Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε) διοργανώνουν, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 18:00, στο Δημοτικό κτίριο, πλησίον εκκλησίας Αγ. Δημητρίου, Πεζόδρομος Σκουφά 79, εκδήλωση δια ζώσης νομικής πληροφόρησης, όπου εξειδικευμένοι νομικοί θα δίνουν δωρεάν απαντήσεις σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων σχετικά με:
•Συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ερωτήματα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.α.) π.χ θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ. και
•Εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
•Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων, Τηλέφωνα: 2681362109 -2681362138
•Στο Περιφερειακό Παράρτημα ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου, Τηλέφωνο: 26820-26969
*Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καταγραφής των ερωτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν στοιχεία σχετικά με:Το συνολικό αριθμό ενσήμων τους.Την ημερομηνία έναρξης ασφάλισης τους. Το είδος ενσήμων (μικτά-απλά-βαρέα).

Followgreen Δήμου Αρταίων
«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι!»
Το Followgreen Δήμου Αρταίων καλεί κάθε νοικοκυριό να ενημερωθεί για το πώς μπορεί με απλές κινήσεις να κάνει να περιορίσει την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Με μικρές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας, καταφέρνουμε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον με περιττές σπατάλες!
Λάβε μέρος στο Green Mission
«Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι!» &Κέρδισε ένα Followgreen ημερολόγιο
www.followgreen.gr/arta/mission/single/currnet
Κάθε μήνα, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – GreenMission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.
Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση
Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Μερόπη Τζούφη 
«Στο κενό» οι υποσχέσεις Πλεύρη για αποζημίωση των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα
Στο ζήτημα της μη καταβολής αμοιβών στους απασχολούμενους των εμβολιαστικών κέντρων επανέρχεται η Μερόπη Τζούφη, με νέα ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.
Η βουλευτής Ιωαννίνων υπενθυμίζει πως ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2022, δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος, την αποκατάσταση της νομιμότητας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των πρόσθετων αποδοχών του προσωπικού.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, «σήμερα, 4 μήνες μετά, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει την αποζημίωση, καθώς πολλές διοικήσεις νοσοκομείων -μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων- δεν έχουν καταβάλει την προβλεπόμενη προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40% για όσες και όσους απασχολήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα».
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για πλήρη αναξιοπιστία, όπως και για μη τήρηση του νόμου που εισηγήθηκε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ. Καταλήγοντας, ζητά να δοθεί απάντηση για τους λόγους που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αμοιβές, καθώς και τι προτίθεται να κάνει ώστε οι εργαζόμενοι των εμβολιαστικών κέντρων να λάβουν αυτά που δικαιούνται.

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
«Η παραγωγή μανταρινιών σαπίζει στην Άρτα»
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ΘΕΜΑ: «Η παραγωγή μανταρινιών σαπίζει στην Άρτα» κατέθεσε ερώτηση ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, στην οποία αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Όπως μας πληροφόρησαν παραγωγοί της Περιφερείας Άρτας, μεγάλο μέρος της παραγωγής μανταρινιών σαπίζει στα δένδρα. Όπως εκτιμάται, οι έντονες βροχοπτώσεις που είχαν εκδηλωθεί στις αρχές του Δεκέμβρη, σε συνδυασμό με την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που ακολούθησαν, ήταν η αιτία πρόκλησης του φαινομένου. Πληγέντες οικισμοί, στους οποίους παρατηρήθηκε έντονη η καταστροφή της παραγωγής μανταρινιών, είναι μεταξύ των άλλων η Αγία Παρασκευή, το Γλυκόριζο και τα Καλομόδια.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Δεδομένου ότι η ζήτηση των μανταρινιών κατά το τέλος του απελθόντος έτους ήταν μειωμένη και με το κόστος παραγωγής και συγκομιδής υπερβολικό, με συνέπεια να μην καθίσταται η συγκομιδή μανταρινιών στην Άρτα για τους παραγωγούς εφέτος προσοδοφόρα, πώς προτίθεστε να στηρίξετε τους μανταρινοπαραγωγούς Άρτας, λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψη σας ότι επλήγη ήδη το 30%-40% της παραγωγής;»

Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Νίκο Ξανθόπουλο
Υπό τους ήχους των αγαπημένων του τραγουδιών πραγματοποιήθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον μεγάλο μας ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο, το απόγευμα της Τρίτης 24 Ιανουαρίου. Με τα τραγούδια που ερμήνευσε στις ταινίες του, άτομα της οικογένειάς του είπαν το “στερνό αντίο” στον αγαπημένο ηθοποιό.
Ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ανέφερε: «Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”. Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου».