Παπα-γαλάκια….

Ενώ εν αναμονή του πακέτου ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι, σε τοπικό επίπεδο, εκτός από τους εμπόρους, που φέτος κινούνται με σοβαρότητα και επισκέπτονται κτήματα στην πεδιάδα, μη τη πατήσουν όπως και πέρσι, στη γύρα βγήκαν και διάφορα παπαγαλάκια να διακινήσουν τις μίζερες αντιλήψεις, πως το «ακτινίδιο της Άρτας δεν πάει καλά» και τα λοιπά… και τα λοιπά… και τα λοιπά…

Όλα αυτά, φέρνουν στους καλλιεργητές ακτινιδίου της Άρτας μνήμες από εκείνον τον αλήστου μνήμης Υπουργό Γεωργίας του Τσίπρα, που πήγε και νομοθέτησε να εξάγονται τα ακτινίδια σε κλουβάκια των 20 κιλών, μην και…χαθεί η ελληνικότητα, ενώ στην ουσία πριμοδότησε τους μεγαλο-συσκευαστάδες, εις βάρος των μικρομεσαίων Αρτινών –και όχι μόνο- μικροκαλλιεργητών…

Άντε να ξανάρθει ο Τσίπρας στην Άρτα και να δούν οι Αρτινοί καλλιεργητές ακτινιδίων κάτι τύπους με τα «αριστερά πανταλόνια» και τις «δεξιές τσέπες» να ζμπρώχνονται δίπλα του και να τσιριμιάζει το κορμί τους…

Αλλά λέγαμε για τις ζωοτροφές… Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΥπΑΑΤ, όσον αφορά στα αιγοπρόβατα, έχει πέσει στο τραπέζι του ΥπΑΑΤ και στο υπουργείο το… σκέπτονται να πριμοδοτήσουν με 5 ευρώ το κεφάλι όσους κτηνοτρόφους έχουν παραδώσει γάλα και με 2 ευρώ όσους δεν έχουν παραδώσει γάλα, παρά το ότι οι κτηνοτροφικές οργανώσεις (π.χ. ΣΕΚ) ζητούν 15 ευρώ ανά κεφάλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το συνολικό πακέτο των 89 εκατ. ευρώ, τα 9 εκατ. ευρώ προορίζονται για την πτηνοτροφία και τη χοιροτροφία. Άρα μένουν 80 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν, η αιγοπροβατοτροφία και η αγελαδοτροφία και στο ΥπΑΑΤ ψάχνουν λέει, τον τρόπο, αφού τα χρήματα είναι ελάχιστα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός ενίσχυσης, μένουν οι μελισσοκόμοι… όμως και οι πληρωμές μάλλον θα ακολουθήσουν τη ρήση «ζήσε Μάη μου»… καθότι αρκετά λεφτά είναι από το ΕΣΠΑ και πρέπει να υπάρξει έγκριση από ΕΕ…

Λέγεται επίσης πως θα μπεί και κόφτης στις ενισχύσεις για όσους έχουν όλως τυχαίως τη χρονιά αναφοράς (η χρονιά που θα επιλεγεί) «εξωκτηνοτροφικό» εισόδημα έστω και 1 ευρώ…. Δηλαδή αν ένας κτηνοτρόφος έχει δηλώσει τη χρονιά αυτή έστω και 1 ευρώ έσοδα για παράδειγμα από ελαιοπαραγωγή, παραπάνω από τα κτηνοτροφικά, μένει εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών…. Ωχ… Ωχ…ωχ…

Εμείς, η μεσαία τάξη….
Τη τραγούδησε ο Μούτσης… την ύμνησε ο Ανδρέας… την γαλύφιασε ο Καραμανλής… την πάτησαν στο λαιμό οι Σαμαροβενιζέλοι… την ξεζούμισαν οι παγαπόντηδες της πρώτης φοράς αριστερά… την αποπλάνησε ο Μητσοτάκης…

«Η μανία με τη μεσαία τάξη!» έγραφε προχθές ο Χρήστος Ξανθάκης: «Από το ΣουΚού και δώθε έχουν πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σχόλια για τον έρωτα του Τσίπρα με τη μεσαία τάξη: Που πήγε Σαλονίκη και όλο για τη μεσαία τάξη έλεγε. Που μόνο μάτια για τη μεσαία τάξη είχε, τον ξελόγιασαν. Που τους ξέχασε τους φτωχούς, θυσία στο βωμό της μεσαίας τάξης. Και λοιπά και λοιπά και λοιπά.

.» Μιλάμε τώρα για αίσθημα φουλ, κανονική καψούρα, με φιόγκους και κουδουνάκια, όλα κομπλέ. Μόνο ανθοδέσμες και Λάκτες δεν πρόσφερε στην μεσαία τάξη ο Τσίπρας, ως άλλο βάλενταϊν του Φεβρουαρίου. Και είχε τα δίκια του βέβαια, γιατί εκλογές έρχονται και στις εκλογές δεν θέλει να χάσει, θέλει να νικήσει. Αλλά αν θέλει να κόψει πρώτος το νήμα σε μια αναμέτρηση που προμηνύεται πραγματικό σφαγείο, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή: Να τακιμιάσει με τη μεσαία τάξη!» λέει ο Ξανθάκης…

Και συνεχίζει: «Για ποιο λόγο λόγο; Η απάντηση είναι απλή, πολύ απλή και χωράει σε πέντε λέξεις: Γιατί η μεσαία τάξη ψηφίζει! Μάλιστα αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, όσο και να γκρινιάζει, όσο και να σκούζει, όσο και να τσουκανιέται που λέμε και στο χωριό μου, στο τέλος η μεσαία τάξη θα βρει το δρόμο προς τις κάλπες. Και κάπου θα το ρίξει το φακελάκι, μιας και δεν χωράνε στη λογική της και στη νοοτροπία της το άκυρο και το λευκό».

.»Ενώ οι φτωχοί… Ενώ οι φτωχοί, που για χάρη τους, για να μην ξεφτιλιστούν εντελώς και τους ξεσκίσουν τα όρνεα, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κεφαλοκλείδωμα στη μεσαία τάξη, λυπούμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να πλησιάσουν τα εκλογικά τμήματα. Είτε γιατί τους έχει καταπιεί αμάσητους η λουμπενοποίηση, είτε γιατί έχουν χάψει ολοσούμπητο το παραμύθι του «ίδιοι είναι», είτε γιατί περίμεναν πραγματικό πάρτυ αντί για απλή διάσωση, δεν μπαίνουν πίσω απ’ το παραβάν….».

********Κι όπως είπε ο Μούτσης:
Εμείς η μεσαία τάξη
είμεθα η μόνη τάξη
με έντιμη συνείδηση εθνική.
Παρασυρόμενοι όμως απ’ τις άλλες τάξεις
στα νοήματα και στις πράξεις
δίνουμε χροιά πολιτική.

Ε, για όλα φταίνε οι γκόμενες,
οι πρώην και οι επόμενες,
ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς!

Μπερδέματα….
Ένα ρεπορτάζ στο ieidiseis.gr μπερδεύει τα πράγματα, εκεί που νομίζαμε πως θα χαλαρώσουμε… όπως έγραφε προχθές ο Βασίλης Σκουρής σε πλήρη ετοιμότητα για τις προσεχείς εκλογές τίθεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επίλυση των εσωτερικών του οργανωτικών εκκρεμοτήτων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»-της στήλης του Β. Σκουρή- υπάρχουν οι εξής εξελίξεις:
-Εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου θα συνεδριάσει δυο φορές η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με ειδικό θέμα την κάθε φορά. Στη μια συνεδρίαση θα συζητηθεί η στρατηγική του κόμματος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και στην επόμενη η στρατηγική για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

-Στο χώρο της Αυτοδιοίκησης θα αποφασιστεί η υποστήριξη υποψηφίων νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό, είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και αν θα επιδιωχθεί συνεργασία με άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται –γράφει ο Σκουρής- να δείξει ωριμότητα και να μην επικρατήσουν οι προσωπικές φιλοδοξίες τοπικών στελεχών, όπως έγινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα η δύναμη της Κουμουνδούρου στην Αυτοδιοίκηση να είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα κομματικά ποσοστά.

******Αλλά το ζουμί βρίσκεται αλλού: Οι πληροφορίες επιμένουν πως οι υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες –τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος- θα ανακοινωθούν πριν την τελική ευθεία των εθνικών εκλογών!!!

Τι σημαίνει αυτό πατριώτη; Μα πως κλείνουν οι πόρτες και τα παράθυρα σε όσους (και όσες….), θα ήθελαν μετά από μια αποτυχημένη παρουσία στις βουλευτικές εκλογές, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και σε υποψηφιότητα για Δήμαρχοι….

-Ενδιαφέρον, επίσης –λέει ο Σκουρής- έχει πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, με τις σχετικές διεργασίες να έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, υπό την πίεση του ενδεχομένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ξαφνικές εκλογές το φθινόπωρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, (λέει ο Σκουρής) τώρα έχει μπροστά του μια πιο σημαντική μάχη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει σωστές επιλογές σε πρόσωπα και να ξανοιχτεί στο κινηματικό πεδίο. Το εσωκομματικό πεδίο μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο δύσκολο από την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, αν δεν γίνουν οι σωστές κινήσεις και αν στελέχη του κόμματος δεν αφήσουν πίσω ορισμένα από τα πιο κακά στοιχεία που μέσα σε λίγο διάστημα πρόλαβαν και πήραν από το παλαιό πολιτικό σύστημα!

*******Χα… ωραίος ο Σκουρής. Όπως και ο Λακόπουλος, λέει στο Τσίπρα, πως δεν έχει στελέχη ικανά, για να αναλάβουν δεύτερη φορά την εξουσία… να νομίζει πως μόνο αυτός το βλέπει αυτό; Μήπως και ο κόσμος, το υποψιάζεται και κάθεται στη παραβόλα, περιμένοντας τους επόμενους;

Ν.Α.Σ.