Ημερίδα ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Μια ημερίδα που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στην προστασία αλλά και τη διαχείριση των δεσποζόμενων και πολύ περισσότερο των αδέσποτων ζώων, διοργανώνει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά με τη συμμετοχή του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κομπότι.
Κατά τη διάρκεια αυτής, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, θα αναλύσει τις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με αποκορύφωμα την κατασκευή καταφυγίου που ξεκινά στο επόμενο διάστημα.
Βασική ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Τζουβάρα, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα της προστασίας των αδέσποτων, ενώ την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας θα εκπροσωπήσει ο Αστυνόμος Β΄ κ. Χρήστος Σχισμένος, ο οποίος θα αναλύσει την υπάρχουσα νομοθεσία.

Ικανοποίηση για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας 
Ικανοποίηση έδωσε στο κοινό περί δικαίου αίσθημα η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας για το εργατικό δυστύχημα, στο εργοστάσιο «Ήπειρος» στην Άρτα, που έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Χρήστος Ζορμπάς κατά τη βάρδια του τον Ιούνιο του 2020. Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Άρτας.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους τρεις κατηγορούμενους, δηλαδή τον ιδιοκτήτη, τον διευθυντή και τον τεχνικό ασφαλείας του εργοστασίου, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών αλλά με αναστολή, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο θεωρεί δικαίωση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία.
«Ηθική δικαίωση για την οικογένεια και ταυτόχρονα δικαίωση για τους μεγάλους αγώνες του λαού της Άρτας ώστε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να προστατευθεί η ζωή της εργατικής τάξης», χαρακτηρίζει και η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ.
Για μια μεγάλη νίκη του εργατικού κινήματος της Άρτας κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές επιτροπές της Ηπείρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και σε γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος ΤΕΒΑ που θα υλοποιήσει ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης ο Σκουφάς σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους-Δήμος Αρταίων –Δήμος Νικολάου Σκουφά- Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και Δήμος Κ. Τζουμέρκων.
Εγγραφές θα γίνονται από την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στην Βιβλιοθήκη του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» (οδός Αποκαύκου 1 – Πλατεία Σκουφά) και ώρες 09:00-13:00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2681022795. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Β. Γιόγιακας: πολλά τα οφέλη για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους από τον νέο νόμο – πλαίσιο
Η κοινωνία έχει αγκαλιάσει το νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και δεν συμμερίζεται την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την ενίσχυση των ΑΕΙ.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας εστίασε στα οφέλη που αναμένονται για τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές και τις οικογένειές τους με την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών μέσω των διεπιστημονικών προπτυχιακών και των διπλών προγραμμάτων σπουδών, την επιλογή παρακολούθησης προπτυχιακών προγραμμάτων άλλης κατεύθυνσης σε ίδιο ή διαφορετικό ΑΕΙ, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά καθώς και την αναβάθμιση της πρακτικής άσκησης με υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη και ελάχιστη αποζημίωση για τους ασκούμενους φοιτητές. «Αυτές τις προσδοκίες των σημερινών, των αυριανών φοιτητών και των οικογενειών τους για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο της επόμενης μέρας, εκφράζει το νέο πλαίσιο. Προσδοκίες για περισσότερες επιλογές, περισσότερες δυνατότητες, περισσότερες ευκαιρίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, τις προοπτικές τους, τις ζωές τους!», σημείωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ 
Συμμετοχή στο τουρνουά Beach Handball
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ συμμετέχει στο τουρνουά Beach Handball που θα διεξαχθεί 16-17 Ιουλίου 2022 στην παραλία της Λούτσας, του Δήμου Πάργας, με την επωνυμία «PREVEZA BEACH HANDBALL». Διοργανωτής του τουρνουά είναι το αθλητικό σωματείο ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, με συνδιοργανωτή το Δήμο Πάργας. Μια διαφορετική νότα στο τουρνουά δίνει η συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), θέλοντας να περάσει το μήνυμα της απεξάρτησης μέσα από τον αθλητισμό και να ενισχύει τις έννοιες του ¨αγώνα ¨ ,της ομαδικότητας, της συνεργασίας ,του εθελοντισμού ,τη αλληλεγγύης, και της βοήθειας.
Παράλληλα με τους αγώνες , θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό και προσωπικό του Προγράμματος μας με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των λουόμενων , ώστε να δούμε τους ανθρώπους πίσω από το πρόβλημα και να αντιληφθούμε τη σημασία των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που κρατούν ανοικτή την προοπτική της θεραπείας και της επανένταξης.
Πολλές παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

« ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ » νέα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Θουκυδίδης Μουτσόπουλος, Επικεφαλής και Υπεύθυνος Στρατηγικού & Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, MSc, CEng, MPA, γνωστοποιεί την Έναρξη Νέας Αυτοδιοικητικής Παράταξης.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται: «Σας γνωστοποιούμε την εκκίνηση της ενεργοποίησης μας στα Αυτοδιοικητικά
δρώμενα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Η ενεργοποίησή μας αυτή έχει πρωτίστως αναπτυξιακό πρόσημο, άρα πολιτικό με την ουσιαστικότερη έννοια, και σε καμία περίπτωση με την στενά ψηφοθηρικό. Τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης, αν και βαθιά πολιτικοποιημένα, κινούνται ανεξαρτήτως κομμάτων. Το όραμα μας είναι να αναδείξουμε την Ήπειρο, από εσωστρεφή ουραγό της Βιομηχανικής Εποχής, σε εξωστρεφές πρότυπο Αειφόρου Ανάπτυξης.
Η Αειφορία είναι ένα δημοκρατικό, πολιτικό, αναπτυξιακό και τεχνο-οικονομικό πλαίσιο ουσίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεοφιλελεύθερη «πράσινη» φούσκα, που μπορεί να διασταλεί για να χωρέσει από εξορύξεις υδρογονανθράκων μέχρι φαραωνικά έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς Στρατηγικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό, άρα εις βάρος των Τοπικών Κοινωνιών, Οικονομιών, Οικοσυστημάτων.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων για τις οποίες θα κρατιέστε ενήμεροι. Οι προτάσεις μας θα παρουσιάζονται πάντα σαν άρτια Στρατηγικά και Τεχνο – Οικονομικά πλάνα, στον άξονα των Προκλήσεων και των δυνητικών Ευκαιριών των ερχόμενων δεκαετιών Κλιματικής και Ενεργειακής Κρίσης και Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης».

Μαζί με την Πανηπειρωτική…
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με αφορμή τους καλοκαιρινούς μήνες, απευθύνεται σε όλους τους απόδημους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες, στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών, των Αδελφοτήτων και των Συλλόγων μας και προτείνει να δραστηριοποιηθούν και να προχωρήσουν, σε συντονισμό με την ΠΣΕ, τον αγώνα για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της γενέτειρας, της Ηπείρου.
•Η δράση αυτή είναι αναγκαία και την προσδιορίζουν τα προβλήματα, εξαιτίας του ενεργειακού σχεδιασμού στην Ήπειρο, με τον καταιγισμό των επενδυτικών προτάσεων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.
• Η ενεργειακή ακρίβεια, η υποβάθμιση του τομέα υγείας, το υψηλό κόστος των διοδίων, η αναστολή, στην ουσία η κατάργηση Ταχυδρομικών γραφείων και των Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, και τόσα άλλα δυσκολεύουν κατά κύριο τρόπο στη ζωή των μόνιμων κατοίκων, αλλά και την επίσκεψη των αποδήμων επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα της ερημοποίησης των χωριών μας.
• Η δραστηριοποίηση αυτή επιβάλλεται να εξειδικεύεται με υπομνήματα προς την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, ανάγκη είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις για την προβολή των αιτημάτων μας και να συνεχιστούν οι κοινές εκδηλώσεις της Αποδημίας, με πρωτοβουλίες κυρίως των
Αδελφοτήτων.
Σε τελική ανάλυση η αναστροφή της ερημοποίησης της υπαίθρου, εξαρτάται από όλους/ες μας, από την έγνοια και τις προσπάθειές μας. Ή Ήπειρος μας περιμένει.

Δήμος Ιωαννιτών: Δράση επαναχρησιμοποίησης για καλό σκοπό
Ο Δήμος Ιωαννιτών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αναγκαιότητα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη μείωση των αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση, οργανώνει ειδική περιβαλλοντική δράση σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/ioannina.
Οι πολίτες που θα λάβουν μέρος στη δράση καλούνται να προσφέρουν είδη που δεν χρειάζονται πλέον όπως ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές που θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου από τις 19.30 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία «Δημήτριος Χατζής»
Ο Δήμος μέσω της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen:
-θα ενημερώσει τους δημότες για θέματα πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης και
-θα επιβραβεύσει όσους δημότες θα προσφέρουν είδη για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με κουπόνι επιβράβευσής 150 πόντων, το οποίο δύναται να εξαργυρώσουν σε εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών του Δήμου.
Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στην περιβαλλοντική δράση και να γίνεται μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια πιο αλληλέγγυα κοινωνία!

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Δήμο Πωγωνίου

Μεγάλη τιμή αποτέλεσε για το Δήμο Πωγωνίου η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στην πρότυπη φάρμα που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη Ιωαννίνων και στη συνέχεια εγκαινίασε το τυροκομείο της Βελλάς και δοκίμασε τα προϊόντα που παράγουν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ, καθώς στη Μονή λειτουργούν τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης καλωσόρισε τον Παναγιώτατο στον παραμεθόριο Δήμο και του πρόσφερε αναμνηστικό δώρο με το σήμα του Δήμου Πωγωνίου.
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την ανάδειξη περιπατητικών και προσκυνηματικών διαδρομών. Το έργο αφορά πεζοπορικές χαράξεις, με διπλό ενδιαφέρον, προσκυνηματικό και ανάδειξης βιοποικολότητας που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με το αρχικό ποσό να ανέρχεται στις 200.000€.