Οδηγός η αλήθεια μας

Η υποψήφια Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση μιλά στην «Η»

Το σύνθημα «ο Δήμαρχος να είναι από το χωριό μου» είναι ξεπερασμένο

Είναι κοντά για να σπάσει το αντρικό άβατο στην Άρτα και να εκλεγεί Δήμαρχος, που μέχρι σήμερα, αυτό δεν το έχουν επιτύχει άλλες γυναίκες που το έχουν επιχειρήσει. Ο λόγος για την Ροζίνα Βαβέτση, που βίωσε την τοπική αυτοδιοίκηση και ως κόρη του πρώην Δημάρχου Πέτα Βασίλη Βαβέτση, αλλά και η ίδια, αφού ήδη συμπληρώνει 8 χρόνια εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ν. Σκουφά.

Ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο για την κάθοδο ως υποψήφια Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά είναι η αγάπη του κόσμου, δηλώνει η κ. Ροζίνα Βαβέτση που μιλά στην «ΗΧΩ» για την απόφασή της να συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά. «Την έχω εισπράξει έντονα όλα αυτά τα χρόνια και θέλω με τη δουλειά και την επιμονή μου να τους την ανταποδίδω καθημερινά. Στην τοπική αυτοδιοίκηση η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι η αίσθηση ότι ανήκεις σε μια δεύτερη πολύ μεγάλη οικογένεια» λέει η υποψήφια Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά.

«Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η λασπολογία, η χυδαιότητα, οι απειλές, τα ψέματα, αποτελούν τον μοχλό για την επιτυχία στις εκλογές.
Οι πολίτες δεν εκτιμούν τους υποψηφίους που θεωρούν ότι μπορούν να τους ξεγελάσουν με λαϊκίστικες μεθόδους. Εμείς λοιπόν για να επανέλθω, θα πορευτούμε με την αλήθεια μας. Με το πρόγραμμα και τα επιχειρήματά μας κι είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι συνδημότες μου έχουν και κριτήριο και αισθητική και σίγουρα θα το εκτιμήσουν» σημειώνει η κ. Βαβέτση για το πώς θα πορευθεί η ίδια και οι συνεργάτες της στην προεκλογική περίοδο ενώ τονίζει με έμφαση πως «θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να συνεχίσει ο δήμος μας να πρωταγωνιστεί στις εντάξεις των έργων και να βελτιώνεται καθημερινά η καθημερινότητα των δημοτών μας».

Η συνέντευξη της Ροζίνας Βαβέτση, έχει ως εξής:

Ερ.: Κυρία Βαβέτση, υπηρετείτε 8 χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης. Τι σας οδήγησε να διεκδικήσετε τον Δήμο Νικολάου Σκουφά;
Απ.: Οι βασικοί λόγοι είναι τρεις: Πρώτον, διότι καθεαυτή η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα δημιουργικότατο κομμάτι που μπορεί να αποφέρει ανάπτυξη και προοπτικές για τον δήμο μας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων που έχεις οραματιστεί και κοπιάσει, είναι μια ικανοποίηση που όμοιά της δεν υπάρχει.
Ύστερα, είναι η εμπιστοσύνη και η αγάπη των συναδέλφων μου. Μια ομάδα ανθρώπων που συνυπάρχουμε αρκετά χρόνια στα καλά και στα άσχημα, που έχουμε περάσει μαζί χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, επιτυχίες, που τους εκτιμώ και με εκτιμούν. Η προτροπή τους λοιπόν να ηγηθώ της «Ενωτικής πορείας», με γεμίζει ικανοποίηση, χαρά, ευθύνη και με θωρακίζει με τεράστια δύναμη.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι η αγάπη του κόσμου. Ίσως το μεγαλύτερο κίνητρο απ’ όλα. Την έχω εισπράξει έντονα όλα αυτά τα χρόνια και θέλω με τη δουλειά και την επιμονή μου να τους την ανταποδίδω καθημερινά.
Στην τοπική αυτοδιοίκηση η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι η αίσθηση ότι ανήκεις σε μια δεύτερη πολύ μεγάλη οικογένεια.

Ερ.: Οι υποψήφιοι που έχετε ανακοινώσει, δίνουν την αίσθηση ενός ανανεωμένου κατά πολύ ψηφοδελτίου. Πιστεύετε ότι είναι ένας από τους λόγους που θα οδηγήσουν στην επιτυχία;
Απ.: Κοιτάξτε, Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι η εμπειρία μαζί με το νέο αίμα είναι η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία.
Η ανανέωση που πολλές φορές ακούω κι έχει γίνει σλόγκαν για μένα δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα ή την ηλικία των υποψηφίων.
Ανανέωση είναι ο τρόπος που προσεγγίζεις μια κατάσταση, η δικαιοσύνη.
Ανανέωση σημαίνει εξορθολογισμός, πρόοδος και ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες.

Ανανέωση σημαίνει έξοδος από την αδράνεια, τα στερεότυπα, έξοδος από την αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει, ανανέωση σημαίνει έξοδος από τη λογική του συμβιβασμού.
Κι αισθάνομαι τυχερή, διότι οι άνθρωποι της ομάδας μου είναι όλοι τους άνθρωποι με τα ίδια χνώτα, την ίδια λογική και την ίδια νοοτροπία.
Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να συνεχίσει ο δήμος μας να πρωταγωνιστεί στις εντάξεις των έργων και να βελτιώνεται καθημερινά η καθημερινότητα των δημοτών μας.

Ερ.: Πως θα συμβουλεύατε τους συνεργάτες σας να πορευτούν στη διάρκεια της εκλογικής περιόδου;
Απ.: Με ήθος και αξιοπρέπεια. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η λασπολογία, η χυδαιότητα, οι απειλές, τα ψέματα, αποτελούν τον μοχλό για την επιτυχία στις εκλογές.
Οι πολίτες δεν εκτιμούν τους υποψηφίους που θεωρούν ότι μπορούν να τους ξεγελάσουν με λαϊκίστικες μεθόδους.
Εμείς λοιπόν για να επανέλθω, θα πορευτούμε με την αλήθεια μας. Με το πρόγραμμα και τα επιχειρήματά μας κι είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι συνδημότες μου έχουν και κριτήριο και αισθητική και σίγουρα θα το εκτιμήσουν

Ερ.: Πιστεύετε ότι ο τοπικισμός θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο άντλησης ψήφων;
Απ.: Θέλω να πιστεύω πως όχι. Εμείς τουλάχιστον δε θα το κάνουμε γιατί δεν το πιστεύουμε.
Ο Δήμος δεν είναι το χωριό το δικό μου ή το δικό σου. Είναι μια οντότητα με τα χωριά όλων μας, με τις ιδιαιτερότητες και τις ομορφιές του το καθένα και σίγουρα με τις προοπτικές του.

Το σύνθημα «Ο Δήμαρχος να είναι από το χωριό μου» αποτελεί εξαρχής για μένα ένα αποτυχημένο σύνθημα και μια ξεπερασμένη λογική.
Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι ένας ικανός, αξιοκρατικός και έμπειρος άνθρωπος που θα μπορεί να υπηρετήσει τα χωριά όλων μας
Εξάλλου, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αν δε φτιάξουμε τη γειτονιά μας, δε θα φτιάξουμε ποτέ ούτε το σπίτι μας.

Ερ.: Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν κερδίσετε τις εκλογές;
Απ.: Θα προτρέψω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, είτε εκλεγούν είτε όχι, να συμπράξουν με την παρουσία και τις ιδέες τους ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.
Ακόμα και την αντιπολίτευση που προσωπικά πιστεύω ότι ο ρόλος της είναι σημαντικότατος, αρκεί βέβαια να είναι εποικοδομητική και προς όφελος των δημοτών και όχι λαϊκίστικη και ευτελής.

Θα προσπαθήσω επίσης αμέσως να ενεργοποιήσω όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες μέσα από ομάδες εθελοντισμού ή εργασίας ώστε να συμμετέχουν στις αποφάσεις.
Πιστεύω πολύ στην ομαδικότητα.
Όσοι πιο πολλοί προσπαθήσουμε, τόσο πιο σίγουρο θα είναι το αποτέλεσμα.
Κανένας δεν τα καταφέρνει μόνος του κι εύχομαι και ελπίζω στην προσπάθεια της ομάδας μου, της «Ενωτικής πορείας» να συμπράξουν με τη στάση, τη δουλειά και τις ιδέες όσο το δυνατό περισσότεροι φίλοι και συνδημότες.

Προτεινόμενα για εσάς