Παραιτήθηκε από δήμαρχος Αθηναίων ο Καμίνης

Είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές
Παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με το νόμο, διότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καμίνης ευχαριστεί «τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν σε εμένα και τη δημοτική μου ομάδα, τη διακυβέρνηση της Αθήνας, στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Αυτήν την εμπιστοσύνη τιμήσαμε από την πρώτη στιγμή και, παρά τις δυσκολίες, πετύχαμε πολλά» σημειώνει. Επίσης τονίζει ότι νιώθει «περηφάνια για όσα καταφέραμε, ευγνωμοσύνη για τη δημοτική μου ομάδα και τους συνεργάτες μου, πίστη στους εργαζόμενους του δήμου ότι θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε, γυρνώντας σελίδα στον δήμο» και προσθέτει: «νιώθω δικαιωμένος που δεν τα παρατήσαμε ούτε για μία στιγμή και αποδείξαμε ότι κάποιοι είναι για τα δύσκολα».

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, συνελθόν σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου της συναδέλφου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Ελένης Μπασδέκη, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1).Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσας.
2).Να αργήσουν τα δικηγορικά γραφεία κατά τις ώρες της εξοδίου ακολουθίας.
3).Να αναλάβει ο Δ.Σ. Άρτας τα έξοδα κηδείας, σε ένδειξη ελάχιστης τιμής προς το πρόσωπο της συναδέλφου αυτής, αλλά και των υπηρεσιών που προσέφερε στο Σύλλογό μας.
4).Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Άρτα 02 Μαΐου 2019
Ο Πρόεδρος
Τα μέλη

Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια

για την ευχάριστη έκπληξη που μου έκαναν τα παιδιά που ασχολούνται με την πυγμαχία, έχω να πω ότι, σ’ αυτά που σαν άνθρωποι πάνω απ’ όλα είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αρωγοί και μετά σαν θεσμοί, το μεγαλύτερο αντίδωρο είναι η Αγάπη τους!

«ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ» ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ

…Σήμερα Χριστός Ανέστη και στους ουρανούς ανέβη
Σήμερα τα παλικάρια στέκονται σαν τα λιοντάρια
Σήμερα και τα κορίτσια στέκονται σαν κυπαρίσσια…
Σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή του Θωμά (5 Μαΐου 2019), το πρωί, στη Φανερωμένη της Άρτας. Μετά τη θεία λειτουργία θα χορέψουμε όλοι μαζί το καγκελάρι, θα τσουγκρίσουμε κόκκινα αυγά και θα ανταλλάξουμε ευχές…
Σας περιμένουμε…
Αδελφότητα Φανερωμιωτών
«Η Αγία Φανερωμένη»

Δρομολόγια ΚΑΜ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
• Δευτέρα (06-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Τρίτη (07-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Τετάρτη (08-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Πέμπτη (09-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαρια.
•Παρασκευή (10-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Σάββατο (11-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο ο συνδυασμός της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης»
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων τον πλήρη συνδυασμό της παράταξης «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».
Αμέσως μετά ο κ. Καχριμάνης δήλωσε τα εξής:
«Εύχομαι ο προεκλογικός αγώνας να κινηθεί σε πολιτισμένα επίπεδα και να απομονωθούν όσοι προσβάλουν τις ηθικές αξίες των Ηπειρωτών και επιχειρούν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκηση σε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, καλόν αγώνα για τη νίκη της παράταξης και για την απρόσκοπτη συνέχιση του μεγάλου και πολυεπίπεδου έργου που επιτελούμε τα τελευταία χρόνια σε κάθε γωνιά της Ηπείρου. Τα μηνύματα για την παράταξή μας είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα και επιβεβαιώνουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης που υπάρχουν ανάμεσα στην νυν Περιφερειακή Αρχή και τους κατοίκους της Ηπείρου».

Εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων
Κλειστά την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 τα καταστήματα
Μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας προς την περιφερειακή ενότητα Άρτας οι ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων που εγκρίθηκαν είναι:
1 – 10 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 5 Μαΐου
25 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου χωρίς Κυριακή
1 Νοεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου με προαιρετική Κυριακή

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ τα καταστήματα θα είναι κλειστά την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2019. Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Τετάρτη, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 Μαΐου 2019.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη
Πρόταση για ρύθμιση των οφειλών των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ
Υπόμνημα με την πρότασή του για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος των οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου στα Ιωάννινα.
Όπως υπογραμμίζει στο υπόμνημά του ο Περιφερειάρχης, πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε αδιέξοδο οι καλλιεργητές λίγες ημέρες πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου. Οι συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ανέρχονται περίπου σε 7, 5 εκ. ευρώ και σε σύνολο χώρας σε 50 εκ. ευρώ.

Η πρόταση που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης και την οποία ήδη έχει αναπτύξει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη και στον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, συνίσταται στη προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία να δίνεται η δυνατότητα χορήγησης μακροχρονίου δανείου στους ΤΟΕΒ- με την εγγύηση της Περιφέρειας- από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με χαμηλό επιτόκιο (που δεν θα ξεπερνά το 1%) με το οποίο θα εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές προς τη ΔΕΗ (οι οποίες επιβαρύνονται με υψηλότερα και μη εξυπηρετούμενα επιτόκια).
«Με την πρότασή μας εξασφαλίζεται μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των χρεών ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, που θα δώσει πραγματική ανάσα σε χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας, αλλά και γενικότερα της χώρας, που σήμερα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, δεν ξέρουν αν τελικά θα καταφέρουν να έχουν σοδιά για να επιβιώσουν», τονίζεται επίσης στο υπόμνημα ο Περιφερειάρχης.
Και για τον ΦΠΑ των Αναπτυξιακών Νόμων
Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε επίσης και δεύτερο υπόμνημα στον Υπουργό κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο που αφορά ρύθμιση για τον Φ.Π.Α. των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς νόμους. Συγκεκριμένα επισημαίνεται πως για κάθε παράταση που δίνεται για την ολοκλήρωση των επενδύσεων, θα πρέπει να δίνεται παράταση για αντίστοιχο χρόνο και για την επιστροφή του Φ.Π.Α..

Προτεινόμενα για εσάς