Κάλεσμα του Χρήστου Τσιρογιάννη εν όψει των εκλογών της Κυριακής

Για την Άρτα της επόμενης μέρας

Στη νέα εποχή η περιοχή μας πρέπει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις

«Από τις συναντήσεις μας μέχρι σήμερα με τους συμπολίτες, αλλά και την πορεία μας όλο αυτό το διάστημα έχουμε αντιληφθεί ότι οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται. Εμπιστεύονται το όραμά μας, το σχέδιό μας, τον προγραμματισμό μας και το αποδεδειγμένο έργο μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα φανεί και στην κάλπη της Κυριακής, όπου η παράταξή μας «Αρτινών Συνεργασία» θα είναι πρώτη και ξεκάθαρη δύναμη. Θέλουμε μια ξεκάθαρη νίκη, ώστε να έχουμε ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε οραματιστεί, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε για την Άρτα και τους Αρτινούς», σημειώνει μιλώντας στην ΗΧΩ, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η συνέντευξη του κ. Τσιρογιάννη:

ΕΡΩΤ.: Κύριε Δήμαρχε, είμαστε λίγες μόνο ώρες πριν τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Πώς έχει κυλήσει η προεκλογική περίοδος;
Η μεγάλη ώρα για την Άρτα έφθασε! Την Κυριακή οι συμπολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την Άρτα της επόμενης ημέρας. Για τη νέα εποχή που έρχεται και στην οποία η περιοχή μας πρέπει να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. Και η Άρτα είναι έτοιμη! Έχουμε βάλει την περιοχή μας στις ράγες της ανάπτυξης και πλέον μπορούμε με ασφάλεια να την πάμε στη νέα εποχή.
Από τις συναντήσεις μας μέχρι σήμερα με τους συμπολίτες, αλλά και την πορεία μας όλο αυτό το διάστημα έχουμε αντιληφθεί ότι οι συμπολίτες μας εμπιστεύονται. Εμπιστεύονται το όραμά μας, το σχέδιό μας, τον προγραμματισμό μας και το αποδεδειγμένο έργο μας.

ΕΡΩΤ.: πώς αναμένετε το αποτέλεσμα;
Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα φανεί και στην κάλπη της Κυριακής, όπου η παράταξή μας «Αρτινών Συνεργασία» θα είναι πρώτη και ξεκάθαρη δύναμη. Θέλουμε μια ξεκάθαρη νίκη, ώστε να έχουμε ισχυρή πλειοψηφία μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε οραματιστεί, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε για την Άρτα και τους Αρτινούς.

ΕΡΩΤ.: Μιλάτε συνεχώς για πρόγραμμα. Γιατί έχετε «επενδύσει» τόσο σε αυτό;
Γιατί μόνο εμείς παρουσιάσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους πολίτες της Άρτας. Οι άλλοι έκαναν προσπάθειες να παρουσιάσουν κάποιες θέσεις. Έχουμε αναλύσει το πρόγραμμά μας σε ένα 24σέλιδο έντυπο, το οποίο έχει διανεμηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να μας συγκρίνουν, να κρίνουν και να επιλέξουν εκείνους που πιστεύουν ότι θα πάνε την Άρτα με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης. Στο έντυπο αυτό αναλύουμε διεξοδικά τι κάναμε στη θητεία που ολοκληρώνεται και τι θα κάνουμε στην επόμενη θητεία. Γιατί εμείς ο, τι λέμε το κάνουμε, όπως δείξαμε και σε αυτή τη θητεία που υλοποιήσαμε το 95% των δεσμεύσεών μας.

ΕΡΩΤ.: Πείτε μας. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;

Το όραμά μας που έχουμε για το Δήμο Αρταίων, είναι ένας σύγχρονος και εξωστρεφής Δήμος που αξιοποιώντας πλήρως τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, αποτελεί έναν πρότυπο Δήμο Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Οι βασικοί μας άξονες είναι:
-Το νοικοκύρεμα του Δήμου και η εξυπηρέτηση του Δημότη
-Τα έργα πνοής με επίκεντρο το Ποτάμι μας, τον Άραχθο
-Η αναζωογόνηση της πόλης και των οικισιμών
-Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης
-Ο Πολιτισμός και η Ιστορία μας
-Η Νέα Γενιά, η Παιδεία και ο Πολιτισμός
-Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
-Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής στο Δήμο μας
-Η τουριστική ανάπτυξη και η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων
-Η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των πολιτών

ΕΡΩΤ.: Μιλήσατε για νοικοκύρεμα του Δήμου. Δηλαδή;
Στη θητεία που ολοκληρώνεται νοικοκυρέψαμε το Δήμο μας, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα που διαθέσαμε για έργα στην κοινωνία μας. Παράλληλα, τον καταστήσαμε ένα Δήμο στην υπηρεσία του Δημότη. Στη θητεία που έρχεται συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά με:
– Την διεκδίκηση επιπλέον 80 εκ. € από Ευρωπαϊκά προγράμματα και κρατικούς πόρους
-Την μεγαλύτερη μείωση των εξόδων από λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας του Δήμου, με τη σταδιακή αντικατάσταση φωτιστικών από συμβατικά σε εξοικονόμησης ενέργειας (led)
-Την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
-Τα μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό του Δήμου μας
-Την μείωση των δημοτικών τελών
-Την 24ωρη δυνατότητα επικοινωνίας με το Γραφείο του Δημότη
-Συντάσσουμε ήδη το Επιχειρησιακό Σχέδιο Smart City για μια «ΑΡΤΑ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ», για την εξυπηρέτηση των δημοτών μέσω έξυπνων ηλεκτρονικών εφαρμογών!

ΕΡΩΤ.: Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση σε ο, τι αφορά το ποτάμι. Ποιο είναι το πρόγραμμά σας;
Για εμάς η καρδιά της πόλης χτυπά στο Ποτάμι. Το αποδείξαμε, άλλωστε, αφού δρομολογήσαμε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την Άρτα, που ήταν κολλημένο για δεκαετίες, την Οριοθέτηση του Ποταμού Αράχθου.
Στη νέα θητεία ολοκληρώνουμε τη Νέα Γέφυρα στον Άραχθο έως το 2022, κατασκευάζεται ο Κυκλικός κόμβος στην πλατεία Ζέρβα με παράλληλη επέκταση του δημοτικού χώρου στάθμευσης, σε ένα χρόνο από τώρα, γίνεται η παράκαμψη της επαρχιακής οδού Άρτας –Νεοχωρίου και η πεζοδρόμηση της οδού στο Γεφύρι, έμπροσθεν του Λαογραφικού Μουσείου, σε τρία χρόνια από τώρα, εκπονούνται οι μελέτες για Νέα Βόρεια Περιμετρική Οδό και για 2 νέες Γεφυρώσεις από την πόλη της Άρτας προς Βλαχέρνα και προς Γραμμενίτσα για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Παράλληλα, πραγματοποιείται η ανάπλαση των παραποτάμιων περιοχών με τη Δημιουργία Αθλητικού Πάρκου στη θέση του αμαξοστασίου, με γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ, βόλει, πίστα σκέιτμπορντ και πίστα ποδηλάτου και εξασφαλίζονται δημόσιες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού και η δημιουργία νέων πάρκων αναψυχής, αναψυκτηρίων, πάρκου κολύμβησης, δικτύου καναλιών νερού και οάσεων πρασίνου.

ΕΡΩΤ.: Μιλάτε επίσης για την αναζωογόνηση της πόλης και των οικισμών. Πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Έχουμε πει και αποδείξει τη θητεία που ολοκληρώνεται ότι για εμάς όλοι οι πολίτες είναι το ίδιο και βλέπουμε ίσα όλες τις περιοχές.
Στη νέα θητεία αυτό θα το πετύχουμε με συγκεκριμένους τρόπους και δεσμεύσεις. Στόχος μας είναι ένα τουλάχιστον έργο ανάπλασης σε κάθε γειτονιά στην πόλη και στους οικισμούς!
Αυτό θα το πετύχουμε με δράσεις όπως με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου και του Ναού της Παρηγορήτριας, που ολοκληρώνεται το 2020, με την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Θεοδώρας και της πλατείας της Ροδαυγής, που ολοκληρώνεται επίσης το 2020, με τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με την αξιοποίηση του περιαστικού δάσους Βαλαώρας με διαμόρφωση χώρων αναψυχής και μονοπατιών και αναβάθμιση του ποδηλατοδρόμου προς τη Λιμίνη, με την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου με διαδρομές δίπλα στη Λίμνη και με δημιουργία και πιστοποίηση μονοπατιών, με την ανάπλαση του παραθαλάσσιου μετώπου του οικισμού της Κορωνησίας.
Παράλληλα, το πετυχαίνουμε με τη Δημιουργία Ποδηλατοδρόμων Άρτα-Πανεπιστήμιο στους Κωστακιούς και Άρτα-Άγιοι Ανάργυροι και Φιλοθέη, με την Αντιπλημμυρική θωράκιση Γραμμενίτσας-Βλαχέρνας και Γριμπόβου-Χανόπουλου, με τις ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών εντός οικισμών και με την ολοκλήρωση των έργων διέλευσης δικτύων κοινής ωφελείας (αποχέτευσης, ύδρευσης κ.α.), με την κατασκευή τσιμενταυλάκων και τοποθέτηση σχαρών στα δίκτυα ομβρίων στους οικισμούς της ΔΕ Φιλοθέης και ΔΕ Αμβρακικού, με την δημιουργία χώρου ανάδειξης του μονοπατιού Βίδρας στη Σκούπα, με την κατασκευή περιφερειακού τσιμεντάυλακα στη Βίγλα, με την τοποθέτηση θυρίδων ταχυδρομείου σε όλους τους οικισμούς και με την τοποθέτηση κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.

ΕΡΩΤ.: Επιχειρηματικότητα και απασχόληση. Και τα δύο έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω κρίσης. Τι θα κάνετε;
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε σε προτεραιότητα την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Δύο έννοιες που πάνε μαζί και οι οποίες, όπως και εσείς είπατε, έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της κρίσης. Η τοπική μας οικονομία έχει ανάγκη από ανάσα ζωής. Για αυτό και εμείς δρομολογήσαμε την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ένα θέμα που εκκρεμούσε για 4 δεκαετίες. Βρήκαμε το χώρο, στα Κρικούκια Αμμοτόπου και κάναμε και τις πρώτες μελέτες μαζί με Περιφέρεια και Επιμελητήριο.
Στη νέα θητεία 2019-2023 προχωράμε και είμαστε δίπλα στον αγρότη, στον έμπορο και στον επιχειρηματία με:
-Την ολοκλήρωση των μελετών για το Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας και την χρηματοδότης για την κατασκευή του έργου από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027
-Την διεκδίκηση της επέκτασης των εγγειοβελτιωτικών έργων
-Την κατασκευή του Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου στην Άρτα, ώστε ο Εκθεσιακός χώρος «Κώστας Βάγιας» να φιλοξενεί εκθέσεις όλο το χρόνο
-Την διεκδίκηση θέσεων εργασίας για τους ανέργους, μέσα από τα προγράμματα απασχόλησης
-Την δημιουργία νεοφυών (start ups) επιχειρήσεων και θέσπιση διαγωνισμού καινοτομίας στα πλαίσια του «Άρτα-Έξυπνη Πόλη»
-Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση νέων δομών (κέντρο για την Άνοια, Ένταξη Ρομά, ΚΔΑΠ κ.α.).

ΕΡΩΤ.: Βλέπω στο πρόγραμμά σας ότι μιλάτε επίσης και μάλιστα με μεγάλη έμφαση για τον τουρισμό και την προώθηση των προϊόντων.
Προφανώς! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί όπως έχουμε πει, τουρισμός και αγροτική οικονομία αποτελούν τα βασικά στοιχεία οικονομικής ανάπτυξης της Άρτας. Μέχρι σήμερα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε έχουμε δει αποτελέσματα με σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και με σημαντικές δράσεις για τα προϊόντα μας και τους ανθρώπους του μόχθου.
Στη νέα θητεία συνεχίζουμε με την ακόμη πιο δυναμική προώθηση των δράσεων και των εκδηλώσεων που θεσμοθετήσαμε στο Δήμο μας, αξιοποιώντας την εμπειρία των τελευταίων 5 ετών. Επιπλέον, προχωρούμε με την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με επίκεντρο τον Άγιο Μάξιμο Γραικό για προσέλκυση Ρώσων τουριστών, τη μετεξέλιξη της Γιορτής Πορτοκαλιού- Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς σε Φεστιβάλ Γαστρονομίας, την ίδρυση ενός ευρύτερου Ανεξάρτητου Φορέα Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων του Δημοσίου, επιχειρηματιών καταλυμάτων και εστίασης και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης τροφίμων, την χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους «Εφαρμογής Περιήγησης και προβολής των αξιοθεάτων του Δήμου μέσω κινητών τηλεφώνων» μιας καινοτόμας δράσης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο «Άρτα Έξυπνη Πόλη», τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς, τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας για την Αγροτική Ανάπτυξη, το τοπικό σήμα ποιότητας των αγροτικών προϊόντων της Άρτας, την τοποθέτηση σήματος τοπικής παραδοσιακής κουζίνας, την ίδρυση φορέα διαχείρισης ποιότητας και υδάτων.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη του Δήμου μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

ΕΡΩΤ.: Μαζί με τουρισμό και πρωτογενή τομέα βάζετε και τον πολιτισμό φυσικά…
Η Άρτα μπορεί να περηφανεύεται για πολλά και ένα από αυτά είναι ο Πολιτισμός και η Ιστορία μας.
Προχωράμε δυναμικά στην περίοδο 2019-2023 με: την ολοκλήρωση της αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως καφέ –εστιατόριο, με σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη και Δημοτικό Ωδείο και με το Κάστρο Ανοικτό (Ολοκληρώνεται το 2022), την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, το οποίο θα λειτουργήσει ως γραφείο τουριστικής ενημέρωσης και ως αναγνωστήριο ψηφιοποιημένου ιστορικού υλικού (εφημερίδες, βιβλία, πρακτικά αποφάσεων κ.α.), ενώ θα υπάρχουν και γραφεία του Δήμου (ολοκληρώνεται το 2020), την Πολιτιστική Διαδρομή της Άρτας, που αναπτύσσεται στην πόλη και συνδέει τα μνημεία που βρίσκονται στον αστικό ιστό, με τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και με αναπλάσεις χώρων (ολοκληρώνεται το 2021), την εκπόνηση μελετών και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τη Μετατροπή των κτιρίων της ΕΑΣΑΦ στο ιστορικό Γιοφύρι σε Κέντρο Πολιτισμού, με διάφορες πολιτιστικές χρήσεις αξιοποιώντας και το διπλανό δημοτικό χώρο στάθμευσης, την Μεταφορά του θεάτρου του Κάστρου εντός αυτού, με αύξηση της δυναμικότητας και της ασφάλειας, την εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση του Αρχοντικού Παπακώστα και τέλος την Ανάδειξη της Μουσικής Κληρονομιάς με την αξιοποίηση της δυναμικής που παρουσιάζει ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, το Μουσικό Σχολείο, των Ωδείων της πόλης και των Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΕΡΩΤ.: Τι έχετε επενδύσει στην Παιδεία; . Τι προγραμματίζετε για το μέλλον;
Είμαστε διαρκώς δίπλα στα σχολεία μας και φροντίζουμε για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δεν νοείται να υπάρχουν σήμερα σχολικά συγκροτήματα που να μην έχουν ασφαλείς ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις ή ασφαλείς αυλές για τα παιδιά μας. Μέχρι τώρα έχουμε επενδύσει στα σχολεία μας πάνω από 1,5 εκ. ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης και συντήρησης. Δημιουργούμε ασφαλείς αύλειους χώρους για να αθλούνται τα παιδιά μας και κατασκευάζουμε ράμπες για εξυπηρέτηση παιδιών με κινητικά προβλήματα. Είμαστε πάντα δίπλα στην εκπαίδευση, στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.
Στη νέα θητεία, προγραμματίζουμε τη συνεχή διεκδίκηση ενός δυνατού Πανεπιστημιακού Φορέα στην περιοχή μας με ενδυνάμωση όλων των τμημάτων του, την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) στο Γλυκόριζο, που έχει ήδη ξεκινήσει και το οποίο θα λειτουργήσει εντός διετίας, την μελέτη και την κατασκευή μόνιμου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Άρτας, μέσα από το ΕΣΠΑ, ώστε να ικανοποιήσουμε το χρόνιο αυτό αίτημα και το Μουσικό Σχολείο να αποκτήσει τη δική του στέγη, την προμήθεια λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας για την προσωρινή κάλυψη των αυξημένων στεγαστικών αναγκών του Μουσικού Σχολείου και του 5ου Γυμνασίου Άρτας, την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή 4 νέων Νηπιαγωγείων σε Καμπή, Αγίους Αναργύρους, Καλαμιά και Γραμμενίτσα, την δημιουργία 2 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σε Χαλκιάδες και Καμπή, την κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας, που ολοκληρώνεται εντός τριετίας, την ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων σχολικών μονάδων με πόρους του ΕΣΠΑ, την επόμενη τριετία.

ΕΡΩΤ.: Ανακοινώσατε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές και βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο
Στη θητεία μας κάναμε πραγματικά πολύ σημαντικά πράγματα στο κομμάτι του Αθλητισμού, διευκολύνοντας όλους τους συμπολίτες στο να αθλούνται, είτε μεμονωμένα, είτε συμμετέχοντας σε συλλόγους.
Για τη θητεία 2019-2023 συνεχίσουμε με την ανάπλαση των παραποτάμιων περιοχών με τη δημιουργία αθλητικού πάρκου στη θέση που σήμερα βρίσκεται το αμαξοστάσιο, με γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ, πίστα σκέιτμπορντ και πίστα ποδηλάτου, την ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς τον επόμενο χρόνο, την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου ώστε να είναι ανοικτό όλο το χρόνο από το 2020, την ολοκλήρωση μελετών και την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του Δημοτικού Σκοπευτηρίου, την διαμόρφωση πίστας αναρρίχησης στο Αθλητικό Κέντρο Άρτας, την ανάπλαση του παραποτάμιου αθλητικού χώρου στον Κάρδαμο Σκούπας, την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κεραματών (ΕΠΣ), την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 και γηπέδου τένις στη Ροδαυγή, τη δημιουργία 5 νέων υπαίθριων γυμναστηρίων στους Κωστακιούς και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

ΕΡΩΤ.: Για την κοινωνική μέριμνα ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας;
Η Δημοτική μας αρχή ήταν και παραμένει δίπλα στους συμπολίτες μας και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έχουμε ήδη κάνει μια σειρά από σημαντικές δράσεις, όπως είναι η δημιουργία κοινωνικών δομών, οι διανομές τροφίμων σε απόρους κ.α. Προχωράμε δυναμικά στη νέα θητεία με:
-Την διασφάλιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του Δήμου.
-Την κατασκευή νέου ιδιόκτητου κτιρίου ΚΑΠΗ στην πόλη της Άρτας, πίσω από τον Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας
-Τη δημιουργία Κέντρου Αλτσχάιμερ που θα λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάιμερ
-Τη συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και το Νοσοκομείο Άρτας για να δημιουργηθεί δομή απεξάρτησης στο Δήμο μας
-Την υλοποίηση του εγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ένταξης των Ρομά, που προεντάξαμε στο ΕΣΠΑ
-Το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για τους μετανάστες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
-Τη συγκέντρωση όλων των κοινωνικών δομών στο κτίριο της Οδού Ορλάνδου (μετά τη μεταστέγαση του Δημοτικού Ωδείου στο χώρο του ΞΕΝΙΑ)
-Τη δημιουργία ΚΑΠΗ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

ΕΡΩΤ.: Η καθημερινότητα παραμένει ένα στοίχημα για όλους. Τι θα κάνετε στη νέα θητεία;
Είναι ένα στοίχημα που κερδίζουμε και θα το κερδίσουμε και στη νέα θητεία. Καθημερινότητα είναι πάρα πολλά πράγματα μαζί. Είναι το περιβάλλον, το πράσινο, η καθαριότητα, είναι η ποιότητα ζωής μας.
Μεταξύ άλλων, προγραμματίζουμε:
-Την εκπόνηση του Χωροταξικού Σχεδίου για το Δήμο και με μελέτες πολεοδόμησης για την πόλη της Άρτας, τους Χαλκιάδες, την Καλαμιά, τη Βλαχέρνα, την Γραμμενίτσα, τους Κωστακιούς, την Κορωνησία κ.α.
-Την Αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, μέσα από την αξιοποίηση των περιφερειακών πάρκινγκ με παράλληλη φύλαξή τους, με αγορά 2 mini bus με συνεχή δωρεάν δρομολόγια προς το κέντρο, με παράλληλη εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης
-Την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου Ανάπτυξης του Αμβρακικού Κόλπου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού και η τουριστική αξιοποίηση
-Τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στην πόλη της Άρτας

-Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές: Αγία Τριάδα Κεραματών, Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Ελεούσα, Γλυκόριζο, Λιμίνη καθώς επίσης και στις περιοχές πέριξ του Αμβρακικού Κόλπου όπως Κορωνησία, Μύτικας, Απόμερο, Βίγλα, Στρογγυλή, Άγιος Σπυρίδωνας.
-Τη δημιουργία επιπλέον παιδικών χαρών ώστε κάθε γειτονιά να αποκτήσει τη δική της
-Την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των φωτιστικών με led για καλύτερο φωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας και περαιτέρω επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού
-Την κατασκευή Πράσινου Σημείου και τη δημιουργία Πράσινων γωνιών
-Την άμεση μεταφορά του αμαξοστασίου εκτός αστικού ιστού μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτη
-Την αντικατάσταση του στόλου οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας
-Περισσότερες φυτεύσεις και επεκτάσεις των χώρων πρασίνου σε όλες τις γειτονιές
-Τη δημιουργία νέου σύγχρονου καταφυγίου ζώων σε νέο χώρο με παράλληλη αξιοποίηση των κτιρίων της ΚΟΜΔΕ
-Τη δημιουργία νέου χώρου πάρκινγκ στο στρατόπεδο για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων της Άνω Πόλης
-Την ολοκλήρωση της μελέτης αναθεώρησης του σχεδίου Πόλεως της Ανατολικής Βαλαώρας.

ΕΡΩΤ.: Κάνετε λόγο και για την κοινωνία των πολιτών. Δηλαδή;
Βασικός μας στόχος η συνεχής ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών. Κάνουμε πράγματα για εκείνους. Άρα πρέπει να είναι ενήμεροι, να συμμετέχουν και να αναδιαμορφώνουμε τα όσα κάνουμε.
Στη νέα θητεία αυτό το πετυχαίνουμε με τη δημιουργία θεματικών ομάδων ενεργών πολιτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων στο Δήμο μας, τη θέσπιση τακτικών επισκέψεων στις γειτονιές της πόλης της Άρτας και στα χωριά για την κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων που τους απασχολούν και την ενθάρρυνση και τη στήριξη πρωτοβουλιών πολιτών για διάφορες δράσεις στο Δήμο μας.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να κάνουμε κοινωνούς όλων των θεμάτων της Άρτας, τους ίδιους τους Αρτινούς. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να το πετυχαίνουμε!

ΕΡΩΤ.: Κλείνοντας, ποιες είναι μεγάλες διεκδικήσεις σας για την Άρτα του αύριο;
Συνεχίζουμε και διεκδικούμε για την Άρτα και τους Αρτινούς αυτά που μας αξίζουν. Έτσι, διεκδικούμε:
-Ανταποδοτικά τέλη για ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ για όλους τους δημότες από τη λειτουργία του φράγματος Πουρναρίου
-Την παραχώρηση των παραποτάμιων εκτάσεων από το Δημόσιο στο Δήμο για την αξιοποίησή τους
-Νέα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας
-Λύση στο χρόνιο ζήτημα με την κυριότητα των εκτάσεων στο Γλυκόριζο
-Μείωση της τιμής των διοδίων επί της Ιόνιας Οδού
-Αποζημιώσεις για την πλημμύρα της 1ης Φεβρουαρίου του 2015
-Την παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπακώστα στην τοπική κοινωνία
-Την παραχώρηση στο Δήμο της δημόσιας έκτασης πλησίον του Πρωτοδικείου της Άρτας για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου
-Τη συνέχιση της λειτουργίας του Στρατοπέδου ΒΕΡΣΗ
-Την Υδροδότηση του Δήμου, την άρδευση του κάμπου της Άρτας με κλειστό αγωγό από τη λίμνη Πουρναρίου και την αξιοποίηση της Παραλίμνιας Περιοχής

-Την άμεση έλευση του δικτύου φυσικού αερίου στην Άρτα
-Την χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, έργα γεφυρώσεων και αναπλάσεων της παραποτάμιας περιοχής
-Την αξιοποίηση του αρχοντικού Παπακώστα
-Την παραχώρηση τμήματος του περιβάλλοντος χώρου του παλιού Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης
-Χρηματοδότηση για απαλλοτρίωση κοινοχρήστων χώρων και διάνοιξη δρόμων στην Άνω Πόλη
-Ένα ισχυρό Πανεπιστημιακό ίδρυμα συνδεδεμένο με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας
-Ένα στελεχωμένο και άρτια εξοπλισμένο Νοσοκομείο που θα παρέχει άριστες υπηρεσίες υγείας.
-Την άρση του κορεσμού του δικτύου της Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ
-Φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για τη στήριξη του αγροτικού, τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου.

Προτεινόμενα για εσάς