
Κώστας Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε τις δεσμεύσεις του το 2019
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.
Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για «μήνα του μέλιτος για τα νεοϊδρυθέντα κόμματα» και εκτίμησε ότι «όταν κάτσει η σκόνη από την επικοινωνία και το μάρκετινγκ, και μπουν τα πραγματικά διλήμματα πάνω σε σχέδια, προγράμματα και πολιτικό προσωπικό, εκεί ο κόσμος θα επιλέξει με ένα κριτήριο: ποιος μπορεί να διασφαλίσει καλύτερο βιοτικό επίπεδο και ταυτόχρονα σταθερότητα και ασφάλεια. Αυτά θεωρούμε ότι τα εγγυάται το ΠΑΣΟΚ».
Σχολιάζοντας, παράλληλα, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι «η ιδιαιτερότητα του 2023 με την πολύ μεγάλη πολιτική ασυμμετρία λόγω της κατάρρευσης της αντιπολίτευσης έχει διαμορφώσει όρους, ώστε το ρεζερβουάρ της κυβέρνησης να μην έχει τελειώσει ακόμα, παρά τις αποτυχίες της στην οικονομική, την κοινωνική πολιτική και τους θεσμούς».
Αναφέρθηκε, δε, στην πολύ μεγάλη αντίφαση μεταξύ δημοσκοπήσεων που κατέδειξε το ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας πως «μία μέτρηση, όταν επικοινωνηθεί, ενδεχομένως να στείλει και ένα μήνυμα και αυτό να μεταφραστεί μετά και σε άλλες δημοσκοπήσεις. Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων, όμως υπήρχε μια αντίφαση».
«Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει έναν δρόμο συνέπειας και αξιοπιστίας. Και η συνέπεια και η αξιοπιστία σε έναν μαραθώνιο, στο τέλος, ανταμείβονται. Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο να τάξουμε τα πάντα στους πάντες, αλλά έχουμε μετρήσιμους στόχους για την αύξηση παραγωγικότητας της εργασίας και της οικονομίας, ώστε αυτό να μπορεί να αποτυπώνεται σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε ο κ. Τσουκαλάς.
Όσον αφορά στους στόχους των κομμάτων ενόψει των εθνικών εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το κόμμα «βάζει πολύ πιο ρεαλιστικό στόχο από τη Νέα Δημοκρατία, το ΕΛΑΣ και το κόμμα της κας. Καρυστιανού που βάζουν στόχο τον αυτοδυναμία. Εμείς λέμε να είμαστε πρώτοι με μια ψήφο διαφορά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πολιτική αλλαγή, και εκεί να δούμε αν υπάρχει πεδίο συνεργασίας με δυνάμεις που μπορούν να συμφωνήσουν στο πρόγραμμά μας, το οποίο επειδή είναι ριζικά αντιπαραθετικό με αυτό της κυβέρνησης, προφανώς εξαιρεί τη Νέα Δημοκρατία.
Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο και η Νέα Δημοκρατία πρώτη, εκεί το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει αντιπολίτευση, όπως θα είναι και η εντολή της κοινωνίας. Γιατί, για εμάς, η πολιτική αλλαγή έχει ως προϋπόθεση να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».
Έκανε λόγο για χαμένη μάχη της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας, όπως ακριβώς συνέβη και με το στεγαστικό, εξηγώντας: «Τα μέτρα που παίρνει έρχονται πολύ αργά, είναι για τα μάτια του κόσμου και το αποτέλεσμα είναι οι τιμές να αυξάνονται συνεχώς.
Και έχουμε το παράδοξο για την οικονομική επιστήμη: ενώ είχαμε ρυθμούς ανάπτυξης, αυτοί δεν διαχύθηκαν στην κοινωνία με αποτέλεσμα η αγοραστική δύναμη να καταβαραθρώνεται.».
Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε επί της αναφοράς του Κ. Μητσοτάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό: «Πριν δύο εβδομάδες είχε κάνει μια ανάρτηση ο Πρωθυπουργός που έλεγε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός πάει καλύτερα γιατί εφαρμόζεται ήδη η διάταξη που προβλέπει ότι μπορείς στον εξωδικαστικό, αν έχεις δύο ακίνητα, το ένα να το παραδώσεις και να βγει το κούρεμα με βάση το ένα ακίνητο. Αυτή η συγκεκριμένη διάταξη, μπήκε σε διαβούλευση σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε ως μέτρο που ήδη ισχύει, μέτρο που δεν είχε καν ψηφιστεί και μόλις σήμερα μπήκε σε διαβούλευση. Το λέω για να αντιληφθούμε, ότι είναι μια κυβέρνηση η οποία διακινεί τα fake news. Οι συνεργάτες του δεν προστατεύουν καν τον Πρωθυπουργό της χώρας».