Ζαμανφουτισμός!

Πατριώτες, κάθε λίγο και λιγάκι, ενώ καλπάζει η πανδημία, κάποιοι στα κεντρικά της Αθήνας, ασχολούνται με τον σταρχιδισμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πολάκη…
Αν ψάξεις πατριώτη στο Βικιλεξικό, σταρχιδισμός ως νεολογισμός λογίζεται ο ζεμανφουτισμός, η ακηδία…

Ο ζεμανφουτισμός προέρχεται από τη γαλλική je-m’en-foutisme, ουσιαστικοποιημένη μορφή της εκφράσεως je m’en fous (αδιαφορώ πλήρως), ή je m’en fiche….
Η ακηδία, πατριώτη, ελληνιστί, είναι η πλήρης αδιαφορία για κάτι το οποίο θα έπρεπε να ενδιαφέρει/απασχολεί.

Διότι πατριώτη μου, μάλλον μας δουλεύουν εκεί πέρα στον ΣΥΡΙΖΑ… «Η συμμετοχή του στο γεύμα αφού είχε κάνει το τεστ δεν είναι αρνητικό, το αρνητικό είναι η διαφήμιση, γιατί μπορεί να εκληφθεί ως προτροπή στους πολίτες… Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει από μεγάλο μέρος της κοινωνίας χαλαρότητα απέναντι στα μέτρα», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Όχι πατριώτη πρόεδρε… ο Πολάκης, δεν πήγε να φάει με φίλους… πήγε να φάει και μετά για να μας κογιονάρει όλους, ανέβασε φωτογραφία με τη μαντινάδα που λέει: «Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει»!!!!

Τουτέστιν, να κι αν σιάξει ο κορωνοϊός, να κι αν δεν σιάξει… Δηλαδή, χιλιάδες συμπολίτες βασανίζονται απ’ τον covid 19, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι τραβάνε τα μαλλιά τους, με τα λουκέτα της πανδημίας… σχεδόν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα ξαναπιάσουν δουλειά… κι ο Πολάκης το «γλεντίζει»!!!

Τι μήνυμα είναι αυτό; Και σε ποιους απευθύνεται; Στους εμπόρους που δεν έχουν μία; Στους μαγαζάτορες της εστίασης που κλαίνε με μαύρο δάκρυ; Ή μήπως στους σταρχιδιστές απανταχού της Ελλάδας, που το «γλεντίζουν», όπως έκαναν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη Συγγρού;

Δηλαδή το ίδιο μυαλό με τον Σεμέδο και τους άλλους και ο Πολάκης; Εντάξει, φίλε… γλέντησέ το… αλλά, κι εμείς οι άλλοι, θα το γλεντήσουμε, όταν θα έρθει η ώρα…

Α, ναι… κι αν κάποιοι νομίζουν πως όποιος κριτικάρει τον Πολάκη, είναι με τον Μητσοτάκη, στα… «je m’en fous»!!!

Τους βγήκε από… δεξιά!!!
Λοιπόν, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, μάλλον το «γλεντίζει», με κάποιες αποφάσεις που προωθεί εσχάτως… μία από αυτές, είναι και η πρόταση για το «Αρχοντικό Παπακώστα» και την εξαγορά του ακινήτου, ένα αίτημα που έτυχε της καθολικής στήριξης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου… «το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει ομόφωνα υποστηρίξει προτάσεις της Δημοτικής μας Αρχής για το συμφέρον της Άρτας» επεσήμανε ο Χρήστος Τσιρογιάννης…

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αρταίων, «το Αρχοντικό Παπακώστα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι ένα διατηρητέο κτίριο με ιδιαίτερη αξία και σκοπός του Δήμου είναι η αγορά και αξιοποίησή του, κάτι που για εμάς ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση ».

Για να δούμε, θα πάρει και κάνα εύσημο απ’ τους ξενιτεμένους αδελφούς μας, που νοιάζονται τόσο για την πόλη και που το «Αρχοντικό Παπακώστα» το είχαν κάτι σαν την «Ακρόπολη» της Άρτας; Ε, πατριώτες, να λέμε και κάνα καλό λόγο για τα «χωριατάκια», έτσι; Όχι μόνο κριτική απ’ τον άμβωνα του Da Capo…

SMS για …κυνήγι και ψάρεμα!…
Ε, μετά τους φταίει ο Σημίτης… τι ζητά με επίκαιρη ερώτησή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου; SMS για …κυνήγι και ψάρεμα!…

Ακούγοντας την έντονη δυσαρέσκεια και την… αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, που επισημαίνουν ότι η θήρα επιτρέπεται δια νόμου να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια και επί της ουσίας ότι το κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που απαγορεύονται όπως το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να μάθει δύο πράγματα.

Πρώτον, αν προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033 και δεύτερον, αν προτίθεται να εντάξει ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως….

Αλλά, θα μου πείς, πατριώτης του Πολάκη, δεν είναι ο Κεγκέρογλου; Σου λέει, σιγά το κακό… αρπάζεις τη καραμπίνα και πας στα βουνά… πιάνεις το καλαμίδι και πας στις θάλασσες…

Αλήθεια, σκέφτηκε πόσοι θα έσπευδαν να αγοράσουν μονόκαννα και καλάμια, για να εκδράμουν;

Ντόρτια… 
Αμ, οι άλλοι, πατριώτη; Που πήγαν σε παράνομο καζίνο; Έκανε –λέει- ντου η Αστυνομία σε κατάστημα παράνομων τυχερών παιγνίων στην Αθήνα, που λειτουργούσε κατά παράβαση των μέτρων για το lockdown. Στον προσωρινά υπεύθυνο και σε 67 παίκτες, που βρέθηκαν εντός του καταστήματος, επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα (43.100) ευρώ, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Και εκεί είχαν όλα τα καλούδια… κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, server , τραπέζια Black Jack , ρουλέτες, κάμερες και (11.510) ευρώ… Επιπλέον, οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν συνολικά από (21) κάμερες, ενώ άλλες (2) κάμερες επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.

Τους έκατσαν ντόρτια στους πατριώτες…

Στα φανερά…
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία στη Βουλή ζητά τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιωλόγων….

Την τροπολογία με θέμα την «Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» κατέθεσαν 16 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτους υπογράφοντες τους Χάρη Μαμουλάκη και Ανδρέα Ξανθό.

«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φέρει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών, πρέπει να γνωρίζουμε τις εισηγήσεις τους» είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Νομίζω πως, όλα πρέπει να είναι στο φως… να ξέρουμε τι θα μας συμβεί, ή τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε…

Στο Πανεπιστημιακό ο Τσίπρας
Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ξεκίνησε την επίσκεψή του χθες στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στις 12:30 μ.μ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο. Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής Νίκος Κατσακιώρης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος, ο Χρήστος Γρίβας πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης γιατροί και στελέχη του κόμματός του.

Ακολούθησε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο και συνάντηση με τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί μετά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς