Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ αποκαλύπτει τα παραπλανητικά τεχνάσματα των εταιρειών

Οι επιχειρήσεις μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες των προϊόντων

Πωλούνται συσκευασίες με λιγότερη ποσότητα αλλά ίδια τιμή!!!

Αποκαλυπτικός ήταν στην ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις», ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ για τα τεχνάσματα των εταιρειών και ειδικά εκείνων που διατίθενται απ’ τα σουπερ μαρκετ, όπου πληθαίνουν τα προϊόντα με «κρυφές» ανατιμήσεις, καθώς διατίθενται συσκευασίες με λιγότερη ποσότητα αλλά ίδια τιμή!!! Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ είπε μάλιστα ότι πλέον μπορεί να είναι φθηνότερο ένα μεμονωμένο προϊόν στο ράφι παρά το ίδιο σε συσκευασία προσφοράς!!
Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ που μίλησε στον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, στο τετράωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ «Συνδέσεις» 6 με 10 το πρωί, είπε πως τα απορρυπαντικά κοστίζουν πλέον 13 ευρώ οι 70 μεζούρες ενώ μέχρι πρότινος η ίδια συσκευασία περιείχε 90, το ένα κιλό παξιμάδια έγιναν 800 γραμμάρια και το ίδιο ισχύει για συσκευασμένα φρούτα και πλήθος προϊόντων.

Ακόμη και τα σφουγγάρια κουζίνας συρρικνώθηκαν σε μέγεθος, είπε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.
Δεν είναι παράνομο, εάν η μείωση της ποσότητας χωρίς αλλαγή τιμής αναγράφεται στις συσκευασίες. Δεν είναι όμως και ηθικό, επισημαίνει ο Γιώργος Λεχουρίτης, προσθέτοντας: Τα μακαρόνια, οι μαργαρίνες, το γιαούρτι αλλά και σχεδόν όλες τις συσκευασίες, μέχρι και οι ζωοτροφές, είναι το τελευταίο εξάμηνο στην Ελλάδα προϊόντα με «κρυφές» ανατιμήσεις αφού οι επιχειρήσεις μειώνουν την ποσότητα στις συσκευασίες.
Το φαινόμενο χαρακτηρίστηκε «εισαγόμενο καθώς ισχύει τον τελευταίο χρόνο στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το οποίο ήδη προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία.

Παραπλάνηση
«Πρέπει το υπουργείο Ανάπτυξης να συνομιλήσει με βιομηχάνους γιατί πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή, αφού η ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ υποκρύπτούν τον πληθωρισμό με το τέχνασμα της μειωμένης ποσότητας», επισημαίνεται.
«Εισαγόμενη και η κατάργηση των προσφορών τύπου 1+1 δώρο… «Πρέπει να ελέγχεται η απόδειξη κι αν η τιμή είναι ίδια με αυτή στα ράφια και φυσικά είναι αδύνατον να μετράει ο κάθε καταναλωτής μεζούρες», είπε ο κύριος Λεχουρίτης.
Ανέφερε τέλος καταγγελία για αδιανόητη αύξηση 150% σε βρεφικό γάλα, ειδικό για αλλεργίες που «μέσα σε μια εβδομάδα έφτασε στα 29 – 34 ευρώ».