ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πανηγυρική επανεκλογή του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τους πήρε… «σβάρα» – Εκλογή από την Α’ Κυριακή με ποσοστό 55,49%

Με ποσοστό που αγγίζει το 57%, επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή κάτι που φαίνονταν ακατόρθωτο, για τρίτη συνεχή θητεία ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Αλ. Καχριμάνης, διέψευσε με την ευρεία νίκη του, εκτιμήσεις πως αυτή τη φορά, δεν θα εκλέγονταν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Ζάψας με ποσοστό 15%, ακολουθεί ο Σπύρος Ριζόπουλος με ποσοστό 9,9% και στην τέταρτη θέση ο Δημήτρης Δημητρίου με 7,5%.
Η Λαϊκή Συσπείρωση λαμβάνει το 6,1% ενώ κάτω από το 2% βρίσκονται η Αριστερή Παρέμβαση, η Ανυπότακτη Ήπειρος και η Ελληνική Αυγή.

Νίκη του Ηπειρωτισμού χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος σε δηλώσεις του σημειώνει ότι «τώρα ανοίγεται μια νέα οδός, γιατί έχει πυξίδα η Ήπειρος, που αφορά από τον πρωτογενή ως τον τριτογενή τομέα, την πυξίδα της ποιότητας και της παραγωγής»

Δήλωση Αλ. Καχριμάνη: «Νίκη του Ηπειρωτισμού»
«Είναι μια νίκη του Ηπειρωτισμού, μια νίκη όλων», τόνισε στην πρώτη δήλωση που έκανε ο εκ νέου Περιφερειάρχης Ηπείρου, από την πρώτη Κυριακή, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας πως «Εννιά χρόνια δουλέψαμε όσο μπορούσαμε για την Ήπειρο. Θεωρώ ότι τώρα ανοίγεται μια νέα οδός, γιατί έχει πυξίδα η Ήπειρος, που αφορά από τον πρωτογενή ως τον τριτογενή τομέα, την πυξίδα της ποιότητας και της παραγωγής. Κάνουμε τα αυτονόητα, πολλές φορές αυτά δε τα βλέπουν τα μάτια μας. Με εκθέσεις στο εξωτερικό, με εξωστρέφεια, με ποιότητα, με τα πλεονεκτήματα του τόπου φτιάξαμε και τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τουρισμό ποιότητας και στα παράλια και στα ορεινά. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, το προσωπικό, όλους όσοι είχαμε συνεργασία, γιατί το σύνθημά μας είναι όλοι μαζί. Είναι μια νίκη του Ηπειρωτισμού, μια νίκη όλων.

Στην Ήπειρο, δεν αντιμετωπίζουμε τίποτα επιδερμικά, τα αντιμετωπίζουμε με ουσία. Γι’ αυτό μας δίνει την αυτοδυναμία, όπως το είχαμε ζητήσει. Κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό, παρ’ όλο που προκληθήκαμε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε Ηπειρώτες και είναι μεγάλο πράγμα να έχεις προγόνους που σου χάραξαν δρόμους. Οι πρόγονοί μας έφτιαξαν πολλά. Έχουμε να δώσουμε πολλά και θα δώσουμε πρώτα στην Ήπειρο και μετά σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε στο 25% των τμημάτων, και ποσοστό 56,5%. Είναι μεγάλο το ποσοστό. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι η νίκη ανήκει σε όλους τους Ηπειρώτες, μας εκτιμούν χωρίς να σκέφτονται κόμματα και παρατάξεις», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, ενώ καταλήγοντας, ευχαρίστησε τη σύζυγο και την στενή του οικογένεια «γιατί με έχουν ανεχθεί όλα αυτά τα χρόνια, που λείπω από το σπίτι».
Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο Αλέκος Καχριμάνης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα διαθέτει 29 έδρες, ο Γιώργος Ζάψας οκτώ, ο Σπύρος Ριζόπουλος πέντε, ο Δημήτρης Δημητρίου τέσσερις, ο Γιώργος Πρέντζας τρεις και από μία ο Νίκος Ζήκος και ο Κώστας Νουτσόπουλος ενώ χωρίς έδρα θα μείνει ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής.

Η μάχη του σταυρού
Πρωτιά του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά

Στη μάχη του σταυρού και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, φαίνεται ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, να εκλέγεται στη πρώτη θέση.
Στην παράταξη του Ζάψα, στην πρώτη θέση βρίσκονταν ο Δημήτρης Τρομπούκης. Από την παράταξη του Ριζόπουλου ο Ευστ. Νάνος, από την παράταξη του Δημητρίου ο Ν. Λίγκας, από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο Β. Ζιώβας.

Προτεινόμενα για εσάς