Παρουσίαση βιβλίου από τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ

Παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του μέλους του Συλλόγου, Λευτέρη Τσιρώνη, θα λάβει χώρα στο αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου Πατρών την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30 μ.μ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Πατρών.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
– Νικολέττα Κατσιδήμα Λάγιου, φιλόλογος – ποιήτρια
– Μαρίνος Σκανδάμης, νομικός
– Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος, PhD(c), Πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
– Λευτέρης Τσιρώνης, συγγραφέας
ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ: Αθανασία Σταμοπούλου, δημοσιογράφος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ: Το χορωδιακό σύνολο «Τα τραγούδια της παρέας» του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Λευτέρης Τσιρώνης, γεννήθηκε στην Άρτα το 1957 και είναι μέλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών. Αρθρογραφεί τακτικά στο περιοδικό του Συλλόγου, “Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι” με διηγήματα και λαογραφικά θέματα. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει βραβευτεί στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς της Ένωσης για τα διηγήματά του: “Η συνάντηση”, το έτος 2016, “Ο ταξιδιώτης Νίκος Καζαντζάκης”, το έτος 2017, “Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα”, το έτος 2018. Επίσης, το έτος 2018 βραβεύτηκε από τον φιλολογικό Σύλλογο “Ο Παρνασσός” για το διήγημά του με τίτλο “Τρίτη Ανάσταση” και το έτος 2019 απέσπασε το τρίτο βραβείο στον ΛΕ’ Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας, για το διήγημά του με τίτλο “Ο ταχυδρόμος με την τρομπέτα”. Το έτος 2018 εξέδωσε στην Πάτρα την πρώτη συλλογή διηγημάτων με τίτλο ” Το ξύρισμα της Κυριακής-Ενθυμήματα από την Άρτα “. Έχει συγγράψει το θεατρικό έργο με τίτλο ” Το προξενιό”, που θα παρουσιαστεί σύντομα στην Πάτρα από την θεατρική ομάδα “Ταξιδευτές της πρόζας”.