ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ

Βιογραφικό

Η Ράνια Γκίζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα, με καταγωγή από τους Μελισσουργούς Άρτας. Αποφοίτησε από το 20 Λύκειο Άρτας, σπούδασε στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μηχανικών Η/Υ και Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι μητέρα του εξάχρονου Γιώργου.

Παράλληλα, φοίτησε στο ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ στα Ιωάννινα, όπου εκπλήρωσε με επιτυχία τις υποχρεώσεις της. Είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης Πιστοποίησης ΕΟΠΕΠ, έχει παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο Εξειδίκευσης στην Ψυχοπαιδαγωγική Κατάρτιση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Άριστης Αγγλικής ξένης γλώσσας.

Εργάζεται στις ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ ΑΡΤΑΣ, ως Αναπληρώτρια καθηγήτρια πληροφορικής, από το 2005 έως σήμερα, επί 14 συνεχόμενα χρόνια με πλήρες ωράριο. Εκπρόσωπος του Συλλόγου ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ στην Ομοσπονδία Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Ηπείρου.
Ταυτόχρονα από το 2005 έως 2010 έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, στα δημόσια ΙΕΚ Άρτας, στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ως καθηγήτρια Πληροφορικής.

Τέλος, έχει απασχοληθεί ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, κατάρτισης Ανέργων, ως επιμορφωτής Εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ και έχει διαχειριστεί προγράμματα για την Κατάρτιση και Εύρεση Εργασίας σε Άνεργους Ενήλικες. Παράλληλα με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση.

-Το όραμα μου είναι μια Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατική και Ισχυρή Περιφέρεια, ξεκινώντας από την αναγκαιότητα της ισόρροπης ανάπτυξης και της αναβάθμισης των υποδομών σε όλη την περιφέρεια, σε όλους τους νομούς.
Προσωπικά θέλω να βρεθεί ο Νομός μας στη θέση που του αξίζει. Να πάψει η Άρτα επιτέλους να είναι το αποπαίδι της Ηπείρου.
Αγαπώ τον τόπο μου, τον γνωρίζω πολύ καλά και Θέλω να τον πάω μπροστά. Δεν φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες. Για το λόγο αυτό ζητώ την ψήφο σας και δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα σας απογοητεύσω……

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Ουρανία (Ράνια) Γκίζα

Προτεινόμενα για εσάς