Με αποδοχή

Ένα από τα πρόσωπα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων συμβούλων με την παράταξη ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ήταν και η δικηγόρος Χαρά Σφαλτού. Πέρα από την εκτίμηση που απολαμβάνει μεταξύ των συναδέλφων της η κ. Σφαλτού, ως Ειδικός Συνεργάτης Δήμου Αρταίων, κατά τη περασμένη 5ετία, έχει χειρισθεί με τον καλύτερο τρόπο τις υποθέσεις του Δήμου και αυτό το γνωρίζουν οι δημότες.
Στη νέα δημοτική περίοδο η κ. Σφαλτού, επέλεξε να υπηρετήσει τους συμπολίτες του μεγάλου Δήμου Αρταίων από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και η προσπάθειά της αυτή συναντά την αποδοχή και την στήριξη των Αρτινών, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξη, πως η κίνησή της αυτή, είναι μια επιλογή προσφοράς στον απλό πολίτη, που τη βλέπει με θετικό τρόπο.

Στρωτό με… κεφαλιές!
Είναι εκπληκτικό… η ΝΔ, οδεύει προς τις εκλογές για τους Δήμους, αποδεχόμενη πολλαπλές υποψηφιότητες, χωρίς να δίνει χρίσματα, ή όταν τα δίνει, το κάνει στα… «χαλαρά», που λένε!!!
Διαβάζουμε λοιπόν, πως οι οδηγίες από τη «γαλάζια» έδρα είναι να βρίσκεται χαµηλά η «µπάλα» των µεταξύ τους εντάσεων!!! Τουτέστιν το ματσάκι του α΄ γύρου, να είναι τρόπον τινά φιλικό, ώστε στον β’ γύρο, να τα βρούν μεταξύ τους, να μοιράσουν το «χρυσόμαλλον δέρας» της εξουσίας και να εμφανιστεί «γαλάζια» όλη η Ελλάδα!!!

Διότι σου λένε από την «Πειραιώς», όπου και η νέα έδρα της ΝουΔου, αν το ξέχασες πατριώτη, παίξτε το παιχνίδι, «στρωτό με κεφαλιές» και μετά μονά-ζυγά δικά μας… δεν το λέω εγώ… το διάβασα στην «His Master Voice» εφημερίδα του Κυριάκου, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, όπου μπορείς να ανακαλύψεις τους αδάμαντες της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη πορεία για την πρωθυπουργία…

Στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου, πατριώτη, διαβάζω πως «στην τελική ευθεία έχουν µπει στην Πειραιώς για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου, µε στόχο να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες εσωκοµµατικές έριδες και να «βαφτούν»… γαλάζιοι όσο περισσότεροι δήµοι γίνεται τη βραδιά των εκλογών».

.»Ωστόσο, (λένε τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) και στις περιπτώσεις που θα διαγκωνισθούν παραπάνω από δύο υποψήφιοι που προέρχονται από την κεντροδεξιά παράταξη, οι οδηγίες από τη «γαλάζια» έδρα είναι να βρίσκεται χαµηλά η «µπάλα» των µεταξύ τους εντάσεων. Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να µη δοθούν χρίσµατα όπου υπάρχει πάνω από µία υποψηφιότητα, ώστε να αποφευχθούν προστριβές!!!

Αντάρτες
Τι λέει λοιπόν η καταγραφή των υποψήφιων «γαλάζιων» δημάρχων; Ας δούμε μερικά παραδείγματα… Για τον ∆ήµο της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι υπάρχει επίσηµη στήριξη της Πειραιώς στον Νίκο Ταχιάο, φαίνεται ότι τα προβλήµατα δεν έχουν λυθεί, καθώς οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι φτάνουν τους έξι. Συγκεκριµένα, η «δεξαµενή» της Ν.∆. πολυδιασπάται στα πρόσωπα του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού, του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Μάκη Κυριζίδη, του Χάρη Αηδονόπουλου και του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωµιάδη.

Στην Πάτρα η εικόνα για τον δήµο ξεκαθάρισε από τη Νέα ∆ηµοκρατία, µε επίσηµο χρίσµα στον πρώην βουλευτή της Ν.∆. Νίκο Παπαδηµάτο, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν «διαρροές» και προς άλλους συνδυασµούς, όπως του ανεξάρτητου βουλευτή (µε µεγάλη πολιτική διαδροµή εντός της Ν.∆.) Νίκου Νικολόπουλου, καθώς και του Σπύρου Πολίτη.

Αντίστοιχα, στον ∆ήµο Καλαµάτας η διαδοχή Νίκα, που διεκδικεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει «τριγµούς» στον κεντροδεξιό χώρο. Και αυτό γιατί από τον συνδυασµό του νυν δηµάρχου προέκυψε η υποψηφιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου, ενώ από τον χώρο της Ν.∆. προέρχονται, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, καθώς και η πρώην αντιδήµαρχος Μαρία Οικονοµάκου.

Λίγα χιλιόµετρα ανατολικά, στη Σπάρτη, δύο «γαλάζια» στελέχη διεκδικούν τη δηµαρχία. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Γρηγόρη Αποστολάκο και τον πρώην δήµαρχο Σταύρο Αργειτάκο… Στους «πονοκεφάλους» της Πειραιώς συγκαταλέγεται ο ∆ήµος Κατερίνης, καθώς ο νυν «γαλάζιος» δήµαρχος, Σάββας Χιονίδης, θα είναι εκ νέου υποψήφιος, απέναντι στον βουλευτή της Ν.∆. Κώστα Κουκοδήµο και στον δικηγόρο Θανάση Λιακόπουλο.

Και αφού πήρες μια «γεύση» από την άλλη Ελλάδα, ιδού πως καταγράφονται οι «γαλάζιες» υποψηφιότητες στην Ήπειρο (από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ), για να μη μπερδευόμαστε: «Στα Ιωάννινα, όπως όλα δείχνουν, έχει δοθεί στήριξη στην Τατιάνα Καλογιάννη, έχοντας όµως και δύο υποψηφιότητες απέναντί της, εκείνες του Νίκου Γκόντα και του Χάρη Μπαρτζώκα, προερχοµένων επίσης από την κεντροδεξιά παράταξη… στην Πρέβεζα ο Νίκος Γεωργάκος θα έχει απέναντί του τους Θεόφιλο Σπυράκο και Γιώργο Νίτσα».

Άγραφα!
Θα μου πεις, και η Άρτα πού είναι; Μη βιάζεσαι, πατριώτη… Ιδού: «Με τους ήδη εκλεγµένους η Ν.∆. φαίνεται να πηγαίνει στη ∆ράµα µε τον Χριστόδουλο Μαµσάκο, στον ∆ήµο Τρικκαίων µε τον ∆ηµήτρη Παπαστεργίου, στην Αλεξανδρούπολη µε τον Ευάγγελο Λαµπάκη, στον ∆ήµο Αρταίων µε τον Χρήστο Τσιρογιάννη, στην Ηγουµενίτσα µε τον Ιωάννη Λώλο και στην Καβάλα µε τη ∆ήµητρα Τσανάκα».

Τουτέστιν, όπως τουλάχιστον γράφουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η ΝΔ, σε Άρτα και Πρέβεζα, δεν έχει πρόβλημα αφού πάει με τους ήδη εκλεγμένους… θα μου πείς, πατριώτη: κι ο Μπαλάγκας; Δεν είναι «αντάρτης» εκ της ΝΔ; γιατί δεν τον καταγράφουν, όπως ας πούμε τον Γκόντα, τον Μπαρτζώκα, ή τους Θεόφιλο Σπυράκο και Γιώργο Νίτσα;

Νομίζω πως υπάρχει εξήγηση, για να βρίσκεται ο Γιώργος Μπαλάγκας στα «άγραφα» της ΝΔ: ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος, μπορεί να κινείται στο χώρο της δεξιάς, αλλά δεν διεκδίκησε ποτέ ρόλο στα τοπικά κομματικά δρώμενα… οπότε, σου λένε στη Πειραιώς, δεν τον έχουμε στο «λογαριασμό»…

Να πούμε επίσης πως ο Γιώργος ο Μπαλάγκας, κρατά και στο θέμα της υποψηφιότητάς του χαμηλούς τόνους από μόνος του… χαμηλά κρατά και το προφίλ του σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων…

Οπότε, μάλλον ο στρατηγός (για τους φίλους του) ο Γιώργος Μπαλάγκας, ακολουθεί τακτική «λάου-λάου», μέχρι να αποφασίσει να κάνει την τελική έφοδο, προς το Δημαρχείο… αν κάνει καλά, ή όχι, δεν ξέρω…

Ο δαίμων…
Ο δαίμων της πληκτρολόγησης έβαλε το χεράκι του και αντί για 28 σταυρούς, ανέγραψε 18 σταυρούς δίπλα από το όνομα του Ευάγγελου Παππά, με αποτέλεσμα να καταγραφεί στη σειρά κατάταξης άλλος ως δεύτερος. Οπότε επανορθώνουμε αναγράφοντας το σωστό, που είναι πως ο Ευάγγελος Παππάς εκλέχτηκε σύνεδρος του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα με 28 σταυρούς και δεύτερος στη σειρά κατάταξης, μετά τον πρώτο Παύλο Μίχα.

Αναταράξεις
Μαθαίνω, πως υπήρξαν αναταράξεις στο κόμμα της ΝΔ, λόγω της κοπής πίτας του βουλευτή της ΝΔ Γ. Στύλιου με καλεσμένη την Όλγα Κεφαλογιάννη. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη, αλλά έμαθα πως απεστάλησαν επιστολές από τη ΝΟΔΕ Άρτας αλλά και από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων προς τα κεντρικά της ΝΔ στην Αθήνα… λένε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διαμαρτυρίες εδράζονται στο πως οι βουλευτές, αγνόησαν τα κομματικά στελέχη ή κάτι τέτοιο…

Νομίζω πως αυτές οι εκδηλώσεις με τις πίτες έχουν ξεχειλώσει το έθιμο και χρησιμοποιούνται για πολιτικούς λόγους… εντάξει, να κόβει ένας σύλλογος τη πίτα και να χορεύουν… αλλά να κόβει τη πίτα ένας πολιτικός και να ακούγονται προεκλογικοί λόγοι ή να χρησιμοποιείται η πίτα για ψηφοθηρία, είναι απ’ τα (πολλά) Ελληνικά παράδοξα…

Βέβαια αυτό με τη πίτα, είναι μικρό το πρόβλημα… το μεγάλο πρόβλημα, είναι μόλις περάσει ο νόμος που θα λέει πως στις εθνικές εκλογές τα κόμματα σε κάθε εκλογική περιφέρεια θα πρέπει να έχουν το 40% γυναίκες στα ψηφοδέλτια… αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε άλλη μέρα…

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς