ΝΑΡ: Αγώνας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και μάλιστα με την ψευδή ονομασία… «Πηγή Ειρήνης»! Ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης της Τουρκίας δεν είναι βεβαίως ούτε η ειρήνη, ούτε η επιστροφή των προσφύγων, αλλά το σάρωμα των Κούρδων και η καταστροφή των δημοκρατικών δομών που έχουν δημιουργήσει. Ήδη υπάρχουν οι πρώτοι άμαχοι νεκροί, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Κουρδικών αρχών, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι και οι λαοί όμως έχουν τους δικούς τους αγώνες και τη δική τους αλληλεγγύη για την ειρήνη, την ελευθερία, το κτύπημα της εκμετάλλευσης και τη διεθνιστική συνεργασία.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία στη χώρα μας να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Συρία, να φύγουν όλες οι μεγάλες καπιταλιστικές-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και όλοι οι εισβολείς από τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσουν οι λαοί της πολύπαθης Συρίας αλλά και συνολικά να διαφεντέψουν το μέλλον τους. Καμμιά συμμετοχή-καμιά συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, έξω οι βάσεις από την Ελλάδα, έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ»

Νίκος Ανδρουλάκης
Ζητά την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση για την εισβολή στην Συρία
Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου, και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή που φέρνει η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων στις 9 Οκτωβρίου, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση για επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση, καταδικάζοντας έτσι την παράνομη εισβολή στη Συρία, η οποία βάζει σε κίνδυνο της ασφάλεια της περιοχής και την αποσταθεροποιεί περαιτέρω.
Μετά από 7 χρόνια εμφυλίου πολέμου και τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, η τουρκική εισβολή επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση και εξαθλιώνει τους αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για χρόνια σε εμπόλεμη περιοχή. Μάλιστα, ενάμισι χρόνο πριν, 8000 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αφρίν. Σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, οι Τουρκικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην αποδυνάμωση των Κούρδων της Συρίας, των κύριων πρωταγωνιστών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά αν οι επιχειρήσεις αυτές συνάδουν με την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016.
Επιπλέον, ερωτά την Ύπατη Εκπρόσωπος Μογκερίνι πως αξιολογεί τις επιπτώσεις που θα έχει ο αποδεκατισμός των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς αποτελούν κρίσιμο παράγοντα επιστροφής των πρώην μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που αποτελούν πολίτες Κρατών-Μελών της ΕΕ, και σε τι ενέργειες θα προβεί σε ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 
Εκδήλωση από το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων
«Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 από το ΚΔΑΠ ΚΔΑ- ΜΕΑ του Δήμου Αρτάιων ».Με μια ενημερωτική εκδήλωση το ΚΔΑΠ ΚΔΑ- ΜΕΑ του Δήμου Αρτάιων σε συνεργασία με τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο κα. Είρηνη Φούκα και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Διατροφής θα ήθελε να ενημερώσει γονείς και παιδιά για θέματα σωστής διατροφής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 17:00 μ.μ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Λειτουργία του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών
Η λειτουργία του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τα ταφικά έθιμα στη χώρα μας. Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «μετά από εικοσιτρία χρόνια αδιάληπτων προσπαθειών, συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου και στην κατασκευή του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Ριτσώνα.
Ευχαριστούμε τους επώνυμους και ανώνυμους συμπαραστάτες μας και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη της δυνατότητας της αποτέφρωσης στη χώρα μας.
Επιτέλους ήρθε η στιγμή για τις χιλιάδες των οικογενειών που η επιθυμία των οικείων τους ήταν αυτή, να μην τους μεταφέρουν σαν μετανάστες μετά θάνατο στο εξωτερικό για αποτέφρωση».

Συνάντηση Αυγενάκη με τον Δήμαρχο Φυλής
Με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (κλειστό της Πάλης) και το υπό εξέλιξη αίτημα της ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρησή του, στο πλαίσιο της σοβαρής επένδυσης στην οποία σκοπεύει να προβεί στην εγκατάσταση, η οποία θα την αναζωογονήσει και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Η συνεργασία του κ. Αυγενάκη με τον κ. Παππού θα συνεχιστεί, ώστε όχι μόνο να ξεπεραστούν άμεσα τα εκκρεμή ζητήματα γύρω από το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, αλλά και να εξεταστούν οι προοπτικές βελτίωσης άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Διεθνή έκθεση Τροφίμων Anuga
Επίσκεψη Μ. Βορίδη στο περίπτερο της ΔΩΔΩΝΗ
Την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στο μεγάλο και με Ηπειρώτικο χαρακτήρα περίπτερο της ΔΩΔΩΝΗ στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2019, δέχθηκαν τα στελέχη της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας το μεσημέρι της Τετάρτης.
Τον υπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Michael O’Neil.
Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε για τη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της ΔΩΔΩΝΗ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Tom Seepers, ενώ για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα για το πλήγμα που αναμένεται να δεχτούν οι επιχειρήσεις εξαιτίας των επιπλέον δασμών -εάν τελικά επιβληθούν- από τις ΗΠΑ σε εξαγωγικά προϊόντα της Ε.Ε μεταξύ αυτών η φέτα και το γιαούρτι, τον ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Δήμος Ιωαννιτών για το πλύσιμο των κάδων
Με αφορμή σχόλια στον τοπικό τύπο αλλά και ερωτήματα συμπολιτών σχετικά με το πλύσιμο των κάδων, ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι πρόκειται όντως για ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα.
Η κατάσταση στους κάδους αλλά και πέριξ αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης απραξίας και απαιτεί άμεση παρέμβαση. Αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίες σε ιδιώτες, πρόταση που ως γνωστόν απορρίφθηκε. Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για πλύσιμο κάδων βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Το όχημα επισκευάστηκε και παρελήφθη από την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος και περιφερειακά της πόλης. Η εργασία γίνεται μόνο πρωινές ώρες με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό. Έτσι σ’ αυτή τη φάση –επειδή μπορεί να γίνει μόνο πρωινή βάρδια και για το πλύσιμο οι κάδοι πρέπει να είναι άδειοι- δεν είναι εφικτή παρέμβαση στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.
Αυτό θα επιτευχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμος για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας την εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τους κάδους.
Η καθαριότητα απαιτεί τη συνεργασία όλων μας.

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο κ. Καχριμάνης υιοθετεί σταθερά το σχέδιο «e» και την «Περιφερειακότητα»
Με χαρά διαπιστώνουμε ότι το Σχέδιο «e», το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Ηπείρου που αποτελεί και το ευαγγέλιο των «Οριζόντων Ηπείρου», υιοθετείται σταδιακά ως λύση για τα προβλήματα της Ηπείρου αλλά και ως μοντέλο διοίκησης, σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.
«Μετά τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που προ ημερών ανακοίνωσε ως στόχο την υπαγωγή των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, τώρα και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, δηλώνει υποστηρικτής του συγκεκριμένου σχεδίου, για το οποίο πρώτος μίλησε ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», κ. Σπύρος Ριζόπουλος. Τον καλωσορίζουμε στη χώρα των πρακτικών λύσεων και της κοινής λογικής.
Απορίας άξιο όμως είναι γιατί ο Περιφερειάρχης δεν ζητάει την ένταξη της διαχειριστικής αρχής της λίμνης στην Περιφέρεια και αντικατάσταση του κ. Φίλιου».

Προτεινόμενα για εσάς