Ιατρικός Σύλλογος Άρτας

Δράση ενημέρωσης για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Άρτας σε συνεργασία με τις Δ/νσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας – οδηγίες για την πανδημία Covid με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 στον προαύλιο χώρο του 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ.
Ώρα προσέλευσης 20:00΄- Ώρα έναρξη δράσης 20:15΄ (Η δράση θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα και θα γίνει συζήτηση με τους ιατρούς)

Σε καραντίνα η δομή της «Αγίας Ελένης»

Σε καραντίνα έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη», μετά την επιβεβαίωση δύο θετικών κρουσμάτων από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο κρούσματα αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Άμεσα η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου ξεκίνησε τις διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους, ενώ αναμένονται και περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση.

Τροποποίηση πρόσκλησης Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας

«Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας»
Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020 ανακοινώνεται πως τροποποιούνται οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων για την πρόσκληση «Επιχορήγηση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».
Σύμφωνα με την σχετική τροποποίηση, η έναρξη υποβολής προτάσεων ορίζεται για την 01/10/2020 (ώρα 13.00 μ.μ.) και η λήξη υποβολής των προτάσεων για τις 16/11/2020 (ώρα 15.00 μ.μ.).
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πρόσκληση αφορά στην υποστήριξη φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για την επιχορήγηση οικονομικής δραστηριότητας και για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας (1) θέσης εργασίας. Απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας – ΚΑΛΟ (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4430/2016).

Προληπτικά τεστ COVID 19 στους εργαζόμενους του “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Προληπτικά τεστ ανίχνευσης COVID 19 πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, στους εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Ζηρού. Σε προληπτικό τεστ ανίχνευσης υποβλήθηκε και ο κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, πρόεδρος της κοινωφελούς εταιρίας Δήμου Ζηρού.
– Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής: «Προτεραιότητα είναι η πρόληψη της υγείας των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στην ‘πρώτη γραμμή’ εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και η ασφάλεια των συνδημοτών μας που χρήζουν βοήθειας”.

Προτεινόμενα για εσάς