Ουσιαστική η συνεισφορά της Περιφέρειας στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της Ηπείρου

Με τα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Καναλλακίου (πρ. Δήμου Φαναρίου), που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή κλείνει μια ακόμη εκκρεμότητα του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004». Είχε προηγηθεί η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Άρτας (Κωστακιών) και αναμένεται να γίνει το ίδιο και με το Κλειστό Γυμναστήριο Φιλιππιάδος.
Η αποπεράτωση των εργασιών- με δεδομένο πως οι δήμοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις αρχικές προγραμματικές τους δεσμεύσεις- επιτεύχθηκε χάρη σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή, είτε για την εξασφάλιση συμπληρωματικών πιστώσεων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε με διάθεση πιστώσεων από πόρους της, το συνολικό ποσό των οποίων ανήλθε σε 1,044 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 205 χιλιάδες ευρώ έχουν μεταβιβαστεί ήδη στο Δήμο Ζηρού για την ολοκλήρωση του Κλειστού στη Φιλιππιάδα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, έχει ολοκληρώσει και παρέδωσε σε χρήση στην αθλούμενη νεολαία και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, το οποίο ήταν επίσης ενταγμένο ως «αίθουσα Άρσης Βαρών» στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», χωρίς όμως η Πολιτεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις για την συνολική χρηματοδότηση του έργου, που έγινε τελικά από πόρους της Περιφέρειας.
Οι φορείς που – μεταξύ άλλων- έχουν χρηματοδοτηθεί για έργα, σύμφωνα με τα αιτήματά τους, την περίοδο 2017-2019 είναι οι εξής:
Δήμοι: Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ζαγορίου, Αρταίων, Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Πάργας, Ζηρού, Δωδώνης.
Λοιποί: ΠΕΑΚΙ, ΕΠΣΗΠ, Σκοπευτικός Όμιλος, Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου και στον τομέα του Αθλητισμού – παρότι οι υποδομές δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά της- είναι «μετρήσιμο», υπαρκτό, το ζουν, το γνωρίζουν χιλιάδες αθλούμενοι και αυτό δεν μπορεί ούτε να αποσιωπηθεί, ούτε να μηδενιστεί ακόμη και για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Προτεινόμενα για εσάς