Κλειστά όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες του Δήμου Αρταίων

Με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία –Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια- που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρταίων. Κλειστοί παραμένουν, επίσης, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αρταίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ως αιτιολογία ήταν οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται – ενδεικτικά η πρόβλεψη για το κέντρο της πόλης της Άρτας αύριο στις 8 το πρωί είναι -4 βαθμοί Κελσίου- , ο παγετός, αλλά και οι ανάγκες για καλό εξαερισμό των τάξεων και προαυλισμό των μαθητών λόγω κορωνοϊού – κάτι που καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο με αυτές τις καιρικές συνθήκες- οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης.
Τα μαθήματα για τις 16/2/2021 θα υλοποιηθούν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση για οτιδήποτε νεότερο, ο Δήμος Αρταίων θα κρατά ενήμερους τους πολίτες με Δελτία Τύπου, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου «viber».

Ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων: βοήθεια στις μετακινήσεις ευπαθών πολιτών
Παρότι οι προσβάσεις προς και από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, είναι ανοιχτές, η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει, να γίνεται με μεγάλη προσοχή και θα πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο Δήμος μερίμνησε για τις περιπτώσεις που άτομα ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, κ.λ.π.) είναι απαραίτητο να μετακινηθούν προς τις πόλεις (π.χ. για εμβολιασμό ή άλλο σοβαρό λόγο), η
μετακίνησή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Αντιδημάρχους: Νίκο Βαΐτση: 6946120827, 6972851123, Γιώργο Κότσια: 6972245145, 6951930776, Δημήτρη Τάτση: 6973308503, 6951930777 και Παναγιώτα Μολώνη: 6972692485, 6950144171.

Αίτημα του Δήμου Ν.Σκουφά προς τον ΕΛΓΑ για το τέλος εκτίμησης
Μετά την αναγγελία της 15ης Φλεβάρη για την αποζημίωση λόγω παγετού της καλλιέργειας πορτοκαλιών των αγροτών του δήμου Ν. Σκουφά, ο Δήμος με αίτησή προς τον ΕΛΓΑ, ζητά να μη καταβληθεί το τέλος εκτίμησης, δεδομένου –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- ότι η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική για τους παραγώγους και τους αγρότες της Άρτας, και λόγο των ιδιαίτερων καταστάσεων εξαιτίας της πανδημίας – αφού τόσο η ζήτηση όσο και η διάθεση των προϊόντων ήταν πεσμένη – όπως επίσης διότι οι περισσότεροι παραγωγοί κατέβαλλαν πρόσφατα τα ανάλογα τέλη για τον ίδιο λόγο.

Άμεση η ανταπόκριση της ΕΑΓΜΕ στην εξέταση των κατολισθήσεων στο Ζαγόρι

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στο αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου προκειμένου να εξετάσει έντονα κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή.
Η ΕΑΓΜΕ στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2021 στο δήμο Ζαγορίου κλιμάκιο της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης από την Περιφερειακή Μονάδα Ηπείρου, αποτελούμενο από τους Γεωλόγους, Δρ. Ευάγγελο Νικολάου (προϊστάμενο της ΠΜΗ) και Παναγιώτη Πάσχο.
Το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ συνόδευσαν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα οι αντιδημαρχοι του δήμου Ζαγορίου Π. Ρούσκας και Η. Κίτσος .
Ειδικότερα, οι γεωλόγοι της ΕΑΓΜΕ έκαναν αυτοψία σε κατολισθήσεις στην Τ.Κ Δεματίου στην νότια είσοδο της Τ.Κ Πέτρας, σε δρόμους στην Τ.Κ Ιτέας και στην Τ.Κ Τριστένου καθώς επίσης και στην καθίζηση του εδάφους στην πλατεία του οικισμού.
Σε συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ με το Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο, έδωσαν οδηγίες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς