Νέες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Άρτα, Γρεβενά και Αιτωλοακαρνανία στο «βαθύ κόκκινο»

Αλλαγές αναμένονται στον επιδημιολογικό χάρτη με την πρόσθεση τριών ακόμη περιοχών στο «βαθύ κόκκινο», μιας στο πορτοκαλί, ενώ σε δύο παρατηρείται βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών.
Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Άρτα, που σε λιγότερο από ένα μήνα πέρασε από το πράσινο στο βαθύ κόκκινο. Να σημειωθεί πως στην Ήπειρο, στο βαθύ κόκκινο παραμένει και ο Νομός Ιωαννίνων ενώ η Θεσπρωτία κατεβαίνει επίπεδο και από το κόκκινο περνάει στο πορτοκαλί.

Πιο συγκεκριμένα, Γρεβενά, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία, αλλάζουν χρώμα και από το επίπεδο 4 (κόκκινο), πηγαίνουν στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο), τα Χανιά από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)
Από επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο), μετακινείται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) η Μεσσηνία και από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) η Θεσπρωτία. Στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) παραμένουν ο Κεντρικός, Βόρειος και Νότιος τομέας Αθηνών, όπως και ο Πειραιάς .
Οι 27 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι:
Θεσσαλονίκη Αρκαδία Αγιον Ορος Αχαΐα Λάρισα Μαγνησία Κιλκίς Ημαθία Πιερία Εβρος Πέλλα Ξάνθη Δράμα Μεσσηνία Σέρρες Τρίκαλα Καβάλα Κοζάνη Καρδίτσα Χαλκιδική Ιωάννινα Φθιώτιδα Θάσος Λέσβος Γρεβενά Αρτα Αιτωλοακαρνανία