Νοσοκομείο Άρτας

Επιτυχημένη επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος
Με επιτυχία διενεργήθηκε στις 19/4/2021 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, από ομάδα ιατρών της Ορθοπεδικής Κλινικής, επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος σε ασθενή, με τη χρήση της πρωτοποριακής τεχνικής πλοήγησης (navigation) μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η τεχνική αυτή επιτρέπει την απόλυτα ακριβή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ιδίως στις περιπτώσεις όπου στο σκέλος του ασθενούς υπάρχουν υλικά από παλαιότερα ορθοπεδικά χειρουργεία, καταστάσεις που δημιουργούν τεχνικές δυσκολίες και απέτρεπαν την επέμβαση κλασικής αρθροπλαστικής στον ασθενή.
Άλλα πλεονεκτήματα της μεθόδου αποτελούν η μικρότερη βλάβη των ιστών του ασθενούς, η μικρότερη αιμορραγία, η μεγαλύτερη επιβίωση της αρθροπλαστικής χάρη στην άριστη τοποθέτηση των υλικών και η ταχύτερη αποκατάσταση.

Η ιατρική ομάδα της Ορθοπεδικής Κλινικής ευχαριστεί τους Αναισθησιολόγους ιατρούς, τον προϊστάμενο του Χειρουργείου, την προϊσταμένη Αναισθησιολογικού και το προσωπικό του χειρουργείου, την προϊσταμένη και το προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής, τους φυσικοθεραπευτές, καθώς επίσης και το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην διεκπεραίωση του χειρουργείου, της νοσηλείας και της αποκατάστασης του ασθενούς.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στον διοικητή του Γ. Ν. Άρτας και σ ‘ όλη τη διοίκηση, που υποστηρίζει με κάθε μέσο και προάγει την εφαρμογή των επιστημονικών εξελίξεων, ιδίως αυτή την δύσκολη εποχή της πανδημίας.

Του πήρε 1.000 ευρώ με δήθεν κατάθεση μεγαλύτερου χρηματικού ποσού
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη με τη μέθοδο της δήθεν εκ παραδρομής κατάθεσης μεγαλύτερου χρηματικού ποσού στο πλαίσιο αγοραπωλησίας, ενώ ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη μέθοδο αυτή, οι επιτήδειοι ενημερώνουν, κυρίως επαγγελματίες, ότι δήθεν εκ παραδρομής κατέθεσαν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό ως αντίτιμο για υπηρεσία ή προϊόν που αγόρασαν από αυτούς και ζητούν την επιστροφή της διαφοράς (ισχυρίζονται συνήθως ότι κατά την πληκτρολόγηση «πάτησαν κατά λάθος» ένα μηδενικό παραπάνω). Για να φανούν μάλιστα πιο πειστικοί, αποστέλλουν πλαστό αποδεικτικό της κατάθεσης χρημάτων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, άγνωστος τηλεφώνησε σε ημεδαπό που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση προϊόντων αξίας 180 ευρώ και προσποιήθηκε ότι επιθυμεί να τα αγοράσει.Ακολούθως, προφασίστηκε ότι εκ παραδρομής κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 3.245 ευρώ, αποστέλλοντας παράλληλα στον παθόντα πλαστό παραστατικό μεταφοράς χρημάτων και του ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά.
Ο παθών κατέθεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 σε λογαριασμό που του υπέδειξε ο άγνωστος, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ανήκει στον κατηγορούμενο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη αμμοληψία
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με παράνομες λήψεις ποσοτήτων χαλικιού από την κοίτη του ποταμού Αχελώου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δωρεάν rapid τεστ από τον Δήμο ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές
μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ στην Κοινότητα Παρακαλάμου, σε όσους
δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο.
Τα rapid τεστ διενεργούνται στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι
μονάδες του ΕΟΔΥ για τον Covid -19 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και
την 6 η ΥΠΕ, στο γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Ιωαννίνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά
πρωτόκολλα.
Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 οι μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται
από τις 9:00 έως 11:00 στην Κοινότητα Παρακαλάμου, στην αίθουσα του ΚΔΑΠ.
Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ,
μπορούν να προσέλθουν.

Προτεινόμενα για εσάς