ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ !!!

ΟΙ ΑΡΤΙΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Γιώργος Αθανασούλας

Αγαπητοί συνδημότες, χωρίς να αντιληφθεί κανείς και παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες δεσμεύσεις δήμαρχου και προϊσταμένης αρχαιολογίας το θεατράκι Κάστρου που τόσες και τόσες εκδηλώσεις και μάλιστα υψηλού επίπεδου έχουν γίνει σε αυτό κατεδαφίστηκε εν μια νυκτί και όχι μόνο αυτό αλλά κλειδώθηκε και η πόρτα που οδηγεί σε αυτό για να μην γίνει αντιληπτό το γεγονός της κατεδάφισης.

Οι Αρτινοί περιμένουμε απαντήσεις για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το θεατράκι του Κάστρου ένας πανέμορφος και λειτουργικά από τους καλύτερους χώρους για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων παρά τις δημόσιες δημεύσεις δήμαρχου και προϊσταμένης αρχαιολογίας ότι αυτό δεν θα κατεδαφιστεί πριν την κατασκευή νέου έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου για τις εκδηλώσεις τους καθώς επίσης και κάθε άλλος πολιτιστικός φορέας που ήθελε χρησιμοποιήσει αυτό.
Γιατί τόσο μεγάλη η σπουδή για κατεδάφιση μαζί με το θεατράκι Κάστρου και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν μηδαμινές και όσες έγιναν με την παρουσία ξένων καλλιτεχνών σε χώρους ακατάλληλους και με αρνητικότατα σχόλια για την πόλη μας.

Και μην μας πείτε ότι στην πόλη μας δεν έγιναν πολιτιστικές εκδηλώσεις λογω πανδημίας γιατί αυτό είναι αναληθές
Κοιτάξτε γύρω στις γειτονικές μας πόλεις Πρέβεζα, Γιάννενα. Λευκάδα πόσες και πόσο υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες διοργανώθηκαν και φέτος παρά την πανδημία.
Ποια εξήγηση μπορεί να δοθεί από τη δημοτική Αρχή και την προϊσταμένη της Αρχαιολογίας; Γιατί για μια άλλη φορά κορόιδεψαν τους Αρτινούς και τους πολιτιστικούς Συλλόγους παρά την δημόσια δέσμευση τους περί μη κατεδάφισης αυτού και χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι εν μια νυκτί κατεδαφίστηκε πριν δημιουργήσουν νέο χώρο.
Ποια πρόνοια λήφθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής και ποιος χώρος δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει υποτυπωδώς τις ανάγκες και να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την διοργάνωση αναλόγων εκδηλώσεων, ΚΑΝΕΝΑΣ ή μάλλον ο χώρος της εμποροπανήγυρις !!!!!!!

Δεν χρειάζεται εκ μέρους και των δυο υπεύθυνων για την κατάσταση αυτή που δημιούργησαν μια πειστική απάντηση στους συνδημότες μας;
Και μέχρι να κατασκευασθεί νέος χώρος, αν ποτέ κατασκευασθεί, σε ποιό χώρο θα διεξάγονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις;
Μήπως εκμεταλλεύτηκαν και την μη σθεναρή αντίδραση των πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι δεν λειτουργούσαν λογω κορονοιου και προέβηκαν στις ενέργειες αυτές, και την πίστη στις υποσχέσεις τους περί μη κατεδάφισης που τελικά δεν τήρησαν και τους εξαπάτησαν.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει χώρος για την διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων αναλόγου επίπεδου και οι συνδημότες μας στερούνται αυτών με αποτέλεσμα την πολιτιστική υποβάθμιση της περιοχής μας.
Για όλα αυτά απαιτείται πειστική απάντηση ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

Προτεινόμενα για εσάς