Η Όλγα Γεροβασίλη μιλά για την επόμενη μέρα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης με αποδοχή πέραν των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και το δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη, όπου μίλησε για την επόμενη μέρα του Αλέξη Τσίπρας και του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης του οποίου η αποδοχή στον κόσμο είναι μεγάλη και πέραν των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Αλέξη Τσίπρα καταφέραμε να λάβουμε δύο φορές την εμπιστοσύνη του λαού για να κυβερνήσουμε και σήμερα έχουμε εντολή για δυναμική αντιπολίτευση» αναφέρει στη συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Άρτας τονίζει: «αποτελεί ανάγκη ο μετασχηματισμός του κόμματος για να ανταποκριθεί στην εντολή που έδωσε ο λαός με 32% στην κάλπη. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση».

Η κ. Γεροβασίλη στη συνέντευξη είπε μεταξύ άλλων:

-Ο Α. Τσίπρας, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε πως ο ελληνικός λαός μας «έδωσε εντολή» για μετασχηματισμό του κόμματος. Αυτό σημαίνει σαρωτικές αλλαγές παντού; Και σε πρόσωπα και σε δομές και σε λειτουργία;
Το εκλογικό αποτέλεσμα εδραιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον κυρίαρχο πόλο των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στη χώρα. Η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μια στρατηγική επιλογή και το αποτέλεσμα στις κάλπες το επιβεβαιώνει. Βεβαίως και θα πρέπει να επικυρωθεί με μια μεγάλη καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης και λειτουργίας με νέα μέλη, με έμφαση στη νέα γενιά που μας εμπιστεύτηκε με ποσοστό 38%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενδυναμώσει τις ρίζες του στην κοινωνία, θα αναβαπτιστεί στα κινήματα και τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για την υπεράσπιση των κατακτήσεων, που πετύχαμε μέχρι σήμερα, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των γυναικών, των μεταναστών, των αποκλεισμένων.

-Συμμερίζεστε την άποψη πως «είχαμε έναν αρχηγό» του 35% και ένα κόμμα με νοοτροπία του 3%;
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης του οποίου η αποδοχή στον κόσμο είναι μεγάλη και πέραν των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Αλέξη Τσίπρα καταφέραμε να λάβουμε δύο φορές την εμπιστοσύνη του λαού για να κυβερνήσουμε και σήμερα έχουμε εντολή για δυναμική αντιπολίτευση. Το γεγονός ότι ήμασταν ένα μικρό κόμμα χωρίς κυβερνητική εμπειρία δεν μας εμπόδισε να είμαστε η μακροβιότερη κυβέρνηση την περίοδο της κρίσης. Φτάσαμε τη διαδρομή μέχρι το τέλος και μπορέσαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι στο οποίο απέτυχαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

-Στο πλαίσιο της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε «ενιαία παράταξη» θα συζητούσατε το ενδεχόμενο «μετονομασίας» του κόμματος ή είστε αντίθετη σε κάθε αλλαγή ονόματος ή συμβόλων;
Βεβαίως και αποτελεί ανάγκη ο μετασχηματισμός του κόμματος για να ανταποκριθεί στην εντολή που έδωσε ο λαός με 32% στην κάλπη. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση. Βασικό για εμάς είναι να μπορέσουμε να εκφράσουμε τις ανάγκες της πλειονότητας του κόσμου, ο οποίος στην ελληνική κοινωνία είναι προοδευτικός. Να εκφράσουμε ακόμα και αυτούς που δεν μας ψήφισαν, ή που απείχαν. Όσο για τα σύμβολα, έχουν κι αυτά τη δική τους σημασία και ιστορία.

-Το όνομα σας συμπεριλαμβάνεται στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του κόμματος. Αναφέρομαι στα σενάρια που σας φέρουν να είστε η επόμενη Γραμματέας της Κ.Ε. Τι απαντάτε;
Αυτές είναι διαδικασίες που αποφασίζονται στα συλλογικά όργανα. Ενημερωτικά, σας αναφέρω ότι τέτοια συζήτηση δεν έχει ανοίξει καν.

Προτεινόμενα για εσάς