ΝΑΡ: Για τα νέα «Σικάγο» της εργατικής χειραφέτησης!

Ο αγώνας είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση της πάλης του εργατικού και λαϊκού
κινήματος, του αγώνα πέρα και ενάντια στα κοινοβουλευτικά παιχνίδια και τη συναίνεση. Η «δημοκρατική κυβέρνηση» που προβάλλει ως πολιτική λύση ο ΣΥΡΙΖΑ (που μεταξύ άλλων έχει ψηφίσει τα μισά σχεδόν νομοσχέδια της κυβέρνησης ΝΔ!), με το ΚΙΝΑΛ, ίσως και με το ΜΕΡΑ 25, αποτελεί ένα κακέκτυπο της «πρώτης φοράς αριστερά». Θα οδηγήσει σε μια ακόμα πιο συστημική, αντιλαϊκή, επικίνδυνη για το λαό
διακυβέρνηση. Ο αγώνας χρειάζεται μεγάλες και συνολικές ανατρεπτικές απαντήσεις και λύσεις.

Για τα νέα «Σικάγο» της εργατικής χειραφέτησης! Νέο εργατικό κίνημα, ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, σύγχρονη κομμουνιστική απελευθερωτική προοπτική, έμπνευση για τις μάχες του σήμερα και του αύριο.
Σήμερα έρχονται ανοιχτά και πιεστικά στην ημερήσια διάταξη τα πολιτικά ερωτήματα: «Πώς θα πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο και όχι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα;», «Πώς θα ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση της ΝΔ;». Αλλά και «μετά τη ΝΔ, τι;», δηλαδή «πώς θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της εναλλαγής αντιλαϊκών διαχειριστών του συστήματος και πώς θα ανοίξει ο δρόμος για τα εργατικά συμφέροντα και ανάγκες;». Ας το πούμε καθαρά! Δεν υπάρχει επιστροφή σε κάποια παλιά «κανονικότητα». Η κανονικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού είναι η βαρβαρότητα. Το δίλημμα «καπιταλιστική βαρβαρότητα ή ανατροπή του κεφαλαίου και κομμουνιστική απελευθέρωση» είναι πια ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Η εργατική τάξη αναδείχτηκε και στην περίοδο της πανδημίας η μόνη δύναμη σωτηρίας. Η ίδια η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να δώσουν τη συνολική λύση για όλη την κοινωνία.
– Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε συσπείρωση και αγώνα τώρα για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για μια κίνηση εργατικής χειραφέτησης, που θα φέρει στο προσκήνιο τη συνολική τάση απελευθέρωσης των παραγωγών του πλούτου».
Από την ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Προτεινόμενα για εσάς