Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ανέλαβε να αναδείξει το μείζον θέμα του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και να τονίσει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Αστυνομία στην καταπολέμησή του.
Για το λόγο αυτό διοργάνωσε έκθεση ζωγραφικής από 22/11/2022 έως και 25/11/2022, ενώ στα εγκαίνια παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας ‘’ΥΠΟΘΕΣΙΣ 19’’, με θέμα τη βία κατά των γυναικών. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των πολιτών που θα συμβάλλει στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας.

Στην ανακοίνωση για την εκδήλωση που υπογράφουν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δημήτριος ΑΠΟΤΟΡΗΣ και ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σωτήριος ΣΓΩΡΑΣ αναφέρονται τα εξής: «Η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και με δεδομένο ότι δεν είναι γνωστά όλα τα περιστατικά βίας καθώς αποσιωπούνται από τα θύματα, αν δεν ανοίξουν τα στόματα, αν τα θύματα δεν καταγγείλουν τη βία, αν εμείς που είμαστε γύρω τους, δίπλα τους δεν τους παροτρύνουμε να μιλήσουν, αν δεν ενεργοποιηθούμε ως πολίτες απέναντι σε αυτό το έγκλημα, δεν θα μπορέσουμε να σπάσουμε αυτόν το φαύλο κύκλο. Ζητάμε από τα θύματα να μιλήσουν, να καταγγείλουν τη βία, λέμε στα θύματα πως έχουν φωνή και πως δεν είναι μόνα τους, είμαστε δίπλα τους. Επίσης ζητάμε από όποιον γνωρίζει περιστατικό βίας να μη διστάσει να το καταγγείλει.
Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς των έργων ζωγραφικής για την παραχώρηση των έργων τους, τα έσοδα από την πώλησή των οποίων θα διατεθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του ‘’Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.’’ του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και όλους τους συντελεστές του θεατρικού δρώμενου.
Επιπρόσθετα ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και το Δήμο Αρταίων και την ΑΔΑΕ ΟΤΑ για τη στήριξή τους».