Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Εκδήλωση Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 με θέμα «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά»

Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας

Εκδήλωση -συζήτηση που διοργανώνει την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στις 8 το βράδυ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ με κεντρικό ομιλητή τον δικηγόρο εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα για τις εξελίξεις στην επικουρική ασφάλιση με βάση το νομοσχέδιο με τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».

Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων τονίζονται: Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου, με τον οποίο, ουσιαστικώς, καταργεί το 8ωρο και επιχειρεί να περιορίσει ασφυκτικά το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση, έχει βάλει στο «φουλ τις μηχανές» για να καταφέρει ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα από το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», το οποίο σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια της μεγάλης κλοπής των αποθεματικών και των εισφορών ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και των νόμων που ψήφισαν εδώ και 10ετίες όλες οι κυβερνήσεις και με τους οποίους κατεδαφίστηκε η κοινωνική ασφάλιση. Ανάβει το πράσινο φως για τη διείσδυση των ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση οι οποίοι και θα διαχειρίζονται τις εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, παίζοντας τες στην χρηματιστηριακή ρουλέτα… Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), το οποίο θα είναι αυτόνομο και θα λειτουργεί εκτός ΕΦΚΑ. Μάλιστα, δεν προβλέπεται καμία εκπροσώπηση των ασφαλισμένων στο διοικητικό του συμβούλιο, γεγονός που υποδηλώνει και το «πάρτι» που ετοιμάζονται να κάνουν, εν κρυπτώ, κυβέρνηση και ιδιώτες με τα χρήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. ….

Στο ΤΕΚΑ, θα ενταχθούν υποχρεωτικά όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα ασφαλιστούν για πρώτη φορά από την 1η Γενάρη 2022 και προαιρετικά όσοι κάτω των 35 ετών το επιθυμούν, και κλάδοι των ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν υπάγονταν σε επικουρική ασφάλιση. Με την ένταξή τους στο ΤΕΚΑ, το οποίο θα έχει το ρόλο «ντίλερ» επενδυτικών προγραμμάτων διαφορετικού ρίσκου, οι ασφαλισμένοι θα κατατάσσονται σε ένα από τα τρία επίπεδα επενδυτικού ρίσκου που θα τους προτείνει το Ταμείο ή σε όποιο άλλο αυτοί επιθυμούν, και, μέσα από τους «ατομικούς κουμπαράδες» που θα δημιουργηθούν, θα υφαρπάζονται οι εισφορές για τις «επενδύσεις» και τον τζόγο.
Για το νομοσχέδιο αυτό αλλά και γενικότερα για τα θέματα της ασφάλισης διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στις 8 το βράδυ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος – εργατολόγος
Παρεμβάσεις θα γίνουν από:
-Δημήτρη Μπράτη, προεδρεύων της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
-Χρίστο Γρίβα, αντιπρόεδρο του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ
-Βάσω Αμπελογιάννη, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και γραμματέα του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, το ΕΚΑ, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης να έρθουν στην συζήτηση».

Προτεινόμενα για εσάς