Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ MAGIC DREAM ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΡΤΑ

28 Μαρτίου 2023, Τρίτη στην Αίθουσα Διώνη

Πρόκειται για μια άκρως επαγγελματική παράσταση για παιδιά με ουσιαστικό μήνυμα.

Διδάσκει τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή και την δύναμη της πραγματικής αγάπης.

Η παράσταση γεμάτη μαγευτικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσική, χορό και τραγούδια ζωντανεύει ένα κλίμα ρομαντισμού, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και στο αγωνιώδες.

Η γοητευτική και θεαματική σκηνογραφία και τα κοστούμια μεταφέρουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του Λονδίνου του 1880. Η θεατρική προσαρμογή έγινε σε μια γλώσσα γλαφυρή και σύγχρονη, διατηρώντας τις ποιητικές διαστάσεις του παραμυθιού του Άντερσεν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι γραμμένα ειδικά για την παράσταση από τον Απόστολο Μόσιο υπάρχει και ποτ-πουρι κλασικών μουσικών όπως Tchaikovsky, Brahms κλπ.

Η υπέροχη μουσική της, τα εξαιρετικά της σκηνικά, τα καταπληκτικά κοστούμια, χαρίζουν την απόλαυση του κλασικού θεάτρου και μπαλέτου.

Η γνωστή ιστορία του μολυβένιου στρατιώτη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι:

Την ημέρα των γενεθλίων τους, τα δίδυμα Σάλυ και Τζων παίρνουν δώρα από τους γονείς τους, ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι… όταν τα παιδιά λείπουν, όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μια όμορφη κούκλα μπαλαρίνα.

Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε… τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια… το τέλος έρχεται εντελώς ανατρεπτικό σε σχέση με την κλασική ιστορία του Άντερσεν που δεν θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο…!

 

“Ο Μολυβένιος Στρατιώτης”

Ημερομηνία:

28 Μαρτίου 2023, Τρίτη στην Αίθουσα Διώνη

Ώρες: 09.00-10.30 & 11.00-12.30

Διασκευή-Σκηνοθεσία/Παραγωγή Magic Dream:
Ηλίας Παπακωνσταντίνου

Μουσική: Απόστολος Μόσιος

(Πληροφορίες:6973346401)