ΜΑΓΙΚΗ ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ

ΜΕ ΑΡΩΜΑΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΟΙΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου, στο υπαίθριο θέατρο του Βυζαντινού Κάστρου της Άρτας, ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, πραγματοποίησε την καλοκαιρινή του εκδήλωση.
Σε ένα κατάμεστο υπαίθριο θέατρο, ο αστροφυσικός Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κύριος Μανώλης Πλειώνης και η Αστροφυσικός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κυρία Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού καθήλωσαν το κοινό.
Ένα κοινό που ο κύριος καθηγητής μετά το τέλος της εκδήλωσης το χαρακτήρισε εντυπωσιακό, από τον τρόπο που παρακολουθούσε τις δύο διαλέξεις. Αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι το κοινό της πόλης μας εκπαιδεύεται και έχει σιγά – σιγά αποκτήσει την κουλτούρα της επιστήμης της αστρονομίας.

Παρευρέθηκαν πολλοί μαθητές, φοιτητές καθώς και ενεργοί πολίτες της πόλης μας με ανησυχίες και ανοιχτοί σε τέτοιες ομιλίες που σου δίνουν πολλαπλά ερεθίσματα. Μετά το τέλος των διαλέξεων ακολούθησε απονομή αναμνηστικών, από εκπρόσωπο του Συλλόγου στους δυο αστροφυσικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην πόλη μας.
Παράλληλα στο εσωτερικό χώρο του Κάστρου, μπροστά από το Ξενία, ο Σύλλογός μας είχε τοποθετήσει τέσσερα τηλεσκόπια, όπου και έγινε αστροπαρατήρηση του Δία, του Κρόνου και άλλων αστερισμών. Το σύνολο των παρευρισκόμενων υπομονετικά περίμενε να παρατηρήσει τον έναστρο ουρανό, σ’ ένα μαγευτικό περιβάλλον. Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αρταίων για την άψογη συνεργασία μας για άλλη μια φορά.

Η Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ για τις εκλογές
Η Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης αναφέρει τα εξής:
Οι εκλογές της Κυριακής ολοκληρώθηκαν ομαλά και ο ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές. Άλλαξε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, και μαζί του άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και της Άρτας. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά από 4,5 χρόνια, εκπροσωπεί εκ νέου την περιοχή μας στο εθνικό Κοινοβούλιο, έτοιμο να δώσει τις μάχες που χρειάζονται για την ανάπτυξη της Άρτας και την πρόοδο της χώρας μας, μέσα από μια υπεύθυνη και κριτική αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που τίμησαν με την ψήφο τους το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και κατέστησαν εφικτή την κατάκτηση της τρίτης έδρας στο νομό μας. Ευχαριστούμε όλους τους υποψηφίους μας που έδωσαν στο Κίνημα τη δυναμική για ένα νέο ξεκίνημα. Ευχαριστούμε όλους όσοι προσήλθαν στις κάλπες με τη λογική της συμμετοχής στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία. Τη λογική αυτή και τις αξίες που αντιπροσωπεύει οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε, όλοι. Είναι καιρός η λογική να επιστρέψει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ενισχύεται ο τουρισμός των Τζουμέρκων
Η βελτίωση των παρεχόμενων διευκολύνσεων στους επισκέπτες και η αξιοποίηση των περιοχών μέσω της τουριστικής δραστηριότητας είναι ο στόχος που καλείται να πετύχει η προγραμματική σύμβαση μελέτης – κατασκευής ενός έργου, που υπογράφηκε από τον πρώην πλέον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τον δήμο Β. Τζουμέρκων.
Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, έχοντας προηγηθεί όμως μία… ελληνική γραφειοκρατική περιπέτεια, αφού ο φάκελος είχε «χαθεί» για δύο περίπου χρόνια στους διαδρόμους του υπουργείου.
Η σύμβαση προβλέπει την ανάδειξη φυσιολατρικών διαδρομών σε δάση και δασικές εκτάσεις κοντά στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο ποταμό και τους παραποτάμους τους.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές το αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των μελετών, οι οποίες πάντως έχουν ήδη προχωρήσει αρκετά και η κατασκευή νέων φυσιολατρικών διαδρομών αλλά και θέσεων θέασης και αναψυχής με παρεμβάσεις επιτρεπόμενες από το Π.Δ του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου.

Ανοιχτές οι αιτήσεις για τα ευρωπαϊκά βραβεία Μέλισσας 
Την ψηφιακή του αναβάθμιση και τα περιθώρια ανάπτυξης που έχει ο μελισσοκομικός τομέας αποδεικνύουν τα ευρωπαϊκά βραβεία μέλισσας που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Η CEMA, η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αγροτικών Μηχανημάτων, και ο ELO, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ιδιοκτητών Γης, με σκοπό την προστασία των επικονιαστών, προτρέπουν τους διαχειριστές μιας εκμετάλλευσης, τους δημιουργούς μιας τεχνολογίας για την προστασία των μελισσών, τα ερευνητικά ινστιτούτα ή ανθρώπους που ασχολούνται ερευνητικά με τον συγκεκριμένο τομέα να δηλώσουν συμμετοχή για τη διεκδίκηση δύο βραβείων.
Τα δύο βραβεία, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό των 4.000 ευρώ θα απονεμηθούν στους νικητές των εξής κατηγοριών:
-Πρακτικές διαχείρισης της γης για την προστασία και την ενίσχυση των επικονιαστών.
-Εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για τη μείωση των επιπτώσεων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στους επικονιαστές.
-Επίσης, ως τρίτο βραβείο θα δοθεί ένα δίπλωμα αναγνώρισης της συνεισφοράς μίας εκμετάλλευσης, καινοτομίας ή ενός ερευνητικού προγράμματος.
Οι καινοτομίες και οι δραστηριότητες των νικητών θα προωθηθούν διαμέσου των δύο Ευρωπαϊκών Οργανισμών, ενώ θα συμμετάσχουν και στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής είναι η 6η Σεπτεμβρίου 2019.

ΕΙΠΑΝ

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη με αφορμή την εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Βασίλη Λαοπόδη

Μαχητής της ζωής, οραματιστής, από τους ανθρώπους που θεμελίωσαν το ΕΣΥ. Αγωνίστηκε με πάθος ως γιατρός για τον συνάνθρωπο. Πολύτιμο στέλεχος της παράταξης μας. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σπύρος Ριζόπουλος
Σταματήστε να μας εκθέτετε ως Ηπειρώτες
Ο Σπύρος Ριζόπουλος, εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Περιφερειάρχης άρχισε πάλι τα γνωστά, φτηνά, αγαπημένα του παλαιοκομματικά κόλπα με το γάλα και τη φέτα. Εκφράζει τις δήθεν ανησυχίες του για την κατάσταση που ΘΑ διαμορφωθεί και εμφανίζεται να δίνει συμβουλές στη νέα κυβέρνηση και τον νέο υπουργό.
Κι όλα αυτά ενώ,
-πρώτον ο ίδιος με την πολυετή παρουσία του στα κοινά της Ηπείρου έχει σαφή συνυπευθυνότητα για την κακή κατάσταση έχει διαμορφωθεί και
-δεύτερον στη αγορά δεν υπάρχει αυτή την εποχή καν γάλα.
Τα προβλήματα δεν λύνονται με τηλεφωνικές παρεμβάσεις εντυπωσιασμού -για να θυμίσουμε από ανασφάλεια ότι «είμαι και εγώ εδώ»- και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Λύνονται με καθαρές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Όλα τα άλλα καταντούν γραφικά και στοχεύουν στην κοροϊδία του λαού της Ηπείρου. Εν πολλοίς, δε, μας εκθέτουν και γι αυτό δεν μας παίρνει κανείς σοβαρά.
ΥΓ. Διαβλέπω στα λόγια του κ. Καχριμάνη, νοσταλγία Αποστόλου… Καθότι επί εποχής Αποστόλου όπως έλεγε ο Περιφερειάρχης «δεν είδαμε απ’ τα μάτια και είδαμε απ’ τα φρύδια».

Προτεινόμενα για εσάς