Περικλής Μίγδος για τη γέφυρα Κοράκου

Το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια
Για το θέμα της γέφυρας Κοράκου, αναφέρεται με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος στην οποία αναφέρει: «Πρό των ευθυνών όλοι μας ! Το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται πράξεις! Με έγγραφο του ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη το οποίο έχει ως αποδέκτες τον Πρωθυπουργό της Χώρας μας , τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών , την Υπουργό Πολιτισμού και τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας ΖΗΤΑΕΙ την αναστήλωση της γέφυρας του Κοράκου κάνοντας πράξη το Μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 από τον Υπουργό Υποδομών, την Υπουργό Πολιτισμού , τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας και τους Δημάρχους Γεωργίου Καραϊσκάκη και Αργιθέας !
Με το μνημόνιο αποφασίστηκε η δέσμευση πίστωσης 16.500.000 € για την αναστήλωση της γέφυρας και των δύο τελωνείων καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ! Το έγγραφο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη έρχεται σαν συνέχεια προηγούμενου στις 4 Φεβρουαρίου 2020»

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 13-07 έως 19-07-2020
Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 13 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου του έτους 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο νομό Άρτας, θα είναι τα ακόλουθα:
•Δευτέρα (13-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Τρίτη (14-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Τετάρτη (15-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Πέμπτη (16-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
•Παρασκευή (17-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Σάββατο (18-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός- Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Χαρδαλιάς: “Οι Δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους”
Μήνυμα προς τους Δημάρχους, ενόψει του φετινού καλοκαιριού και των εκδηλώσεων σε κάθε περιοχή λόγω εορτών, έστειλε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού, που υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις του covid-19, που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
Αναφερόμενος στα διοικητικά της κάθε περιοχής σχετικά με το θέμα της επιδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:

« Πρέπει η Αυτοδιοίκηση και ειδικά οι Δήμαρχοι να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι σε όλο αυτό. Ένα πανηγύρι γίνεται γιατί ένας Δήμαρχος παραχωρεί έναν χώρο. Άρα εκ των πραγμάτων ο Δήμαρχος που παραχωρεί τον χώρο, προφανώς έχει την ευθύνη να ελέγξει ότι τηρούνται τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που οι επιδημιολόγοι μας έχουν καταθέσει. Άρα, με την περισσή ευθύνη που όλον αυτόν τον καιρό πορευθήκαμε, μην περιμένουμε οριζόντιες νόρμες, ότι απαγορεύονται όλα τα πανηγύρια. Ο καθένας θα σταθμίσει τα δεδομένα της περιοχής του το είδος των εκδηλώσεων που πρέπει και αν πρέπει να γίνουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ώρα ούτε για πανηγύρια ούτε για συναθροίσεις ούτε για το παραμικρό. Είναι ώρα ευθύνης για τι τίποτα δεν έχει τελειώσει. “
Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μέτρων σε περίπτωση επιδημιολογικού φορτίου που διαπιστώνεται και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί πάλι ένα οριζόντιο lockdown στη Χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: “ Υπάρχουν πρωτόκολλα διαδικασιών. Δεν υπάρχουν οριζόντιες αντιμετωπίσεις. Ανάλογα με το σενάριο ενεργοποιούνται και ορισμένα πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει αυτό που ακούω πολύ συχνά, στα πόσα κρούσμα πάμε στο lockdown. Πολύ καλά γνωρίζουν και οι επιδημιολόγοι μας ότι μπορεί να έχουμε 60 κρούσματα, π.χ., σε μια περιοχή, τα οποία όμως να είναι σε ελεγχόμενο κύκλο και να μπορούμε να τα στεγανοποιήσουμε, ενώ μπορεί να έχουμε 5 κρούσμα διάσπαρτα σε μια κοινότητα, που οι ιχνηλατήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής, οπότε θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, τοπικά. Δεν υπάρχει μοτίβο πάνω σε αυτό και η συζήτηση σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, ποσοτικά, είναι και αβάσιμη και πέρα από κάθε επιχειρησιακή προσέγγιση. “

Νέα μέλη στην Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος
Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος εδώ και έξι χρόνια με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, επάρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα, πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζει για ακόμη μια αυτοδιοικητική περίοδο τις παρεμβάσεις της σε όλη την Ελλάδα.

Με την ήδη παρουσία εκατοντάδων νέων ανθρώπων, αιρετών, από κάθε σημείο της Ελλάδος, μιας και αποτελείται η ΕΝΑ από νέους αυτοδιοικητικούς από το Καστελόριζο ως την Θράκη και από την Κέρκυρα ως την Κρήτη, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ως νέα μέλη της τους Αντώνη Καραμπίνα, Πρόεδρο της Κοινότητας Αρταίων, Παντελή Κωλέτσο, Αντιδήμαρχο του Δήμου Αρταίων και Λάμπρο Ανδρέου, Τοπικό Σύμβουλο Γραμμενίτσας της ΔΕ Βλαχερνών του Δήμου Αρταίων, όπου μαζί με το ήδη μέλος μας, Χριστίνα Σπάκα, Δημοτική Σύμβουλο Αρταίων, δημιουργείται η πιο ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα νέων ανθρώπων στο νομό Άρτας.

Τους καλωσορίζουμε στην πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία που έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, με παρέμβαση σε όλη την Ελλάδα και με τους νέους μπροστά» σημειώνει εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος(Ε.Ν.Α.) ο Πρόεδρος της Νεκτάριος Καλαντζής

*Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου , καταδικάζει απερίφραστα την αήθη και πρωτοφανή για τα δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας επίθεση – απειλή εις βάρος του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρη Χουλιάρα. Τα προβλήματα ενός επαγγελματικού κλάδου δεν λύνονται με ύβρεις και απειλές από αγνώστους αλλά με γόνιμο διάλογο και συμμετοχή. Η κοινωνία της Άρτας δεν χρειάζεται διχαστικές κινήσεις αλλά ομοψυχία και συνεργασίες, αν θέλουμε να πάει αυτός ο τόπος ένα βήμα πιο μπροστά..Ευχόμαστε το περιστατικό να λήξει εδώ, συνιστούμε προς πάσα κατεύθυνση ψυχραιμία και υπενθυμίζουμε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Προτεινόμενα για εσάς