Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δημοτική Αναγέννηση”, Βίκυ Σιαπάτη μιλά στην ΗΧΩ

Αυτό που θα υπερασπιστώ θα είναι η διαφάνεια και η ισονομία χωρίς κανένα αποκλεισμό

«Χρόνια προσπαθώ μεθοδικά, σοβαρά με αγάπη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το καλύτερο για την Πόλη μου την Άρτα, το Δήμο Αρταίων. Στην Αυτοδιοίκηση μπήκα με καθαρό βλέμμα, την υπηρετώ με όραμα θέληση και γνώση, χωρίς δάνεια που πρέπει να ξεπληρώσω. Αυτό που θα υπερασπιστώ θα είναι η διαφάνεια και η ισονομία χωρίς κανένα αποκλεισμό και πολλή δουλειά. Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου και τους λέω ότι θα πρέπει να αντισταθείτε στους ανήθικους εκβιασμούς και τα ταξίματα. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας, θίγουν τη αξιοπρέπεια σας, σας υποτιμούν»

σημειώνει μιλώντας στην ΗΧΩ η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ( ΒΙΚΥ ) ΣΙΑΠΑΤΗ Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της κα Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει στην Άρτα, η κ. Σιαπάτη επισημαίνει: «δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουμε το δήμο ανάποδα. Επιτρέψτε μου να δανειστώ ένα σύνθημα «η Άρτα από την Αρχή». Οι πολίτες του Δήμου Αρταίων θεωρούν ότι η εγκατάλειψη της περιοχής αποτελεί δείγμα περιορισμένων οικονομικών πόρων. Αυτό δε ισχύει γιατί στον Δήμο Αρταίων την πενταετία 2015 -2019 έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα μεγάλα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση είναι η ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου ΙΜΑΡΕΤ, η αναπαλαίωση του παλιού Δημαρχείου της Άρτας, διάφορα αντιπλημμυρικά έργα, οι οδικοί άξονες και άλλα σημαντικά έργα με τα οποία δημιουργούνται οι υποδομές για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ιδρύεται και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Άρτα (πάγιο αίτημα όλων των Αρτινών πολιτών την τελευταία εικοσαετία) καθώς και το τμήμα Μουσικών Σπουδών το οποίο εντάσσεται στη σχολή καλών τεχνών.

Σε αυτό το πλαίσιο της δημιουργίας υποδομών για τον τόπο μας, η απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν επί της ουσίας απούσα, χωρίς να εκμεταλλεύεται καμία δυνατότητα ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο Δήμος Αρταίων να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση».

ΕΡΩΤ.: Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα υπαρκτά προβλήματα του Δήμου Αρταίων;
ΑΠΑΝΤ.: Ο Δήμος Αρταίων έχει προβλήματα και ανάγκες και χρειάζεται δουλειά και διεκδίκηση για την επίλυσή τους. Προσωπικά δεν φοβάμαι ούτε να εργαστώ ούτε να διεκδικήσω για τον τόπο μου, ακόμα και αν έρθω σε ρήξη με ανθρώπους, συμφέροντα ακόμα και με την κεντρική κυβέρνηση.
Η Δημοτική Αναγέννηση, εμείς, ανοίγουμε την ομπρέλα της αυτοδιοίκησης και μιλάμε με την κοινωνία. Θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας στην λήψη αποφάσεων γιατί δεν είμαστε παντογνώστες. Ο Δήμος Αρταίων πρέπει να είναι ένας Δήμος ζωντανός σύγχρονος λειτουργικός και ενιαίος, και αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει να το χτίζουμε ως παράταξη. Έναν Δήμο που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει.
Από την προστασία και την παραγωγική ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου αλλά και του Ορεινού όγκου ως τους πρόποδες των Τζουμέρκων, μέχρι τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου που η απουσία του σήμερα δημιουργεί αγκάθι στην απορρόφηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για τις Αρτινές επιχειρήσεις .

Από προβλήματα αποχέτευσης, ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας μέχρι την προστασία δημοσίων χώρων και την εκμετάλλευση δημοσίων εκτάσεων.
Από την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των μνημείων, μέχρι τη στήριξη του αγρότη και κτηνοτρόφου.
Θα βάλουμε στοίχημα να δημιουργήσουμε ένα Δήμο καθαρό χωρίς σκουπίδια με χώρους άθλησης για όλες τις ηλικίες κάνοντας πράξη το σύνθημα «άθληση για όλους». Μονάδες κοινωνικής φροντίδας για ομάδες δημοτών μας και άτομα της τρίτης ηλικίας.
Θα επενδύσουμε στον Πολιτισμό και στην Ιστορία του τόπου μας, ενός τόπου με μοναδικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν καλά προγράμματα αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εφαρμογή τους. Και οι εγγυήσεις είναι οι άνθρωποι.

ΕΡΩΤ.: Τι δεν έκανε σωστά η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή;
ΑΠΑΝΤ.: Μετά την εντολή του Αρτινού λαού να αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουμε το δήμο ανάποδα. Επιτρέψτε μου να δανειστώ ένα σύνθημα «η Άρτα από την Αρχή». Οι πολίτες του Δήμου Αρταίων θεωρούν ότι η εγκατάλειψη της περιοχής αποτελεί δείγμα περιορισμένων οικονομικών πόρων. Αυτό δε ισχύει γιατί στον Δήμο Αρταίων την πενταετία 2015 -2019 έχουν κατατεθεί από την Κυβέρνηση εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα μεγάλα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την κεντρική κυβέρνηση είναι η ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ της Άρτας ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου, η αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου ΙΜΑΡΕΤ, η αναπαλαίωση του παλιού Δημαρχείου της Άρτας, διάφορα αντιπλημμυρικά έργα, οι οδικοί άξονες και άλλα σημαντικά έργα με τα οποία δημιουργούνται οι υποδομές για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ιδρύεται και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Άρτα (πάγιο αίτημα όλων των Αρτινών πολιτών την τελευταία εικοσαετία) καθώς και το τμήμα Μουσικών Σπουδών το οποίο εντάσσεται στη σχολή καλών τεχνών.
Σε αυτό το πλαίσιο της δημιουργίας υποδομών για τον τόπο μας, η απερχόμενη δημοτική αρχή ήταν επί της ουσίας απούσα, χωρίς να εκμεταλλεύεται καμία δυνατότητα ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ολόκληρος ο Δήμος Αρταίων να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση. Τώρα προεκλογικά έρχονται πάλι με ταξίματα και υποσχέσεις παρουσιάζοντας μακέτες και μελέτες. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να επικεντρωθούν σε μια εσωστρέφεια (που πιθανώς τους επιβλήθηκε από την κομματική τους γραμμή) με αποτέλεσμα να μην αναδειχτεί κανένα από τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και ειδικά για την πόλη της Άρτας το ολέθριο σφάλμα ήταν ότι καταστράφηκε ο Αστικός της ιστός.

ΕΡΩΤ.: Ποια είναι η γνώμη σας για την απλή αναλογική και με ποιο τρόπο σκοπεύετε να συνεργαστείτε με άλλες δημοτικές παρατάξεις;
ΑΠΑΝΤ.: Η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ αποτελεί μια δημοκρατική τομή. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής και μια σειρά άλλων θεσμικών παρεμβάσεων, όπως η αποσύνθεση των κοινοτικών εκλογών από τα δημοτικά ψηφοδέλτια, τα δημοτικά δημοψηφίσματα, η ισχυροποίηση της λειτουργίας των επιτροπών διαβούλευσης και των λαϊκών συνελεύσεων και η ενίσχυση των κοινοτήτων με πόρους και αρμοδιότητες βασίζεται στα ιδανικά της δημοκρατίας και της λαϊκής βούλησης και «ανοίγει» την πόρτα της αυτοδιοίκησης στην κοινωνία.
Οι συνεργασίες που θα καλεστούμε να κάνουμε στο προσεχές διάστημα, αποτελούν πάγια πολιτική μας θέση και επιδίωξή μας είναι να συνεργαστούμε με δραστήριες και προοδευτικές δυνάμεις στη βάση προγραμματικών θέσεων και αρχών. Η νέα λογική που φέρνει η απλή αναλογική στους δήμους και στις περιφέρειες θα αναγκάσει όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή τη διαδικασία να επανεκτιμήσουν τη στάση τους έναντι του θεσμού της αυτοδιοίκησης αφού θα είναι αναγκασμένοι να συγκυβερνήσουν και να βρουν κοινό βηματισμό με άλλες δυνάμεις. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων δεν μπορεί παρά να είναι αναβαθμισμένος.

ΕΡΩΤ.: Ποιο είναι το προσωπικό σας διακύβευμα των εκλογών;
ΑΠΑΝΤ.: Την Κυριακή 26 Μαΐου θα πάμε στη κάλπη για να εκλέξουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους και το Δήμαρχο μας. Τώρα επιλέγουμε τους καταλληλότερους ανθρώπους για το Δήμο Αρταίων. Οι άνθρωποι που θα επιλέξουμε θα πρέπει αποδεδειγμένα και να ξέρουν και να θέλουν και να μπορούν. Πίσω από το παραβάν ο καθένας μόνος του, παίρνει την ατομική του ευθύνη για το αύριο του Δήμου μας. Παίρνει την ευθύνη για το πώς θέλει να ζήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον τόπο του. Αυτό αποτελεί μια κρίσιμη επιλογή για τον Δήμο Αρταίων, για το τόπο που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε. Για αυτό και η ψήφος του καθενός από εμάς στις 26 Μαΐου είναι πολύ σημαντική.
Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ με επικεφαλής την κα Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.

Ο Αρτινός πολίτης μπορεί να προσδοκά από πλευράς μου έναν πολυμέτωπο και συνεχή αγώνα για να βγει επιτέλους ο Δήμος μας από το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και στην καθημερινότητα του δημότη.
Χρόνια προσπαθώ μεθοδικά, σοβαρά με αγάπη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το καλύτερο για την Πόλη μου την Άρτα, το Δήμο Αρταίων. Στην Αυτοδιοίκηση μπήκα με καθαρό βλέμμα, την υπηρετώ με όραμα θέληση και γνώση, χωρίς δάνεια που πρέπει να ξεπληρώσω . Αυτό που θα υπερασπιστώ θα είναι η διαφάνεια και η ισονομία χωρίς κανένα αποκλεισμό και πολλή δουλειά. Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου και τους λέω ότι θα πρέπει να αντισταθείτε στους ανήθικους εκβιασμούς και τα ταξίματα. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας, θίγουν τη αξιοπρέπεια σας, σας υποτιμούν.

Η στάση μου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών θα είναι σταθερά δίπλα στον πολίτη και σταθερά απέναντι σε επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα που στραγγαλίζουν το συμφέρον των πολλών και την ανάπτυξη του Δήμου. Άλλωστε ζούμε χρόνια σε αυτό το τόπο και γνωριζόμαστε με τα μικρά μας ονόματα. Και την επομένη των εκλογών πάλι το ίδιο θα ισχύει.

Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άρτα.
Σπούδασα Λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας και στη συνέχεια απέκτησα Μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ με κατεύθυνση ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
Εργάστηκα ως ελεύθερη επαγγελματίας Φοροτεχνικός – Λογίστρια Α΄ τάξης και μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη σύνταξη και υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ επιχειρήσεων (1998-2010). Από το 2011 έως σήμερα είμαι Δικαστική Υπάλληλος στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών αρχικά και στο Υποθηκοφυλακείο Άρτας έως σήμερα.

Ασχολούμαι έντονα με τα κοινά και συγκεκριμένα:
– Ήμουν εκλεγμένη στη Δημοτική Κοινότητα του Δ. Αρταίων με τη παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη 2010-2014.
– Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2014-2016.
– Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2017-2018.
– Ειδική γραμματέας του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2016-2017.
– Αντιπρόεδρος του ομίλου αντισφαίρισης Άρτας 2018 έως σήμερα.
– Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ από τις 24/8/2018 μέχρι σήμερα.
– Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 2018 έως σήμερα.
– Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Άρτας.

Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Θεοδόση λογιστή – φοροτεχνικό και πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας και μητέρα 2 παιδιών .

Προτεινόμενα για εσάς