Κώστας Παπασιώζος: Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται

Γύρισε την πλάτη στο κοινοβούλιο- κατέρχεται στο Δήμο Ν. Σκουφά!!!

Μια μεγάλη ανατροπή, στο Δήμο Ν. Σκουφά, φαίνεται να διαγράφεται μετά την απόφαση του Κώστα Παπασιώζου να γυρίσει την πλάτη στην κεντρική πολιτική σκηνή και να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ν. Σκουφά. Κατά πάσα πιθανότητα, η τοπική αυτοδιοίκηση κέρδισε τον Κώστα Παπασιώζο, αφού οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και ο Κώστας Παπασιώζος είναι κατεξοχήν «παιδί της αυτοδιοίκησης», με τις πληροφορίες να λένε ότι εδώ και καιρό δέχονταν εισηγήσεις από παλιούς συνεργάτες, φίλους και ψηφοφόρους, να ασχοληθεί ξανά με τον Δήμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προ δύο εβδομάδων περίπου, έγινε μια σύσκεψη από εν ενεργεία, αλλά και πρώην αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο του Δήμου Ν. Σκουφά και όσοι συμμετείχαν συμφώνησαν να στηρίξουν και πολλοί να συμμετέχουν στην κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου, με το πρόσωπο του επικεφαλής να είναι ο Κώστας Παπασιώζος. Η απόφαση αυτή, μαζί με άλλες πιέσεις και παροτρύνσεις προβλημάτιζαν τον πρώην βουλευτή Άρτας, που δεν έφυγε ποτέ από τον τόπο του, ενώ όλος ο κόσμος θυμάται την έντονη παρέμβασή του στα αγροτικά προβλήματα του τόπου, ειδικά δε μετά τον μεγάλο παγετό της προηγούμενης δεκαετίας, που κατέστρεψε τον κάμπο της Άρτας και ειδικά τα εσπεριδοειδή.

Τότε ο Κώστας Παπασιώζος ανέλαβε τη πρωτοβουλία και πίεσε τόσο όσο να επιτύχει την εφαρμογή του προγράμματος ΠΣΕΑ στις αποζημιώσεις, που άμβλυναν και έκλεισαν πληγές της εποχής εκείνης. Σήμερα που αλλάζουν τόσα πολλά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, αν επιχειρήσει μια ολική επαναφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας ο πρώην βουλευτής, αλλά και πρώην δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος, πολλοί προβλέπουν πως τα πράγματα στις κάλπες θα ανατραπούν.
Εν αναμονή της οριστικής και δημόσιας απόφασης από τον Κ. Παπασιώζο, να θυμίσουμε πως γεννήθηκε το 1961 στο Νεοχώρι Άρτας. Είναι παντρεμένος με την Έφη Κατσανδρή και έχουν τρεις κόρες.

– Το 1986 εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρίου, θέση που κατέχει και τις επόμενες 2 τετραετίες
– Την τετραετία 1990 – 1994 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος στο Νομό Άρτας
– Το 1996 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος στο διευρυμένο Δήμο Αράχθου και επανεκλέχθηκε για δύο τετραετίες το 2002 και το 2006
– Εκλέχθηκε πρώτος βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Άρτας τον Σεπτέμβριο του 2007
Στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αράχθου ο Κώστας Παπασιώζος είχε εκλεγεί με μεγάλα ποσοστά. Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές του 1998 εκλέχθηκε με ποσοστό 55,90% στις εκλογές του 2002 πήρε ποσοστό 60,43% και στις εκλογές του 2006 με 64,05%.

Προτεινόμενα για εσάς