Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων από τον Δήμο Γ.Καραϊσκάκη

Κατατέθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη πρόταση προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων προϋπολογισμού 502.000 χιλιάδων ευρώ στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” .
Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ12 του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, κατατέθηκε πρόταση από το Δήμο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ “Προμήθεια εξοπλισμού ηλεκτροκίνησης Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη” συνολικού προϋπολογισμού 502.000 ευρώ.
Η πρόταση αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών φόρτισης σε κομβικά σημεία ΔΕ του Δήμου καθώς και στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου.
«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της έλλειψης προσωπικού, το φιλότιμο , η διάθεση κι ο σεβασμός προς τους Δημότες από το προσωπικό, τις υπηρεσίες και τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου μας, μας δίνουν την δυνατότητα να είμαστε παρών σε κάθε διεκδίκηση για την βελτίωση των υποδομών και την καλυτέρευσή της καθημερινότητας των δημοτών μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 07/06/2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09.00π.μ. – 13.00μ.μ έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.

Η ΠΕ Άρτας για τις εξετάσεις Βοηθών Φαρμακείου
Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθών Φαρμακείου, της εξεταστικής περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, λήγει την Παρασκευή 11-06-2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, Α΄ όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2681363511-512.

Βασίλης Γιόγιακας για το νέο εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση
«Τελειώνουμε με πειραματισμούς που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες»
«Αποκαθιστούμε τη δυνατότητα των κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα, να επιτρέψουν στους συνδυασμούς που επέλεξε η πλειοψηφία των πολιτών να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία ψηφίστηκαν, και να κριθούν γι’ αυτά», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Στο νομοσχέδιο θεσπίζεται, μεταξύ άλλων, το 43% συν μια ψήφο ως το ελάχιστο ποσοστό για να κερδίσει ένας συνδυασμός σε δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές και τα 3/5 των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για τους συνδυασμούς που θα υπερβούν το ποσοστό αυτό και μέχρι το 60%.

Αναφερόμενος στον αυτοδιοικητικό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι δεν είχε σκοπό να ενδυναμώσει την αυτοδιοίκηση και τη φωνή των τοπικών κοινωνιών και εξυπηρετούσε μόνο τη δημιουργία θυλάκων εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών. Υπογράμμισε επίσης ότι ο νέος νόμος είναι κομμάτι μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης με σκοπό να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και πόροι στην αυτοδιοίκηση. «Κάνουμε αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπόρεσε ή δεν τόλμησε να επιχειρήσει! Και ξεκινάμε σήμερα, τελειώνοντας με πειραματισμούς που πλήγωσαν την αυτοδιοίκηση και που πλήρωσαν οι τοπικές κοινωνίες!», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του,

Προτεινόμενα για εσάς