλλαγής, για τα οποία το Υπουργείο αρνήθηκε να τοποθετηθεί, λέγοντας: «. Οι επιλογές σας είναι σαφείς : βάλατε πέντε λύκους και ένα πρόβατο να αποφασίσουν τι… θα φάνε για δείπνο !»» κατέληξε εμφαντικά η κ Λιακούλη.

Προτεινόμενα για εσάς