Μάγεψε στην Philoxenia η «Κωστηλάτα»

Στην Θεσσαλονίκη πήγε το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου η «Κωστηλάτα» και πήρε μέρος στην έκθεση “Philoxenia 2022” στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Η αποστολή αποτελούμενη από 45 χορευτές και συνοδούς εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ μετέφερε τον παλμό και την Ηπειρωτική μουσική σε όλο το χώρο των περιπτέρων.
Στην έκθεση επικρατούσε το αδιαχώρητο από κόσμο ο οποίος επισκέπτονταν όλα τα περίπτερα ενώ τιμώμενη πόλη ήταν το Ηράκλειο Κρήτης. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την κ. Αρετή Στασινού, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, ενώ ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της ΕΡΤ3 Κωστής Ζαφειράκης («Κυριακή στο Χωριό») έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, παρουσιάζοντας την Ήπειρο. Την Ήπειρο των τεσσάρων εποχών, την Ήπειρο του ορεινού, του πεδινού και της θάλασσας, ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι σε αυτή την γεωγραφική ενότητα συναντάει ο επισκέπτης την καλύτερη γαστρονομία.

Το χορευτικό με την ζωντανή ορχήστρα του Γιώργου Γεωργίου και του Χρήστου Κωνσταντίνου χόρεψε τρεις Ηπειρώτικους χορούς και καταχειροκροτήθηκε και στη συνέχεια το γλέντι συνεχίσθηκε στο περίπτερο της Ηπείρου, όπου χόρεψαν και οι επισκέπτες.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος» από τα Ιωάννινα με πρόεδρο την Ελπινίκη Μπάρκα που προσέφερε στους επισκέπτες πάνω από 100 πίτες διαφόρων γαστρονομικών απολαύσεων. Το χορευτικό χόρεψε επίσης στο περίπτερο του Ηρακλείου που ήταν και η τιμώμενη πόλη και το χάρηκαν ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σισαμάκης.

Και στην Απολλώνια Πολιτεία 
Η αποστολή επισκέφθηκε επίσης την Απολλώνια Πολιτεία – Hondo’s Center του φίλου της «Κωστηλάτας» Νίκου Χόντου όπου για μια ώρα στο μεγάλο πολυκατάστημα έγινε σωστό πανηγύρι και αντήχησε η Ηπειρώτικη μουσική σε όλους τους ορόφους, ενώ χόρεψε πολύς κόσμος που ψώνιζε. Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη που έδωσε την ευκαιρία στην «Κωστηλάτα» να εκπροσωπήσει την Ήπειρο καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.