«Μαρία η Σμυρνιά» στον «Μακρυγιάννη»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, ώρα 7.00 μ. μ.
Τα 100 χρόνια από την τραγωδία του μικρασιατικού ελληνισμού τιμούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 7.00 το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» και ο Δήμος Αρταίων, με τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης.
Με την ευκαιρία αυτή η Εφηβική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Μακρυγιάννη», σε σκηνοθεσία του Κώστα Ιωαννίδη, την παράσταση του έργου «Μαρία η Σμυρνιά», το οποίο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Λίγο πριν τα σύννεφα». Στο ρόλο της Μαρίας της Σμυρνιάς η Αριστέα Αδαμίδου.
Πρόκειται για μια δραματοποιημένη εξιστόρηση του σκληρού οδοιπορικού των ξεσπιτωμένων και διωγμένων απ’ τις πατρογονικές τους εστίες Ελλήνων της Μικρασίας, ώσπου να καταλήξουν στις νέες πατρίδες τους και να το πάρουν απόφαση πως ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά. Μα η μνήμη παραμένει αιώνια ζωντανή.

Βιβλιοπαρουσίαση
Βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στην Άρτα του βιβλίου «ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ» του Μιχάλη Μαραγκάκη. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο πρώτος πολιτικός (δηλαδή εκτός Μαρτύρων του Ιεχωβά) αντιρρησίας συνείδησης στην Ελλάδα.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Καφε ΧΑΡΤΑ στην πλατεία Μονοπωλίου.

Τρία αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε στο Δήμο Ιωαννιτών η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου
Τρία αναπηρικά αμαξίδια παρέδωσε η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου στις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου καθώς πρόκειται για μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης και προσφοράς προς τα άτομα με αναπηρία στην περιοχή μας.
«Η Ένωσή μας εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταματήσει την κοπή βασιλόπιτας στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της υπηρεσίας μας στην Ήπειρο. Αντί αυτού επιλέγουμε να διαθέσουμε κάποια χρήματα για σημαντικό σκοπό. Έχουμε ορκιστεί να είμαστε δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Αυτό κάνουμε και σήμερα με έναν διαφορετικό τρόπο. Δωρίζοντας στην υπηρεσία του Δήμου τρία αναπηρικά αμαξίδια εκ μέρους όλων των πυροσβεστών της Ηπείρου» ανέφερε στις δηλώσεις του αμέσως μετά την παράδοση ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βασίλης Βράστος.
Εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας που αναπληρώνει τον δήμαρχο ευχαρίστησε το σωματείο. «Με την πράξη αλληλεγγύης δείχνουν ότι είναι δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα στα άτομα με αναπηρία. Τους ευχαριστούμε. Οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα στους πολίτες που μας έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Πήχας.
Η αντιδήμαρχος αρμόδια για την κοινωνική πολιτική Χριστίνα Κωτσαντή ευχαρίστησε το σωματείο για την προσφορά και σημείωσε ότι «η Ένωση Πυροσβεστών δίνει ένα μάθημα κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουν ότι το 1ο Σύστημα Πρόσκοπων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα (Νικολάου Πλαστήρα 27 – πίσω από το 3ο Λύκειο Άρτας) το Σάββατο 21/01/2023 , και ώρα 9:00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.