Κατέθεσε μήνυση κατά της «Καθημερινής της Κυριακής» η Όλγα Γεροβασίλη

Προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατατέθηκε στις 20.07.2020, Μήνυση-Έγκληση της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας, Γραμματέως ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κατά της «Καθημερινής της Κυριακής» για συκοφαντικό και παντελώς ψευδές δημοσίευμα σε βάρος της,δια του Τύπου και ηλεκτρονικά, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου της, ως και των φερόμενων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία που φέρεται να «δημοσιεύει» η Εφημερίδα «Καθημερινής της Κυριακής».

Δήμος Ιωαννιτών: Καθαρισμός και απολύμανση των πυλών του Κάστρου
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων, από το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών.
Τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό και απολύμανση των πυλών του Κάστρου, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Ο δήμος, για μία ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό και να διαφυλάξουν τον δημόσιο χώρο. «Η φροντίδα για τον καθαρισμό κεντρικών και όχι μόνο σημείων του δήμου που συνδέεται με την καθαριότητα αλλά και την εικόνα που αποκομίζουν δημότες και επισκέπτες από τον τόπο μας, βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του εργοταξίου.
Η καθημερινότητα στην πόλη μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερη με τη συνεργασία όλων μας» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς.

Η Πρέσβης της Κούβας στην Άρτα

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει και καλεί στην Ομιλία που θα πραγματοποιήσει η Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, κυρία Zelmys Maria Dominguez Cortina, την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 9.οο μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο «Ορφέα».
Η κυρία Πρέσβης, θα μιλήσει για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.
Μετά την ομιλία της Κυρίας Πρέσβειρας, θα ακολουθήσει προβολή της Κουβανέζικης ταινίας «Χορεύοντας με την Μαργκό» και η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους «Δικριάν».
Συνέντευξη τύπου
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με την ευκαιρία της παρουσίας στην Άρτα της Πρέσβειρας της Κούβας στην Ελλάδα, την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου, οργανώνει συνέντευξη τύπου με την Πρέσβειρα, κυρία Zelmys Maria Dominguez Cortina, την Πέμπτη 23 Ιουλίου και ώρα 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας, (οδός Στρατηγού Μακρυγιάννη 40, απέναντι από το παλιό κάστρο της Άρτας).

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
To Επιμελητήριο Άρτας ενημερώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων των δικαιούχων του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής έως τις 22 Ιουλίου . Βασικός στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι να δοθεί το απαιτούμενος χρόνος σε περίπου 20.000 δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους για να πληρωθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ μέχρι χθες περισσότερες από 88.000 επιχειρήσεις έχουν οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους ενώ από την Επιστρεπτέα Ι και Επιστρεπτέα ΙΙ έχουν ως τώρα λάβει κρατικές ενισχύσεις 96.000 επιχειρήσεις. Ειδικά στo β΄κύκλο του Προγράμματος, δικαιούχοι της βοήθειας καθίστανται κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις που βρίσκονται στα νησιά.

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας

Συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Ιούλη για ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού
Η Δηµοτική Αρχή σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία ηλεκτροφωτισµού του Δήµου, αφού τα έσοδα από τα δηµοτικά τέλη του ηλεκτροφωτισµού θα πηγαίνουν σε ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει την «αναβάθµιση και διαχείριση» του συστήµατος οδοφωτισµού (συστήµατα Led και τηλεέλεγχος). Με πρόσχηµα τις ελλείψεις των τεχνικών υπηρεσιών των δήµων σε προσωπικό και µέσα, που είναι αποτέλεσµα ακριβώς της αντιλαϊκής πολιτικής των µέχρι τώρα κυβερνήσεων, έρχεται τώρα ο δήµος, που υπηρετεί αυτή την πολιτική, να ιδιωτικοποιήσει αρµοδιότητές τους, στέλνοντας το λογαριασµό στο λαό, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας.

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, το λαό της Πρέβεζας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Ιούλη, στις 6:30 το απόγευμα στη Θεοφάνειο. Να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στα σχέδια της δημοτικής αρχής Πρέβεζας να ιδιωτικοποιήσει τον ηλεκτροφωτισμό. Να απαιτήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εκείνη την ώρα, να πάρει πίσω την απόφασή του με την οποία παραχωρεί τη διαχείριση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, φορτώνοντας τα βάρη σε εργαζόμενους και δημότες» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σε πόσες δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος δηλώσεων 2020
Σύμφωνα με το άρθρο 82 του νόμου 4706/2020 η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών
Οι καταβολή σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις ισχύει και για όσους έχουν υποβάλλει την φορολογική δήλωση 2020 και πριν την 17.7.2020, ημερομηνία από την οποία ισχύει ο νόμος 4706/2020
Οι ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων (τελευταία εργάσιμη του μήνα)
1η δόση 31/07/2020
2η δόση 31/08/2020
3η δόση 30/09/2020
4η δόση 30/10/2020
5η δόση 30/11/2020
6η δόση 31/12/2020
7η δόση 29/01/2021
8η δόση 26/02/2021

Προτεινόμενα για εσάς