Περικλής Μίγδος: ένα από τα πιο σημαντικά έργα στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη

Ξεκίνησε ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη με προϋπολογισμό 3.600 .000 ευρώ και ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος σε ανάρτηση του ενημερώνει:

«Το μεγάλο αυτό έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού και ελέγχου των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης του Δήμου μας. Θα εγκατασταθεί σε κάθε γεώτρηση και υδρομάστευση εξοπλισμός μέτρησης της ποσότητας και της ποιότητας του νερού. Θα μπορούμε να γνωρίζουμε σε πραγματικό χρόνο την ποσότητα νερού που παράγει η κάθε πηγή ανά πάσα στιγμή.
Επίσης σε κάθε δεξαμενή θα τοποθετηθεί εξοπλισμός που θα μας δίνει τη δυνατότητα να μετράμε σε κάθε στιγμή την ποσότητα του νερού που φθάνει από τις γεωτρήσεις και τις υδρομαστεύσεις καθώς και το ποσοστό χλωρίου ! Η χλωρίωση μετά το έργο αυτό θα γίνει με αυτόματο τρόπο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Η τοποθέτηση αισθητήρων σε κομβικά σημεία του δικτύου (γεωτρήσεις, δεξαμενές, ενδιάμεσα σημεία) θα μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε πιο γρήγορα τις βλάβες πριν αυτές εκδηλωθούν αφού θα βλέπουμε τι ποσότητα νερού ξεκινά από μία πηγή και τι ποσότητα καταλήγει στην αντίστοιχη δεξαμενή !

Επίσης βάνες θα αυτοματοποιηθούν και θα μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν από απόσταση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για διάφορες εργασίες.
Όλη η λειτουργία του δικτύου θα μπορεί να γίνει απο απόσταση σε ζωντανό χρόνο 24ωρες το 24ωρο. Θα εγκατασταθεί σε Δημοτικό κτήριο όλος ο εξοπλισμός παρακολούθησης, αλλά ολοι οι αρμόδιοι (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι , υδραυλικοί, τεχνική υπηρεσία) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από απόσταση μέσω smartphones και tablets.
Ο Δήμος θα γνωρίζει κάθε στιγμή τι νερό παράγεται από κάθε πηγή κάθε στιγμή και τι νερό καταναλώνεται και που ακριβώς».