ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι κράτος αυτό που έχουμε όταν παιδιά λιποθυμούν από την πείνα , υπάρχουν άστεγοι ακόμη, η φτώχεια στο μεγαλείο της? Οι περισσότεροι με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα. Το φαγητό λιτό, πιο λιτό δε γίνεται.
Η ζέστη στα σπίτια ανύπαρκτη. Η κεντρική θέρμανση όπου υπάρχει δεν λειτουργεί λόγω ανέχειας. Αναγκάζονται να ανάβουν τζάκια, σόμπες και άλλα μέσα θέρμανσης , τις πιο πολλές φορές επικίνδυνα για τη ζωή. Ποιος ενδιαφέρεται για τον πολίτη?

Γιατί δεν ελαττώνουν στο ήμισυ την τιμή του πετρελαίου να ανάβουν όλες οι κεντρικές θερμάνσεις και να κερδίζει το κράτος από την κατανάλωση πετρελαίου?
Ο ατμοσφαιρικός αέρας έχει γίνει επικίνδυνος. Στα Γιάννενα είπαν ‘’μη κυκλοφορείτε’’ η ατμόσφαιρα είναι δηλητήριο. Δίνουν στους αστέγους κουβέρτες και τσάι? Αυτή είναι βοήθεια. Κανονικά δεν πρέπει να υπάρχουν άστεγοι. Ανοίξτε στρατώνες δημόσια κτίρια που τώρα είναι κλειστά, εκκλησίες, μοναστήρια. Οι πολιτικοί μας πλούσιοι κατά την πλειονότητα . Δεν ντρέπονται για τα παιδιά που πέφτουν στον δρόμο από την πείνα. Οι δικαστικοί παρόλα τα προνόμια που έχουν , ζητάν μείωση της φορολογίας κατά 25%.

Υπάρχει το ‘’πόθεν έσχες΄΄ ? Όλοι δηλώνουν ό,τι σήμερα έχουν χωρίς καμία δικαιολογία πώς τα απόκτησαν. Το ΕΝΦΙΑ έχει διαλύσει οικογένειες. Οικονομική ανάπτυξη ανύπαρκτη. Αναδρομικά τίποτα παρά τις τρομερές κρατήσεις. Ο κος Βρούτσης είπε ότι σε λίγο οι συνταξιούχοι θα έχουν 16 ευρώ στην τσέπη τους. Αυτός με τόσα λίγα χρήματα ζει?
Κόβουν μισθούς και συντάξεις όχι όμως από βουλευτές και δικαστικούς . Να χαιρόμαστε αυτούς που μας κυβερνούν…!!!!!!!!!

Κωνσταντίνος Λ. Μπουραντάς
Καθηγητής Παθολογίας- Αιματολογίας

Προτεινόμενα για εσάς