Μερόπη Τζούφη: Άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης

Ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, κατέθεσαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των Ιωαννίνων κάνουν λόγο για σημαντικά προβλήματα συνωστισμού στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς λόγω της μείωσης του ανώτατου ορίου ατόμων (400) που επιτρέπεται να εισέλθουν καθημερινά στη χώρα. Παράλληλα, επισημαίνουν πως επίκειται άνοιγμα των Συνοριακών Σταθμών Μαυροματίου και Κρυσταλοπηγής, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ανοίξει και ο Συνοριακός Σταθμός Μέρτζανης.
Στην ερώτηση αναφέρονται επίσης στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας να ανοίξει ο σταθμός της Μέρτζανης, καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα τόσο για τους κατοίκους των όμορων περιοχών, όσο και στην εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να απαντήσουν αν σκοπεύουν να ανοίξουν τοΣυνοριακό ΣταθμόΜέρτζανης, όπως επίσης σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούνώστε το άνοιγμα να γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Την ερώτηση υπογράφουν επίσης η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρεβέζης και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.

Πιο αναλυτικά, λαμβάνοντας υπόψη πως ο καθορισμός του ανώτατου αριθμού εισερχομένων στη χώρα από το Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάςέχει δημιουργήσει προβλήματα συνωστισμού, όπως και ότι το παρατεταμένο κλείσιμο του σταθμού Μέρτζανης δημιουργεί περεταίρω προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στις εισαγωγές και εξαγωγές εμπορευμάτων,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοι:
1. Προτίθενται να επιτρέψουν το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε το άνοιγμα του εν λόγω σταθμού να γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα;

Προτεινόμενα για εσάς