Παραμένει αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Σκούμας

Ενώ ολοκληρώνονται οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, στη θέση του παραμένει ο αρχηγός του Σώματος, Κωνσταντίνος Σκούμας.
Μετά τους αντιστράτηγους, που συνολικά πρέπει (μαζί με τον αρχηγό) να είναι πέντε, ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις για τους υποστράτηγους.
Οι αντιστράτηγοι που αποστρατεύονται είναι δύο:
-Ο Γιώργος Κανέλλος, Νοτίου Ελλάδος
-Ο Γεώργιος Γιάννινας, υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.

Στον Γεώργιο Γιάννινα απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και στον Γεώργιο Κανέλλο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Επίσης αποστρατεύεται και ο επικεφαλής των «αδιάφθορων» (Εσωτερικών υποθέσεων) Ηλίας Κοσσυβάκης.
Από κρίσεις διατηρήθηκε στη θέση του Αντιστρατήγου ο Γιαννιώτης στην καταγωγή (από Τσεπέλοβο Ζαγορίου) Γεώργιος Δούβαλης ο οποίος υπηρετεί ως Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος.
Αντίθετα αποστρατεύθηκε ο μέχρι τώρα Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός
Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κων. Δούβαλης.

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Λάζαρου Μαυρόπουλου και Γεώργιου Δούβαλη:
Προήχθη σε υποστράτηγος, ο Γιώργος Βασιλείου, Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας και με προυπηρεσία αρκετών ετών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
Η προαγωγή ωστόσο συνοδεύτηκε και με μετάθεση καθώς στο εξής αναλαμβάνει Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Αντιστράτηγου (ε.ο.θ.) Κωνσταντίνου Δούβαλη,
Επίτιμου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου

Μετά από 38 έτη, με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ την ενεργό υπηρεσία από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η δράση του πράττοντος δεν κρίνεται από τον ίδιο, αλλά από τους αποδέκτες του έργου του. Ωστόσο, αυτό το οποίο μπορώ προσωπικά να διαβεβαιώσω, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου με αίσθημα βαριάς ευθύνης και πυξίδα τις δημοκρατικές αρχές, με σεβασμό στον Πολίτη, με αγάπη για τον Συνάδελφο.
Ιδιαίτερη στιγμή στην υπηρεσιακή μου πορεία μου στάθηκε αναμφισβήτητα η τιμή που είχα να υπηρετήσω ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, θέση στην οποία θήτευσα για περισσότερα από 3,5 χρόνια (διάστημα μεγαλύτερο από κάθε άλλον προκάτοχό μου), γεγονός που ούτε σαν όνειρο θα μπορούσα να φανταστώ στην αρχή της σταδιοδρομίας μου.
Για το λόγο αυτό, η συναισθηματική φόρτιση των στιγμών είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο υπηρεσιακός μου επίλογος, με βρίσκει στο γενέθλιο τόπο μου, την Ήπειρο, κοντά στο χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το αγαπημένο μου Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην ηγεσία του Σώματος για τη μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και σε όλο το προσωπικό με το οποίο συνυπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, προϊστάμενους και υφιστάμενους, καθώς επίσης στις θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στις συνδικαλιστικές ενώσεις, στους διάφορους φορείς και τέλος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την αγαστή συνεργασία.
Ας μου επιτραπεί όμως, το πιο μεγάλο ευχαριστώ να το κρατήσω – για την υπομονή που έδειξαν – στη σύζυγό μου και τα δύο μου παιδιά, που τα τελευταία χρόνια στερήθηκαν την πατρική φιγούρα.
Από καρδιάς ευχές σε όλους για υγεία και ευτυχία. Τους δε εν ενεργεία συναδέλφους μου, προτρέπω να συνεχίσουν με την ίδια αυταπάρνηση το δύσκολο έργο τους, να είναι περήφανοι για τη Στολή που φορούν και ο προσωπικός και επαγγελματικός τους βίος να αποτελούν παράδειγμα για όλους.
Αντιστράτηγος (ε.ο.θ.) Κωνσταντίνος Δούβαλης,
Επίτιμος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου