Οι συγγραφείς αποκαλύπτουν… τα μυστικά τους στον Ε. Ιντζέμπελη

Θοδωρής Τσάτσος

Από μικρός αγαπούσα πολύ τις ιστορίες, τα παραμύθια και μετά η λογοτεχνία έχουν ανοίξει πολλές όμορφες πόρτες στη δική μου ζωή! Είναι τόσοι πολλοί οι συγγραφείς στους οποίους χρωστάω τη διεύρυνση της σκέψης και του συναισθήματος μου, που ένιωσα την ανάγκη να γράψω ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα αυτά τα μαγικά κείμενα.

Αυτό είναι το πρώτο μου βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος , με τον τίτλο: «Εκτός οπτικού ελέγχου», το οποίο απαρτίζεται από διηγήματα. Για την ώρα, αισθάνομαι πιο οικεία με τη φόρμα του διηγήματος και τον περιορισμένο χώρο τον οποίο έχει κανείς στη διάθεση του για να ξεδιπλώσει μια ιστορία. Βρίσκω πολύ συναρπαστική την πρόκληση να καταφέρω μέσα σε λίγες σελίδες να δημιουργήσω ρεαλιστικούς ήρωες και ενδιαφέρουσα πλοκή.

Σημαντική έμπνευση για εμένα αποτελούν οι άνθρωποι που έχουν έρθει στη ζωή μου, (για λιγότερο ή περισσότερο) και όσα μοιραστήκαμε.
Επίσης, φαινομενικά εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους μουσικές και διαβάσματα, έχουν διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που σκέφτομαι και νιώθω, συνεπώς, πέρασαν έστω και υπόγεια σε ό,τι γράφω. Τέλος, σίγουρα η εργασία μου ως ψυχολόγος με πολλούς ανθρώπους έχει συνεισφέρει στη δημιουργία αυτών των ιστοριών.

Το «Εκτός Οπτικού Πεδίου» αποτελείται από 7 διηγήματα.
Η μεγαλύτερη δυσκολία στο να το γράψω ήταν, να καταφέρω οι ιστορίες και τα θέματα που αφορούν εμένα, , να σημαίνουν κάτι και για κάποιον άλλον.
Φυσικά η απάντηση στο αν αυτό το εγχείρημα πέτυχε, είναι διαφορετική για κάθε αναγνώστη.
Ήμουνα εξαιρετικά τυχερός στο θέμα της έκδωσης καθώς ο Πέτρος Κακολήρης και οι εκδόσεις Εύμαρος πίστεψαν σ’αυτό το βιβλίο και το στήριξαν, από την πρώτη στιγμή!!!
Πέρα από τη γραφή έχω και άλλες δραστηριότητες.

Εργάζομαι ως ψυχολόγος συμβουλευτικά με ενήλικες ατομικά και με ζευγάρια. Εισηγούμαι σεμινάρια σε ομάδες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από τα χρόνια του σχολείου ασχολούμαι με το τραγούδι έχοντας συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά σχήματα κάνοντας συναυλίες. Αυτή την περίοδο είμαι σε διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου προσωπικού μου δίσκου. Είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και πολλά χρόνια. Τα τραγούδια κινούνται στο χώρο του ελληνικού εντέχνου. Τα περισσότερα θα είναι σε δικούς μου στίχους και μελοποιήσεις εξαιρετικών νέων συνθετών. Τέλος είμαι αντιπρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού Διαβάζω για τους άλλους. Ο οργανισμός ιδρύθηκε από την Αργυρώ Σπυριδάκη το 2015.

Όραμά μας είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων στη γνώση και τη λογοτεχνία. Εθελοντές του οργανισμού μας ηχογραφούν λογοτεχνικά βιβλία και επιστημονικά συγγράμματα, προκειμένου να είναι προσβάσιμα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα διαβάσουν σε έντυπη μορφή για λόγους υγείας. Επίσης το Διαβάζω για τους άλλους πραγματοποιεί εθελοντικά δράσεις ζωντανής ανάγνωσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους σε γηροκομεία, παιδιά σε ιδρύματα και άλλα). Ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο και Χανιά και έχει πάνω από 4.500 εγγεγραμμένους εθελοντές.

Βιογραφικό
Ο Θοδωρής Τσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και είναι ολικά τυφλός εκ γενετής.
σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ψυχολογία στο Παντοίο πανεπιστήμιο.
Το «Εκτός οπτικού πεδίου» είναι το 1ο του βιβλίο.

Προτεινόμενα για εσάς