Μερόπη Τζούφη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο της ΝΔ που κατεδαφίζει το ΕΣΥ

«Στεκόμαστε αντιδιαμετρικά απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περίθαλψη, που καταργεί το ΕΣΥ και αρνούμαστε να γυρίσουμε στην εποχή πριν την ίδρυσή του», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Πλεύρη / Γκάγκα».
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «το σχέδιο νόμου βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και αδιαφορεί για τα διδάγματα που προέκυψαν από την πανδημία και την ανάγκη ενδυνάμωσης των δημόσιων υποδομών. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιλέγει τη συμμαχία με τους ιδιώτες και τα συμφέροντα που ωφελούνται από τη διάλυση του ΕΣΥ».
Στη συνέχεια σημείωσε πως «η ΝΔ είχε ως διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ πριν τις εκλογές του 2019 και πως η πανδημία καθυστέρησε τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πλέον, αφού τελειώσαμε -υποτίθεται- με την πανδημία και το ΕΣΥ είναι πλέον βαριά επιβαρυμένο, αποτελεί εύκολη λεία προς ιδιωτικοποίηση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως με το νέο πλαίσιο «οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν, οδηγούνται είτε στα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων είτε στον ιδιωτικό τομέα». Μάλιστα ανέφερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξασφαλίσει τη δωρεάν περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων εν μέσω μνημονίων και χρεωκοπίας, ενώ σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ περνά στην επί πληρωμή περίθαλψη των ασφαλισμένων, γυρίζοντας το σύστημα φροντίδας και περίθαλψης 40 χρόνια πίσω. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «τότε που για να καταφέρουν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση έπρεπε να έχουν χρήματα ή πολιτικό μέσον. Συχνά και τα δύο».
Υπογράμμισε πως όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας όλα αυτά τα χρόνια, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, γιατί γνωρίζουν πως η επόμενη μέρα θα είναι δυστοπική, γεμάτη με αχρείαστους ανταγωνισμούς και ναρκοθετημένη από τους κανόνες της αγοράς.
Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακόμα και αν ψηφιστεί, θα μείνει στα χαρτιά μέχρι να καταργηθεί από την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει σύντομα στις εκλογές».