Λαμπρή εκδήλωση της ΕΑΓΜΕ για τα 100 Χρόνια Γεωλογικής Υπηρεσίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών την Τετάρτη (14/7/2021) η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «100 χρόνια Γεωλογική Υπηρεσία στην Ελλάδα (1919-2019)».
Στην πρόσκληση του «οικοδεσπότη», Γενικού Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ, κ. Ανδρέα Τσώκου ανταποκρίθηκαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Πρυτάνεις, Πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Φορέων, Οργανισμών και Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση διεξήχθη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ στους Θρακομακεδόνες, στους χώρους που θα φιλοξενηθεί το νέο Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο φουαγιέ σπάνια εκθέματα που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του νέου μουσείου.
Τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, o Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής.
Βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος. Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.