Μακεδονία: Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε , δεν συμφωνήσαμε !

Γράφει ο Θ. Μαλκίδης

Μακεδονία: Εμείς δεν υπογράψαμε !

Για όσους πίστεψαν ότι οι κυβερνώντες θα ακυρώσουν την κλοπή της Μακεδονίας και θα αποκαταστήσουν την Ύβρη των προηγούμενων, πριν από λίγες ώρες με τις ψήφους και της ΝΔ απορρίφθηκε η άρση ασυλίας των 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη <<Συμφωνία των Πρεσπών>>, μετά από εισαγγελικό αίτημα το στάλθηκε στη Βουλή και μετά από αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη <<Συμφωνία>>.

Η χυδαία πράξη της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης κυβέρνησης και των δήθεν κομμάτων, εντός και εκτός Βουλής, για τη <<Συμφωνία>> με τα Σκόπια, δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό.
Θυμίζουμε ότι στις 22 Ιουλίου του 1943 πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να μην αφεθεί η Μακεδονία και η Θράκη στους φασίστες Ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους κομιτατζήδες. Αυτό είναι και το σημερινό μήνυμα.
Το 1943, όταν οι Γερμανοί Ναζί ήθελαν να δώσουν την πατρίδα μας, τη Μακεδονία και τη Θράκη, 30 Έλληνες και Ελληνίδες δολοφονήθηκαν για να μην παραχωρηθεί η Μακεδονία. Και εμείς θα σιωπήσουμε;

Σε αυτόν εδώ τον τόπο που οι θύτες ακόμα μας προκαλούν, εμείς τα θύματα δεν πρέπει να σιωπούμε. Γιατί αν σιωπήσουμε εμείς, θα βγούνε από τους τάφους οι νεκροί για να φωνάξουν για τη Μακεδονία.
Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να σταματήσει αυτόν τον αγώνα που είναι δίκαιος. Ούτε μια στιγμή δεν πρέπει να σταματήσουμε. Το απαιτούν οι νεκροί μας.
Αυτοί που είμαστε εδώ, είμαστε η ζωντανή Ελλάδα. Είμαστε μια Ελλάδα που βγαίνει από τις στάχτες της. Είμαστε ένας Ελληνισμός που δε φοβάται. Και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα για όλους και για όλες.

Ζούμε δύσκολες στιγμές, πολλές φορές βρεθήκαμε σε αντίστοιχες.
Υπάρχουμε όμως εμείς και μπορούμε να δώσουμε έναν δίκαιο αγώνα, απέναντι σε μια αμόρφωτη, απαίδευτη και οκνηρή πολιτική ηγεσία, εντός και εκτός βουλής. Αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, την κάνουμε γιατί έχουμε έναν σκοπό. Πρέπει να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και, όπως μας την παρέδωσαν οι γονείς μας, να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.
Πολλοί μας λένε ότι ο αγώνας είναι μάταιος, ότι δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα, ότι δε θα γίνει τίποτα.

Αν ξεκινούσαν έτσι οι Έλληνες ούτε την Επανάσταση, ούτε τον Μακεδονικό Αγώνα θα δημιουργούσαν, ούτε θα απελευθέρωναν τόσους τόπους.
Γι’ αυτό δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η “συμφωνία”.
Η Γη της Αντίστασης, ο Ελληνισμός του 1821, η Μακεδονία του Παύλου Μελά και του Καπετάν Άγρα, οι σφαγιασθέντες της Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη, στην Καππαδοκία, οι άταφοι ήρωες του έπους του 1940, τα θύματα των σφαγών των Γερμανών στην κατοχή, οι πεσόντες ενάντια στους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο το 1974, μας δείχνουν την οδό της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού.
Ο Ελληνικός λαός δεν υπέγραψε τίποτα. Συνεχίζουμε !

Προτεινόμενα για εσάς