Οι Συγγραφείς Αποκαλύπτουν… Τα Μυστικά Τους Στον Ε. Ιντζέμπελη

Λένα Φατούρου

Γράφω γιατί μια εσωτερική φωνή, συχνά με παρασύρει ταξιδεύοντας με στο όνειρο

Γράφω γιατί μια εσωτερική φωνή, συχνά με παρασύρει ταξιδεύοντας με στο όνειρο. Δεν είμαι μόνη μου σε τούτα τα ταξίδια καθώς οι σύντροφοι μου, μερικές κόλες Α4 ένα στυλό κι ένα laptop κάνουν πιο δημιουργικές τις μέρες μου. Έτσι, η ψυχή αντί να γερνά βουλιάζοντας στις δυσκολίες της καθημερινότητας, αντιθέτως παίρνει ζωή, μέσα από τις ιστορίες των ηρώων μου. Ιστορίες άλλοτε αληθινές και άλλοτε υφασμένες με το στημόνι της φαντασίας, που με κάνουν να περιγράφω ανθρώπινα συναισθήματα στην όποια μορφή τους, ανιχνεύοντας μέσα τους και κάτι δικό μου.

Τα βιβλία μου πότε ποιητικά,(κάθε λογής ποίηση) και πότε γραμμένα σε πεζό λόγο, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, αναφέρονται σε ανθρωποκεντρικές ιστορίες, με έντονους έρωτες, έντονα μίση, πάθη, αδικία και κάθαρση ψυχών.
Εμπνέομαι από κάθε τι που μπορεί να δω, να ακούσω, η να αγγίξω. Το τελευταίο μου έργο, μία μικρή ποιητική συλλογή υμνεί τον έρωτα και μόνο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: (ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ) όμως, λίγους μήνες πριν, το μυθιστόρημα μου με τον τίτλο: (ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ) ήταν αυτό που έγραψε στην καρδιά όχι μόνο τη δική μου, αλλά εξ’ όσων γνωρίζω και στην καρδιά των αναγνωστών μου. Ένα μυθιστόρημα που έχει έντονα τα στοιχεία του σύγχρονου ανθρώπου, τους προβληματισμούς, τη δραματικότητα, τον σαρκασμό. Μια ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, με συνεχείς ανατροπές κάνοντας έτσι τους ήρωες να περπατούν τις περισσότερες φορές σε τεντωμένο σχοινί.

Μυστικά ζωής, ψέματα που οδηγούν σε πόρτες ψυχιατρείων, παιδιά που στην πιο γόνιμη ηλικία, με αναπάντεχο τρόπο βρίσκονται να ψάχνουν την ταυτότητα τους από την αρχή και γονείς που καλούνται να αποκαλύψουν τα εσώψυχα τους. Ο ιστός της κακιάς τους μοίρας που συχνά παλινδρομεί μεταξύ ζωής και θανάτου, δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια και τους φέρνει στο απόγειο της καταστροφής.
Είναι από τα έργα εκείνα που δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα η γραφή. Ο εκδοτικός οίκος ‘ΒΕΡΓΙΝΑ’ που ανέλαβε την έκδοση του, το αγκάλιασε με αρκετή αγάπη. Αν μιλήσω για τα δικά μου συναισθήματα, ομολογώ πως όταν πήρα το βιβλίο στα χέρια μου και το διάβασα για μια ακόμη φορά, δεν περίμενα να συγκινηθώ τόσο πολύ. Δεν ήταν κλάμα περηφάνιας, απλά μόλις εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα την κακιά μοίρα των ηρώων, κάτι που όσο το έγραφα, προφανώς πιεσμένη ν’ αποτυπώσω την εξέλιξη της ιστορίας, δεν είχα καταλάβει.

Οι δραστηριότητες μου περιορίζονται σε λίγη γυμναστική και ελάχιστο περπάτημα στον καθαρό (ας πούμε) αέρα, αυτά μου φτάνουν για να αναζωογονηθεί η φυσική μου κατάσταση. Ένα καφεδάκι με φίλους μου δίνει χαρά, καθώς επίσης και οι καθιερωμένες συναντήσεις στη λέσχη ανάγνωσης με σπουδαίους Λογοτέχνες. Είναι ένας τρόπος να γεμίζω τις μπαταρίες μου και να γεννώ ιδέες μέσα από τις συζητήσεις μας. Επίσης, δε λέω όχι σε ένα καλό θεατρικό η κινηματογραφικό έργο. Όσο για τις ώρες που βρίσκομαι σπίτι, αν τολμήσω να μπω στο γραφείο μου, το laptop που μου κλείνει το μάτι, εγκλωβίζει κάθε τι άλλο που θα ήθελα να κάνω και με κερδίζει γράφοντας στον γυάλινο πίνακα αυτό που προστάζει η ψυχή μου. Πώς μπορείς να αντισταθείς; Τέλος, όταν το μυαλό και η καρδιά αισθανθούν την ευτυχία της πληρότητας, διαβάζω μερικές σελίδες κάποιου Λογοτεχνικού βιβλίου και κλείνω ευχάριστα τη μέρα μου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει εφαρμοσμένη αισθητική, marketing,τεχνική πωλήσεων, σχέδιο και decor. Εργάστηκα ως υπεύθυνη σε εταιρία εξειδικευμένων μηχανημάτων αισθητικής και ιατρικής αισθητικής. Επίσης, ως ελεύθερη επαγγελματίας διατηρώντας ινστιτούτο παραϊατρικών παροχών και ως καθηγήτρια σε σχολές αισθητικής. Στον χώρο της Λογοτεχνίας παρουσιάστηκα την τελευταία δεκαετία, ενώ ασχολούμαι με τη συγγραφή από μαθήτρια, αποσπώντας διάφορα βραβεία σε ποιήματα και εκθέσεις μου.
Έχω παρακολουθήσει δημιουργική γραφή σε όλα τα είδη ποιημάτων, «Η εξέλιξη του στίχου από τον δέκατο αιώνα» της ποιήτριας κυρίας Παναγιώτας Χριστοπούλου Ζαλώνη.

Παρακολούθησα σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε πεζό λόγο και θεατρικό σενάριο, στην ομάδα του συγγραφέα Δημήτρη Βαρβαρήγου, υπό την αιγίδα της UNESCO, τεχνών Λόγου και Επιστημών. Επίσης, έχω παρακολουθήσει σειρά διαλέξεων από το ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου σε Φιλοσοφία, Γλωσσολογία, Αρχαία ποίηση κ.λπ.
Είμαι μέλος της «ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ,» του Λογοτεχνικού Ομίλου ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ και του Λογοτεχνικού Ομίλου Ιλίου ΞΑΣΤΕΡΟΝ «γενική γραμματέας» Επίσης του «Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος,» καθώς και του συλλόγου Λόγου, Μουσικής και Τέχνης «ΛΙΝΟΣ».
Ποιήματα μου δημοσιεύονται σε Λογοτεχνικά περιοδικά και σε διάφορα διαδικτυακά blocs, όπως επίσης έχω παρουσιάσει το έργο μου μέσα από συνεντεύξεις σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
Αθήνα 2013 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Αθήνα 2014 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ ΑΤΛΑΖΙΑ.
Αθήνα 2014 Μυθιστόρημα με τον τίτλο: ΣΑΝΤΡΑ Η ΡΑΦΤΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ.
Αθήνα 2016 Μυθιστόρημα με τον τίτλο: ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ.
Αθήνα 2018 Ποιητική συλλογή με τον τίτλο: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

Προτεινόμενα για εσάς